Η γευσιγνωσία προσθέτει εμπειρίες και σε κάνει να αισθάνεσαι διαφορετικά. Το ταλέντο, η εμπειρία και οι γνώσεις του chef, Κωνσταντίνου Κούρου, συνθέτουν ένα menu υπέροχο, με έμφαση στην λεπτομέρεια και στην αισθητική.Στον ταξίδι μου στην Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορούσα να μην επισκεφθώ ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης. Έχω «κολλήσει» το μικρόβιο να τα αναλύω όλα και να τα αξιολογώ, με τις δικές μου βάσεις. Ομολογώ, ότι πέρασα τέλεια σε έναν χώρο που θυμίζει Λονδίνο.

 

Ξεκινήσαμε την ρεστοκριτική μας με την σαλάτα, με φύλλα ρόκας και μοτσαρελίνια μαριναρισμένα σε πέστο βασιλικού, με κουκουνάρι και περάσαμε στα ορεκτικά. Τόσο το κρύο ορεκτικό, ο καπνιστός σολομός με φύλλα βαλεριάνας και κρέμα άνηθου, όσο και το ζεστό, η τηγανιά με σύγκλινο Μάνης, πικάντικη γραβιέρα και πολύχρωμες πιπεριές σε φρυγανισμένο ψωμί, ήταν εξαιρετικά! Συνεχίσαμε με τα κυρίως. Το μοσχαρίσιο φιλέτο με ταλαγάνι και σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης, μανιτάρια σωτέ και πατάτες βουτύρου καθώς επίσης και το φιλέτο κοτόπουλο σωτέ, με πιπεριές, ελιές, ντομάτα, τυρί φέτα και κάπαρη, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας! Ο επίλογος της βραδιάς, γράφτηκε με το cheesecake κεράσι και την τάρτα λεμονιού, με μαρέγκα.

Η winelist ήταν πλήρης, ενώ το service, κινήθηκε σε αυστηρά επαγγελματικό επίπεδο. Ο Κωνσταντίνος Κούρος, μας εξέπληξε με τις δημιουργίες του και τους συνδυασμούς του.

INFO:

Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου

Mediterranean Palace Hotel

2311 240400

Θεσσαλονίκη

Social Media:

www.facebook.com/mediterranean.palace.hotel

mediterranean-palace.gr/diplomatico

8
8