ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ CONDE NAST TRAVELER

Το καλοκαίρι είναι μεταξύ άλλων η εποχή που σκάνε στο διαδικτυακό τερέν αρκετές λίστες από πασίγνωστα διεθνή Μέσα και αφορούν νησιά/ παραλίες/ χωριά/ εμπειρίες/ εστιατόρια της χώρας μας. Ακριβώς μία τέτοια δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το δημοφιλές lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler, στην ηλεκτρονική του έκδοση, θέλοντας να μας πληροφορήσει για τα “καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας”, σύμφωνα πάντοτε με την Rachel Howard, που υπογράφει.

“Οι Αθηναίοι λατρεύουν να τρώνε έξω, γι’ αυτό και τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης είναι πάντοτε πολύβουα. Τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης ποικίλουν από πάγκους με φαγητό και ταβέρνες της γειτονιάς μέχρι μοντέρνα ελληνικά μπιστρό. Τραπέζια και καρέκλες χύνονται σε πλατείες και σφηνώνονται σε πεζοδρόμια με δέντρα. Η τρέχουσα σοδειά από γαστροταβέρνες όπου το εποχικό μενού αλλάζει καθημερινά, φέρνει τη συναρπαστική άνεση της ελληνικής σπιτικής κουζίνας στο τραπέζι” σημειώνεται μεταξύ άλλων στο άρθρο, που στη συνέχεια ξεδιπλώνει τη λίστα του CNT.

Στην τελευταία παρατηρούμε πιο πρόσφατα αθηναϊκά hits όπως το “‘Ακρα” των Γιάννη Λουκάκη και Σπύρου Πεδιαδιτάκη, το “Tanpopo” του Σωτήρη Κοντιζά και το “Pharaoh” των Φώτη Βαλλάτου, Πέρι Παναγιωτακόπουλου, Μανώλη Παπουτσάκη και Δημήτρη Πλατανιά αλλά και λίγο πιο παλιά (βλέπε μέρη σαν το “Φίτα”, το “Birdman” του Άρη Βεζενέ, το “Annie Fine Cooking” και το “Λινού Σουμπάσης και Σία”).

Υπάρχουν επίσης διαχρονικά σουξέ σαν το “Nolan” (που βέβαια για αυτό το καλοκαίρι πάει διακοπές στη Μύκονο και επανέρχεται το φθινόπωρο) και το “Vezené”, ελαφρώς πιο εναλλακτικές επιλογές σαν τις “Σεϋχέλλες” και τα “Τα Κανάρια” αλλά και ιστορικά σποτ όπως ο “Λελούδας” και ο “Οικονόμου”.

Αναλυτικά η λίστα του Condé Nast Traveler με τα αθηναϊκά εστιατόρια

 1. “Vezené”
 2. “Άκρα”
 3. “Annie Fine Cooking”
 4. “Tanpopo”
 5. “Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς”
 6. “Birdman”
 7. “Φίτα”
 8. “Λελούδας”
 9. “Σεϋχέλλες”
 10. “Τα Κανάρια”
 11. “Μικρά Ασία”
 12. “Simul”
 13. “Λινού Σουμπάσης και Σία”
 14. “Οικονόμου”
 15. “Pharaoh”
 16. “Άμα Λάχει”
 17. “Feyrouz”
 18. “Nolan”
 19. “Μαύρος Γάτος”

*Κεντρική φωτογραφία: © Vezené

Πηγή: athinorama.gr

10
10