«ΣΚΟΤΑΔΙ»

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Στοκχόλμης Ελίας Σβένσον παλεύει ενάντια στον χρόνο για να συλλάβει τον δράστη της κτηνώδους δολοφονίας δύο γυναικών. Ο δολοφόνος ξεγελά την αστυνομία, βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά και δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει τη δράση του. Ο Ελίας απευθύνεται στη συγγραφέα Κορνέλια Λιντ για να τον βοηθήσει να καταλάβει τον τρόπο δράσης και να συνθέσει το ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου. Η Κορνέλια έχει προσωπικές εμπειρίες που μπορεί να αποβούν χρήσιμες για την υπόθεση, όμως η συμμετοχή της στην έρευνα θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο.Στο μεταξύ, κάποιος άλλος κινείται στο σκοτάδι, ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι φίλος.

Το Σκοτάδι είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς μυθιστορημάτων της Κριστίνα Έρικσον που έρχονται για να ρίξουν φως στη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπινου ψυχισμού.

Παρατήρησε το θύμα του μέσα από την πράσινη λάμψη των κιαλιών νυκτός. Το είδε να κινείται απρόσκοπτα ανάμεσα στις σκιές. Εκεί. Το σαρκοφάγο. Το σαρκοφάγο δεν είχε ηθικές αναστολές. Δεν είχε ίχνος συνείδησης.

Ήταν ένα εκφυλισμένο είδος της φύσης. Ρύθμισε τα κιάλια, ώστε να γίνει πιο καθαρή η εικόνα. Ίσως ήταν σύμπτωση το ότι καθόταν εδώ απόψε. Ίσως του είχε χαμογελάσει η τύχη. Μπορεί όμως να είχε αντιληφθεί εγκαίρως τον κίνδυνο χάρη στο δικό του ένστικτο αυτοσυντήρησης. Η ρεβάνς και η εκδικητικότητα τον έφεραν μέχρι εδώ. Ήταν ανοησία και το ήξερε. Αυτό εδώ ήταν άλλο σαρκοφάγο, δεν ήταν εκείνο που είχε χτυπήσει τον ίδιο και την οικογένειά του. Ήταν όμως ένα καλό υποκατάστατο. Δε θα του έδειχνε κανένα έλεος.

Πηγή: livanis.gr