ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ PALAIS GALLIERA ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΞΑΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ COCO CHANEL

Ίσως ο πιο θριαμβευτικός τρόπος να ανοίξει ξανά τις πόρτες του το Palais Galliera, το Μουσείο Μόδας του Παρισιού, να ήταν με μία έκθεση αφιερωμένη σε μια εμβληματική προσωπικότητα της μόδας.

Και πράγματι, αυτό ακριβώς συνέβη και μάλιστα στην καλύτερη εκδοχή του: με μία χορταστική έκθεση αφιερωμένη στην πιο εμβληματική φιγούρα από όλες, την Coco Chanel(1883-1971).

Το πρώτο μέρος της έκθεσης είναι χρονολογικό και θα αφορά στο πώς εξελίχθηκε το κομψό στυλ της Gabrielle Chanel, ενώ, το δεύτερο είναι θεματικό και καλεί τους επισκέπτες να αποκρυπτογραφήσουν τους ενδυματολογικούς της κώδικες.

Ξεκινώντας από την Ντοβίλ και αργότερα στην Μπιαρίτζ και το Παρίσι, η Gabrielle Chanel έφερε την επανάσταση στον κόσμο της μόδας ανατρέποντας τα δεδομένα και εισάγοντας «ανδρόγυνα» στοιχεία και iconic κομμάτια όπως η μαρινιέρα, το ταγιέρ και τα άνετα φανελένια παντελόνια.

Η έκθεση που έχει το όνομα Fashion Manifesto εστιάζει στις πιο εμβληματικές δημιουργίες της, ενώ το άρωμα Chanel no.5 έχει ένα ολόκληρο δωμάτιο αφιερωμένο σε αυτό!

Το Fashion Manifesto άνοιξε τις πόρτες του στο γαλλικό κοινό την 1η Οκτώβρη.