ΣΠΟΝΔΗ, BOTRINI’S & ΒΑΡΟΥΛΚΟ ΦΕΤΟΣ «ΣΑΛΠΑΡΟΥΝ» ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Είναι το νησί του fine dining στην Ελλάδα και παρότι τα τελευταία χρόνια η εστιατορική σκηνή της συσπειρώνει ολοένα και περισσότερους κορυφαίους Έλληνες αλλά και ξένους σεφ, η Σαντορίνη έχει πάρει φόρα κι ετοιμάζεται φέτος για ακόμη μια πιο δυναμική και γκουρμέ σεζόν.

Θα αρχίσω από το Magma by Spondi που αναμένεται να ανοίξει προσεχώς στο ξενοδοχείο Magma Resort, στο Βουρβούλο κοντά στην Οία, έτσι μια σκέψη που υπήρχε για πολύ καιρό στο μυαλό του αεικίνητου Απόστολου Τραστέλη υλοποιείται και η Σπονδή του “στήνει την σημαία της” και στο εμβληματικό κυκλαδονήσι. Ο σεφ Arnaud Bignon θα παντρεύει στο μενού διεθνή υψηλή γαστρονομία με τοπική σαντορινιά παράδοση σε μια πιο κυκλαδίτικη εκδοχή του εξαιρετικού εστιατορίου.

Για τον Μποτρίνι που ανανεώνει τη συνεργασία του με το Katikies Group, επεκτείνοντας τη εκτός από το Σελήνη στο Katikies Garden των Φηρών και σε όλα τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου, σας τα έχουμε πει εδώ και καιρό. Το Botrini’s Santorini που θα ρεμβάζει από τη βεράντα του Katikies Hotel στην Οία θα σερβίρει signature σπεσιαλιτέ που αγαπήθηκαν στο βραβευμένο με τρία αστέρια FNL, αθηναϊκό εστιατόριο αλλά και νέες tailor made δημιουργίες σε μια νέα κυκλαδίτικη wonderland δια χειρός Έκτορα Μποτρίνι και Νίκου Μπίλλη.

Κλείνω με το εμβληματικό Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου το οποίο θα αγκυροβολήσει για αυτό το καλοκαίρι στο ξενοδοχείο Grace, με head chef εκεί τον Κομνηνό Μουφλουζέλη και τρία μενού γευσιγνωσίας με θρυλικά πιάτα του Βαρούλκου, ενώ θα πηγαινοέρχεται συχνά πυκνά στο νησί κι ο ίδιος ο Λευτέρης, μια και όπως μου είπε αυτή η συνεργασία του δίνει φτερά και η Σαντορίνη είναι ένας τόπος που θέλει να κάνει δεύτερο σπίτι του.

Πηγή: fnl-guide.com

10
10