ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ MICHELIN ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Τρία νέα αστέρια, καινούριες προσθήκες και γευστικές σταθερές του οδηγού Michelin για τα εστιατόρια της Αθήνας, κατά τη χρονιά που διανύουμε.

Η 17η Οκτωβρίου του 2023 είναι η ημέρα που ο Οδηγός Michelin κάνει γνωστά τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύονται με αστέρι(α) και τις υπόλοιπες τιμητικές διακρίσεις. Φέτος, βλέπουμε στη σημαντική γαστρονομική λίστα περισσότερα αθηναϊκά spots από ποτέ, αποτέλεσμα της διαρκούς ανόδου της γευστικής σκηνής στην πρωτεύουσα αλλά και της εξέλιξής της – συν το γεγονός της μικρής κυβερνητικής προώθησης σε συνεργασία με το θεσμό, αποκλειστικά και μόνο για την Αττική.

Στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2023 βρίσκουμε 3 νέα εστιατόρια που βραβεύονται με 1 αστέρι καθώς και μερικές φρέσκες εμφανίσεις σε Bib Gourmand και main selection.

 Ο έναστρος αθηναϊκός ουρανός

Το Delta βραβεύεται και πάλι με 2 αστέρια Michelin, πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τόσο ο Θάνος Φέσκος με τον Γιώργο Παπαζαχαρία, όσο και η υπόλοιπη ομάδα του project που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στόχευσε στο να αναβαθμίσει με τον δικό του τρόπο την αθηναϊκή και κατ’ επέκταση ελληνική σκηνή.

Τα Botrini’sHytraVaroulko SeasideThe Zillers, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel (ενός από τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2023, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό The World’s 50 Best Hotels), το CTC, η Σπονδή και το Soil διατήρησαν το ένα αστέρι τους.

Στην ίδια κατηγορία μπαίνουν για πρώτη φορά τα Hervé των Hervé Pronzato και Γρηγόρη Κίκη, το Tudor Hall του King George υπό τους Αστέριο Κουστούδη και Νίκο Λειβαδιά και το Patio του The Margi, με τη μοντέρνα κουζίνα του Παναγιώτη Γιακαλή βραβεύονται με ένα αστέρι.

Soil και Delta μάλιστα διατηρούν και το πράσινο αστέρι Michelin (Michelin Green Star) ενώ δίπλα τους μπαίνει και το Patio. Πρόκειται για το ετήσιο βραβείο που αναδεικνύει τα εστιατόρια του υψηλότερου επιπέδου που πατούν γερά σε βιώσιμες πρακτικές και το αποτέλεσμα αυτών βγαίνει στα πιάτα τους. Μέρη που ακολουθούν ηθικά όσο και περιβαλλοντικά πρότυπα στη μεθοδολογία τους και συνεργάζονται με παραγωγούς ώστε να μειώσουν το food waste και να μειώσουν ή ακόμα και να αφαιρέσουν πλαστικά και άλλα μη ανακυκλώσιμα υλικά από την αλυσίδα εφοδιασμού τους.

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro συναντώνται για ακόμη μία χρονιά. Δύο νέα Bib Gourmand εντόπισαν οι ανώνυμοι επιθεωρητές του Οδηγού, το Jerár και το Fine Mess.

Στο Main Selection βρίσκουμε τα Veri TableAleriaLe PavillonΛινού Σουμπάσης και ΣίαMerceriΆνετονCookoovayaVezeneSenseGB Roof GardenOkioAthénée και Annie’s Fine CookingSeeds (new entry) και Simul (new entry).

Οι προτάσεις του οδηγού Michelin για την Αθήνα, το 2023

  • 31 εστιατόρια επιλέχτηκαν, μεταξύ αυτών:
  • 1 εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin
  • 10 εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin
  • 5 εστιατόρια με Bib Gourmand
  • 3 εστιατόρια με Πράσινο Αστέρι (1 νέο)
  • 14 επιλεγμένα εστιατόρια (2 νέα)

Πηγή : athinorama.gr

10
10