ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ: ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Η Σοφία Φ. Κατσίγιαννη, νομικός και υποψήφια Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου στο ΕΚΠΑ, είναι μία εκ των ηχηρών υποψηφιοτήτων στο προεκλογικό στίβο του Δήμου Διονύσου.

Η κ. Κατσίγιαννη, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Νομικά σε Ελλάδα (Φιλοσοφική Αθηνών, ΕΚΠΑ) και Γαλλία (Σορβόννη). Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Φορολογικό Δίκαιο και Δίκαιο Τουρισμού” (Σορβόννη) και υποψήφια Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ενώ έχει κάνει πρακτική άσκηση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Γενεύη στον τομέα της ανθρωπιστικής κρίσης και του προσφυγικού ζητήματος.

Η ενεργή της δράση με τα κοινά άρχισε το έτος 2008 με την εκλογή της στη θέση της Αντιπροέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) του Δήμου Δροσιάς.  Ακολούθησε η εκλογή της στη θέση της δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Διονύσου κατά την περίοδο 2010-2014.  Κατά τη θητεία της αυτή διετέλεσε εντεταλμένη σύμβουλος εθελοντισμού, οπότε και ανέπτυξε πλούσια δράση σε θέματα περιβάλλοντος (δενδροφυτεύσεις, αναδασώσεις, καθαρισμοί δασυλλίων), πυροπροστασίας και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των νέων στον εθελοντισμό. Ιδιαίτερη ήταν και είναι η δραστηριοποίησή της στην ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Δήμου Διονύσου και της ευρύτερης περιφέρειας.

Αυτό το διάστημα εργάζεται πυρετωδώς στον τομέα της, ενώ παράλληλα είναι εκλεγμένο μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου και διοργανώνει φιλανθρωπικές δράσεις στην περιοχή της για τις ευπαθείς, κοινωνικά, ομάδες, συνεργαζόμενη και με τοπικούς φορείς αναφορικά με τη συγκέντρωση ρουχισμού και τροφίμων, παιχνιδιών, φαρμάκων και τη διοργάνωση συσσιτίων. Ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Διονύσου έχει επίσης επιδείξει πλούσιο έργο στους τομείς που την ενδιαφέρουν και θεωρεί σημαντικούς.

Φέτος, η κ. Κατσίγιαννη διεκδικεί ξανά το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου στο Δήμο της στο πλευρό του Γιάννη Καλαφατέλη, με το συνδυασμό Δύναμη Ευθύνης για το Διόνυσο, με γνώμονα την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών του Διονύσου αλλά και τον εξορθολογισμό του τρόπου διαχείρισης των ζητημάτων του. Με ενεργή και υπεύθυνη παρουσία στα κοινά κι αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, η Σοφία Κατσίγιαννη, έχοντας τη γνώση, την εκπαίδευση και την εμπειρία, αποτελεί μια ισχυρή παρουσία που μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβει ευθύνες και να εργαστεί προκειμένου ο Δήμος Διονύσου να περάσει σε μια νέα εποχή.