ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗ Η ΒΙΛΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΗ ΜΕ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΤΖΙΟ

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, ιστορική βίλα στη Ρώμη με μοναδική νωπογραφία οροφής που ζωγράφισε ο καλλιτέχνης της Αναγέννησης, Καραβάτζο, δεν κατάφερε να προσελκύσει πλειοδότη.

Πάνω από τέσσερις αιώνες μετά τον θάνατό του σε ηλικία 38 ετών, ο άνθρωπος που ήταν γνωστός κατά τη διάρκεια της ζωής του τόσο για καυγάδες, συλλήψεις και μηνύσεις του όσο και για τη δημιουργία των πιο γνωστών έργων τέχνης στην ιστορία εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα.

Η Villa Aurora, τεράστια ιδιοκτησία 2.800 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής δικαστικής διαμάχης μεταξύ της γεννημένης στις ΗΠΑ πριγκίπισσας Ρίτα Μπονκομπάνι Λουντοβίζι και των τριών γιων του εκλιπόντος συζύγου της, πρίγκιπα Νικολό Μπονκομπάνι Λουντοβίζι.

Το ακίνητο «βγήκε στο σφυρί» για πρώτη φορά τον Ιανουάριο με τιμή 471 εκατ. ευρώ. Αφού δεν προσέλκυσε κανέναν πλειοδότη, η πώληση άνοιξε ξανά στις 7 Απριλίου με τιμή 377 εκατ. ευρώ, με έκπτωση 20%. Το αποτέλεσμα όμως ήταν το ίδιο.

Ο επόμενος γύρος της δημοπρασίας έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου με τιμή 301 εκατ. ευρώ, επιπλέον μείωση 20% της αρχικής. Αν κανείς δεν υποβάλει προσφορά σε αυτή την τιμή, τότε η πριγκίπισσα και οι τρεις γιοι του πρίγκιπα θα πρέπει να συμφωνήσουν να τη μειώσουν ακόμη περισσότερο.

Η βίλα τελεί υπό την προστασία του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, πράγμα που σημαίνει ότι όταν υποβληθεί η τελική προσφορά, το ιταλικό κράτος θα έχει την ευκαιρία να καταβάλει το ποσό και να μετατρέψει τη βίλα σε πολιτιστικό χώρο. Αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι πιθανό η ιταλική κυβέρνηση να αγοράσει τη βίλα που χτίστηκε το 1570 και ανήκει στην οικογένεια Μπονκομπάνι-Λουντοβίζι για περισσότερα από 400 χρόνια.

Το 2010 στη βίλα βρέθηκε ένα κουτί με γράμματα της Μαρίας Αντουανέτας, του Λουδοβίκου 16ου και ορισμένων πρώην προκαθημένων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πηγή: skai.gr

10
10