ΣΟΦΙΑΝΑ ΣΠΙΝΟΥΛΑ

Μπορεί να την έχουμε δει σε μεγάλες σκηνές να χορεύει πλάι σε γνωστούς καλλιτέχνες, ίσως σε κάποιο video clip, ίσως στη τηλεόραση, κάποια πασαρέλα ή τη γνωρίζουμε απο το πολύ εκλεπτυσμένο λογαριασμό της στο Instagram. Παρόλο που αυτή η γυναίκα έχει ένα δυνατό βιογραφικό, για τα μόλις 23 της χρόνια και ένα έντονο παρουσιαστικό, κατάφερε να ξεχωρίσει για τη προσωπικότητα της. Ο λόγος, για τη Σοφιάνα Σπίνουλα.

Γεννημένη στη Κέρκυρα, από το νεαρό της ηλικίας της ασχολήθηκε με το χορό, ταξίδευε σε πανελλαδικούς αγώνες αθλητικών μαζορετών ενώ είχε καταφέρει να είναι και αρχιμαζορέτα. Στα 18 της αποφασίζει να ανοίξει τα φτερά της και μετακομίζει στην Αθήνα, για να σπουδάσει Γερμανική Φιλολογία. Το μικρόβιο όμως για το χορό παραμένει και στο πρώτο κιόλας χρόνο διαμονής της στη πρωτεύουσα, το πάθος και το ταλέντο της γίνονται αντίληπτά. Από εκεί και έπειτα η ζωή της αλλάζει, χωρίς η ίδια να το καταλάβει. Οι προτάσεις έρχονται η μία μετά την άλλη, οι συνεργασίες πολλές, τα video clip αμέτρητα, οι γνωριμίες ποικίλες. Κάποια απο το πιο γνωστά ονόματα που έχει συνεργαστεί είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρός, Τάμτα, Μέλλισες με το Χρήστο Μάστορα, Πάολα, Ήβη Αδάμου, Ζόζεφιν και η λίστα συνεχίζεται. Απο τη λίστα βέβαια δε μπορεί να λείψει και η συμμετοχή της ως χορεύτρια στα μεγαλύτερα μουσικά βραβεία στην Ελλάδα, τα MAD VMA, στην ημέρα θετικής ενέργειας της Amita Motion, καθώς και ο ρόλος της ως χορογράφος στην εβδομάδα μόδας της Αθήνας στο πλευρό της Ειρήνης Παπαδοπούλου.

Το modeling ήρθε παράλληλα στη ζωή της. Ξεκίνησε απο πρακτορεία ώς που στη πορεία πήρε τη δουλειά στα χέρια της αφού πλέον έκλεινε δουλειές μόνη της και ήθελε να διαχειρίζεται εκείνη το πρόγραμμα της καθώς όπως υποστηρίζει η ίδια ο χώρος της μόδας ήταν δευτερεύον κλάδος στη ζωή της και χρόνος για προσήλωση σε αυτόν δεν υπήρχε. Παρόλα αυτά κατάφερε να κλείσει δουλειές, ταξίδευε συχνά σε νησία της Ελλάδας για καμπάνιες, έκλεινε σημαντικές φωτογραφίσεις όπως αυτή με τον γνωστό Έλληνα φωτογράφο Κοσμά Κουμιανό και περπάτησε με το δικό της μοναδικό τρόπο στην εβδομάδα μόδας της Αθήνας.

Από το βιογραφικό της φυσικά δεν έλειψαν και οι υπόλοιπες τέχνες, όπως αυτές του τραγουδιού και της υποκριτικής, καθώς η ίδια δοκίμασε τον εαυτό της στις οθόνες του σινεμά, παίρνοντας μέρος στη ταινία «Bachelor» όπως επίσης κάνοντας το πρώτο της βήμα στο τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Όλα αυτά μπορούμε να τα δούμε σε μια μικρογραφία στο προφίλ της στο Instagram το οποίο θεωρείται απο τα πιο καλαίσθητα στη χώρα μας. Μέσα απο εκεί, η Σοφιάνα μας, εξηγεί τον εαυτό της μέσω καλλιτεχνικών φωτογραφιών που στήνει η ίδια και βίντεο με τεράστια έμπνευση. Συχνά, θίγει σημαντικά θέματα προς συζήτηση ενώ δε διστάζει να τοποθετηθεί σε θέματα ταμπού για τη κοινωνία.Έχει καταφέρει να κερδίσει ένα δυναμικό κοινό με το οποίο έχει χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και το ίδιο τη στηρίζει σε κάθε της βήμα.

Η τηλεόραση δεν έλειψε από τη ζωή της. Για αυτήν, το «μαύρο κουτί» είναι καθαρά μέσο προώθησης της δουλειάς της και έχει καταφέρει να φέρει το τηλεοπτικό χώρο στα μέτρα και δεδομένα της, χωρίς να τη καταπιεί, με μεγάλη μαεστρία.

Μέχρι πρότινος τη βλέπαμε καθημερινά στους δέκτες μας μέσω της εκπομπής «My Style Rocks» όπου έχει κερδίσει τις εντυπώσεις κυρίως για το χαρακτήρα και το λέγειν της και έπειτα για το χαρακτηριστικό στύλ της που πολλοί ήδη γνωρίζουν απο τα προσωπικά της social media. Η εκπομπή δεδομένου οτι τα πράγματα κυλήσουν ομάλα θα συνεχιστεί και πιστεύεται πως με την ίδια δυναμική που ήδη έχει η Σοφιάνα,θα τη δούμε τελικό και γιατί οχι νικήτρια.

Όσο για τα μελλοντικά της σχέδια; Η ίδια λέει πως τα μάτια της τα κρατάει «οδυνηρά» ανοικτά και τα πόδια της σταθερά στη γη. Θέλει να μαθαίνει συνέχεια και δε θα σταματήσει να τροφοδοτεί το «παιδι» της όπως χαρακτηρίζει τη δουλειά της, τη τέχνη της. Μπορεί να έχει καταφέρει πολλά εώς τώρα αλλά για εκείνη το ταξίδι τώρα ξεκινά.