ΑΣΠΑ ΚΟΤΤΑ: «Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ»

Πώς ήρθε η υποκριτική στη ζωή σου;

Η υποκριτική είναι κάτι που προέκυψε σαν φυσική εξέλιξη στη ζωή μου, μέσα από αναζήτηση. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού, γνώριζα πως ήθελα να ασχοληθώ με τον άνθρωπο, τις ανθρώπινες σχέσεις, την επικοινωνία, την ψυχολογία. Αφού παραιτήθηκα από την τότε εργασία μου σε ναυτιλιακή εταιρεία, ξεκίνησα διάφορα σεμινάρια – δημοσιογραφίας, που ήταν και ένα από τα αντικείμενά στη σχολή, ψυχολογίας, υποκριτικής. Διάβασα αρκετά, αναζήτησα και έτσι οδηγήθηκα, λίγους μήνες αργότερα, στην δραματική σχολή.

Συνάντησες δυσκολίες στην πορεία;

Η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι αρκετά τυχερή. Πριν προλάβω να τελειώσω την σχολή, ήδη είχα την πρώτη μου δουλειά. Προσπάθησα να σκέφτομαι αισιόδοξα, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν στιγμές αμφιβολίας και αναμονής. Θέλει εξάσκηση τόσο στο κομμάτι της ίδιας της δουλειάς όσο και της στάσης ζωής που θα επιλέξεις. Προσωπικά επιλέγω και προσπαθώ να έχω θετικό “mindset”.

Επομένως είσαι θετική σαν άνθρωπος;

Αυτό είναι ο βασικός στόχος μου στην καθημερινότητά μου. Όλα τα υπόλοιπα πηγάζουν από αυτό. Σίγουρα, το πώς έχεις μεγαλώσει, η παιδεία και οι αξίες προέρχονται σε ένα σημαντικό βαθμό από την οικογένεια, αλλά από ένα σημείο και μετά είσαι απόλυτα υπεύθυνος για το πώς θα διαμορφωθείς σαν άνθρωπος και τι θα δημιουργήσεις. Το να αισθανόμαστε όμορφα με τον εαυτό μας είναι το πιο σημαντικό. Είναι ο πυρήνας για να μπορούμε να είμαστε καλά με οποιονδήποτε άλλο.

Σε τι φάση της ζωή σου σε βρίσκουμε; Προσωπικά, επαγγελματικά.

Είμαι σε μια αρκετά δημιουργική και χαρούμενη φάση, με εξέλιξη σε όλους τους τομείς. Αναμένω κάθε μέρα και κάτι καινούργιο και αυτό από μόνο του είναι πολύ όμορφο. Επαγγελματικά περιμένω με πολύ χαρά την πρεμιέρα της σειράς «Αόρατοι». Πρόκειται για ένα crime comedy σε παραγωγή Cosmote TV και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη. Μια πραγματικά υπέροχη δουλειά και συνεργασία. Αισθάνομαι ευγνώμων που συμμετείχα, για τους ανθρώπους που συνεργάστηκα και για όσα έμαθα.

Σε είδαμε και στη «Γη της Ελιάς» πριν λίγο καιρό, ως Ζωή. Πες μας για τον ρόλο σου. Είχατε κοινά σημεία;

Καθόλου! (γέλιο). Η Ζωή, η κοπέλα που μπήκε στη ζωή του Μάνου (Τάσου Ιορδανίδη), πρόκειται για μια κοπέλα που είναι ανταγωνιστική, επίμονη, εκδικητική και με λανθασμένη εικόνα περί αυτοεκτίμησης. Αν την είχα δίπλα μου θα της έλεγα «Αλήθεια τώρα?», κάτι που λέγαμε καθόλη τη διάρκεια των γυρισμάτων με την Ιζαμπέλλα (Φούλοπ) που υποδύεται την φίλη της, Ελένη, μεταξύ γέλιων και απορίας για τον χαρακτήρα της Ζωής και για όσα έκανε. Περάσαμε πολύ όμορφα στα γυρίσματα. Όλοι οι συνεργάτες και ηθοποιοί ήταν πρόθυμοι, ευχάριστοι και με αγάπη γι’αυτό που κάνουν.

Τέλος, τι θα θεωρούσες σαν προτέρημά σου και τι σαν μειονέκτημα;

Είμαι πολύ καλοπροαίρετη σαν άνθρωπος. Λειτουργώ και κινούμαι «καθαρά». Όταν δεν λαμβάνω το αντίστοιχο “vibe”, απομακρύνομαι. Αυτό και η ευγένεια. Τα θεωρώ πολύ σημαντικά. Σαν αρνητικό θα έλεγα το ότι στήνω τους φίλους μου στα ραντεβού! Αλλά το δουλεύω. Έχω και μια τελειομανία, την οποία αν δεν μάθεις να τιθασεύεις και να χειρίζεσαι, σε τρώει. Το σημαντικό, βέβαια, είναι να έχουμε αντίληψη ώστε να εντοπίζουμε τα αρνητικά μας και να τα βελτιώνουμε. Και φυσικά να διατηρούμε και να ενισχύουμε πάντα τα θετικά μας!