ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ Η ΑΘΗΝΑ; ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στις αρχές του Σεπτέμβρη πήγα να παραπλανηθώ πως τάχα μου φέτος οι βόλτες όλων μας θα γίνονται στα ήδη γνωστά και καθιερωμένα και πως οι επιχειρηματίες του χώρου θα είναι διστακτικοί και μετρημένοι στο στήσιμο νέων projects. Σήμερα, μέσα Οκτώβρη, παίρνω πίσω τα παραπάνω και με ενθουσιασμό ανακοινώνω μια σειρά από στέκια, όλα τους φρέσκα και πολύ ελπιδοφόρα που ζητούν την προσοχή και την προτίμησή μας στις επιλογές μας για έξω τους μήνες που ακολουθούν. Σίγουρα μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε κι άλλα πολλά να ακούσουμε, όμως ας δούμε αυτή την πρώτη, γερή φουρνιά.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της σεζόν

Τα «βαριά» χαρτιά

Delta Restaurant

Ναι έχει χυθεί πολύ μελάνι, ναι έχει ανοίξει από τον Ιούλιο, αλλά δεδομένου του καλοκαιριού και του (μόνο) εσωτερικού χώρου που διαθέτει στον 5ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τώρα ήρθε ο καιρός να το γνωρίσει το αθηναϊκό κοινό. Με δυο Έλληνες σεφ που διέπρεψαν τα περασμένα χρόνια στις –πιο καυτές γαστρονομικά δεν γίνεται– σκανδιναβικές χώρες, τον Θάνο Φέσκο και τον Γιώργο Παπαζαχαρία, με φάρμα και εργαστήρια δικά τους για να καλλιεργούν και να πειραματίζονται, με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό από τον Στέλιο Κόη και φωτισμούς από την Ελευθερία Ντεκώ, με πιάτα που όλα τους –πλην της γεύσης– έχουν να πουν και ένα «αφήγημα» σ’ αυτόν που θα τα γευτεί, τo Delta ετοιμάζεται να γράψει τη δική του ιστορία στον φάκελο «αθηναϊκή εστίαση».

Milos Xenodocheio

Milos Xenodocheio

Επίσης μεγάλος θόρυβος, αυτή τη φορά γύρω από ένα ξενοδοχείο που θέλει να γίνει «το πρώτο 5άστερο γαστρονομικό» της Αθήνας, με τον Κώστα Σπηλιάδη, τον Πατρινό σεφ-επιχειρηματία που έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο την ελληνική γεύση (από την καλή της πλευρά), στο τιμόνι. Για το gourmet και boutique ξενοδοχείο που ανασκευάστηκε από τους Divercity Architects, και τοποθετεί με δική του ξεχωριστή πόρτα το εστιατόριο στο ισόγειο του κτιρίου στη γωνία Βουλής και Κολοκοτρώνη, γράφονται άρθρα εδώ και πολύ καιρό, οι φήμες το θέλουν να ανοίγει γύρω στα τέλη Οκτώβρη.

Έκτορας Μποτρίνι

Parthenis

Το όνομα του κορυφαίου Έλληνα εικαστικού Κωνσταντίνου Παρθένη παίρνει το εστιατόριο που ετοιμάζεται να ανοίξει μέσα στην Εθνική Πινακοθήκη, της γεύσης και της κουζίνας θα ηγείται ο Έκτορας Μποτρίνι. Σε επικοινωνία μας, και στην ερώτησή μου αν το μενού που θα στήσει θα είναι… «μποτρινίσιο», μου απαντά πως τα πιάτα θα είναι πολύ πολύ ελληνικά και πολύ πολύ περιποιημένα, άρα να φανταστώ πως εδώ, στο νέο αυτό αθηναϊκό εστιατόριο που θα ανοίξει κοντά στα Χριστούγεννα, είναι που στην κυριολεξία θα… ζωγραφίσει ο εξαιρετικός σεφ!

Ο Τάσος Μαντής ως chef-patron στο Soil

Soil

Ο Τάσος Μαντής ήταν για χρόνια ο επικεφαλής σεφ του βραβευμένου με αστέρια Michelin εστιατορίου Hytra. Φέτος αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να ανοίξει το Soil, το πρώτο του ως chef-patron και το κοινό του αδημονεί. Το καινούργιο θα ανοίξει τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοέμβρη στο Παγκράτι, το μενού θα αποπνέει ελληνικότητα και θα βασίζεται στα προϊόντα της δικής του φάρμας στο Αλεποχώρι, η έμπνευση του πολύ καλού σεφ θα βάζει τη σφραγίδα.

Κοσμικά και ανάλαφρα

SENTA Japan στη Στοά Σπηρομήλιου. Σεφ ο Νίκος Πολιτάκος

Senta

Μέσα στη Στοά Σπυρομήλιου, εκεί που ήταν το Bricolage, το όνομά του σημαίνει «κέντρο» στα γιαπωνέζικα και φυσικά η κουζίνα του αγαπάει την γιαπωνέζικη κουζίνα και τα fusion πιάτα. Σεφ ο Νίκος Πολιτάκος –με θητεία στο μυκονιάτικο Kinjo–, αναμένεται περί τα τέλη Οκτωβρίου.

ZEBRA Χουσσέας & Κατριβέσης

Zebra

Έχει λίγο καιρό που άνοιξε στο Νέο Ψυχικό και ήδη δείχνει πως θα γίνει το hot point της περιοχής και όχι μόνο. Πολύ καλά κοκτέιλς από τον «γκουρού» του είδους Χρήστο Χουσσέα, υπέροχη μεγάλη μπάρα, μουσικές από γνωστούς εναλλασσόμενους djs, κι ένα μενού δια χειρός Δημήτρη Κατριβέση που θα ξεκινήσει να «τρέχει» εντός των ημερών. Περικλέους 7 (6934080904), εκεί που παλιά ήταν το Kiku.

Διαβάστε περισσότερα στο athensvoice.gr

10
10