ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΙΣΤΕ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΥΝΙΣΜΟΥ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με αποκλειστικό θέμα τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς και την επιρροή τους στο θεσμικό και πολιτικό σύστημα της χώρας και την αντιμετώπισή τους, Αθήνα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας προ των ευθυνών τους. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος κυρίως στους βουλευτές των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως το “‘όχι” στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ ισοδυναμεί με “ναι” στην συμφωνία για το σκοπιανό.
“Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα Ζαεφ αύριο.

Ψηφίζοντας “όχι” , ειδικά εσείς των ΑΝΕΛ, βγάζετε ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Για τη χώρα θα είναι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Θα έρθει η συμφωνία προς κύρωση και θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Θέλω να αντιληφθούν όλοι οι Ελληνες το πρωτοφανές θέατρο υποκρισίας που έχει στηθεί. Στα λόγια, οι ΑΝΕΛ λένε ότι δε θα δεχθούν την συμφωνία, δε θα κυρώσουν την συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή. Στηρίζουν όμως ταυτόχρονα με πάθος τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών που την υπογράφουν αύριο. Εισάγατε ένα νέο όρο. Σας αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης” επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

O πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα ήταν ιδιαίτερα οξύς προς τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο , κατηγορώντας τον για υποκρισία.

«Έχουν περάσει κι άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα. Όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει για τον κ. Καμμένο μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής». «Είστε κοινοπραξία πολιτικού κυνισμού ικανοί για τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Αυτός ο ανθρωπος που είδατε στο βήμα πριν από λίγο είναι ο υπουργός Αμυνας της ελληνικής δημοκρατίας. Μόνο και μόνο για αυτή την εμφάνιση και την μνημειώδη υποκρισία του άξιζε η πρόταση μομφής” σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

“Υποθηκεύετε όλοι σας το μέλλον γιαυτό είμαστε εδώ, για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας σταματήσουμε και για να βάλουν οι εκλογές ένα τέλος. Τρία χρόνια τώρα αντιπολιτευθήκαμε με ευθύνη, στη χώρα έχουν γίνει πολλά που θα δικαιολογούσαν την κατάθεση πρόταση μομφής. Την πρόταση μομφής επιλέξαμε να την ενεργοποιήσουμε τωρα, για να θέσουμε όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που διάβασε παλαιότερες δηλώσεις του κ.Καμμένου , θέλοντας να καταδείξει τη διαφορετική στάση που κρατά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

“12 Μαίου 2014, υπάρχουν θέματα που για εμάς αποτελούν κόκκινη γραμμή. Δεν συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση αν αυτές οι κόκκινες γραμμές δεν είναι στα πλαίσια μίας διακυβέρνησης.
11 Ιανουαρίου 2018 Η Μακεδονία και το ονομά της είναι ένα. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί το όνομα. Εχουν περάσει και άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτήν την αίθουσα όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους δημαγωγούς της πολιτικής για τον κ.Καμμένο” επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.

Δριμύ ήταν το κατηγορώ του προέδρου της ΝΔ για τον πρωθυπουργό.

“Ο κ.Τσίπρας ουδέποτε επεδίωξε συναίνεση για τη δημιουργία εθνικής γραμμής. Εκανε ακριβώς το αντίθετο μέσα από μυστική διπλωματία. Οπως επιχείρησε να παγιδεύσει το πολιτικό σύστημα , υποτίμησε τους πολίτες και τους συκοφάντησε μαζικά ως ακροδεξιούς. Σεβόμαστε και ακούμε τους πολίτες. Εμείς είμαστε μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας για να σας σταματήσουμε ακολουθώντας κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Δεν υποδαυλίζουμε τα ποτάμια της αγανάκτησης όπως κάνατε εσείς” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα συλλαλητήρια.

“Ηταν από την αρχή σαφές ότι ο κ.Τσίπρας έψαχνε λύση χωρίς κόκκινες γραμμές. Φάνηκε ότι δεν είχε ούτε διαπραγματευτική συνείδηση, ούτε αντιστάσεις .Ο κ.Τσίπρας που μέχρι πρόσφατα ήθελε να βγάλει τη χώρα έξω από το ΝΑΤΟ, θέλει τώρα να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ” είπε ο κ.Μητσοτάκης, που διατύπωσε ερωτηματικά για την χρονική σύμπτωση της ψήφισης των οικονομικών μέτρων με το ζήτημα της συμφωνίας με τη γειτονική χώρα.

“Η χρονική σύμπτωση της ψήφισης ενός τέταρτου μνημονίου με την υπογραφή εξπρές για το σκοπιανό μόνο ερωτηματικά μπορούν να εγείρουν. Μπορεί να γίνεται για συμψηφισμό εντυπώσεων. Μία άλλη όμως πιο σύνθετη εξήγηση λέει πως ο κ.Τσίπρας υλοποιεί τις ατζέντες άλλων.
Η ιστορία θα γράψει πως εσείς είπατε “ναι” σε όσα όλοι οι προηγούμενοι είπαν “οχι”. Ολοι εσείς που ψηφίζετε όχι στην πρόταση δυσπιστίας , λέτε “ναι” στην αναγνώριση των Σκοπιανών ως Μακεδόνες από όλους.

Το erga omnes ουσιαστικά δεν διασφαλίζεται, απλώς συνδέεται γενικά με την ευρωπαική πορεία των Σκοπίων. Ολόκληρη η αυθαίρετη κατασκευή Τσίπρα Κοτζιά είναι στον αέρα. Η γειτονική χώρα καλείται από το ΝΑΤΟ προς ένταξη χώρα. Πόσο εύκολα θα είναι να κάνει διαφορετικά όταν 28 από τα 29 μέλη θα έχουν πει ναι;” αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ολα αυτά είναι ψιλά γράμματα για έναν πρωθυπουργό που ακόμα και σήμερα ακόμα λέει ψέματα. Πού είναι το severna Macedonia που αναφέρατε στο διαγγελμά σας ;
Μάλλον δεν ξέρετε που βάζετε την υπογραφή σας. Είστε μία κοινοπραξία κοινού κυνισμού, ικανοί για τα πάντα” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, που προέβλεψε ότι ο κ.Τσίπρας και ο κ.Κοτζιάς θα καταφύγουν στην λάσπη και στο παρελθόν.

“Η κυβέρνηση θα καταφύγει σε λάσπη στο παρελθόν. Επιστροφή στο χθες για να κρυφτεί η εθνική ζημιά του σήμερα. Προβοκάτσιες, ψέματα, αποχαρακτηρισμοί εγγράφων . Μόνο που ξεχνάτε κάτι, ότι όλα αυτά ήταν αποσπασματικές τοποθετήσεις. Δεν κατέληξαν πουθενά, είναι απαράδεκτο να προσπαθείτε να συμψηφίζετε, αναμοχλεύοντας το παρελθόν, δε θα προσφέρετε τίποτα. Το ότι ποζάρετε ως κριτής των ηγετών της μεταπολίτευσης είναι πολιτική ύβρις” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Οι εκλογές είναι θέμα λίγων μηνών και εσείς θα πάρετε τη θέση που σας αξίζει, του χειρότερου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης” τόνισε κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: liberal.gr

10
10