ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΝΕΓΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Γύθειο, στο λεγόμενο Μιγώνιο, την γη των θεών. Ο παππούς του, Δημήτριος Μένεγας, ήταν δικηγόρος και νομάρχης της Πελοποννήσου και γενικός γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού, για πολλά χρόνια. Όταν ενηλικιώθηκε έκανε την στρατιωτική του θητεία στην Π.Α. Το όνειρο του από μικρό παιδί ήταν να γίνει Σεφ. Όταν ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, γράφτηκε σε σχολή μαγειρικής στο ΙΕΚ PARXIS, από όπου πήρε και το πτυχίο του.

Εργάστηκε για πέντε χρόνια στην Αθήνα, από όπου ξεκίνησε από χαμηλά και έφτασε να δουλεύει σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα αλλά πάντα το μυαλό του ήταν στο Μιγώνιο, γιατί είναι το αίμα του, η ζωή του, γιατί είναι ο τόπος με την μεγαλύτερη ιστορία και πολιτισμό, είναι το μέρος που δεν το πάτησε Τούρκος, είναι το Άλφα και το Ωμέγα.

Αισθάνθηκε μεγάλη χαρά και τιμή για την ηλικία του, γιατί είμαι 24 ετών και είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ, όταν ο κύριος Ανδρεϊκος Ντάβος, του έκανε την πρόταση να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Είναι από τους νέους, που δεν λιποτάκτησαν, δεν το έβαλε στα πόδια και ενώ του δόθηκαν ευκαιρίες να φύγει στο εξωτερικό, προτίμησε να μείνει εδώ, να προσφέρει τις υπηρεσίες του, την αγάπη του και την προσφορά του στον τόπο του και τον άνθρωπο, στον κάθε άνθρωπο που δυστυχεί και υποφέρει μέσα στην κρίση και την δίνη που βρέθηκε η Ελλάδα.

Ονειρεύεται την ανατολική Μάνη, να είναι καθαρή, να ξανά έρθει ο τουρισμός της και κάθε χωριό να έχει κινητή μονάδα ιατρικής περίθαλψης. Σημαντική θεωρεί την συγκοινωνία ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της.

Ο κ. Ανδρεϊκος Ντάβος, υποψήφιος δήμαρχος της Ανατολικής Μάνης είναι και αυτός ένας νέος άνθρωπος, με τα ίδια οράματα.

Ο σκοπός του, είναι να γυρίσουν οι νέοι στην όμορφη ανατολική Μάνη. Πιστεύει στη συλλογικότητα και στη δημιουργία, ενώ πάνω απ όλα, σαν πρότυπο έχει την οικογένειά του. Το δικό του όραμα, ταυτίζεται απόλυτα, με τον υποψήφιο δήμαρχο, γι αυτό άλλωστε και τον στηρίζει.