Καθιερώθηκε πάρα πολύ γρήγορα στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας, γιατί οι νόστιμες εικαστικές συνθέσεις του, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την εμπειρία του chef, δημιούργησαν ένα menu υψηλών προδιαγραφών. Η αύρα ενός σύγχρονου grand restaurant, συμβαδίζει απόλυτα, με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής.

Σε ένα διατηρητέο αρχοντικό της Κηφισιάς, που στέκει εκεί από τα τέλη του 19ου αιώνα, διαθέτει έναν κατάφυτο και cosy κήπο για την άνοιξη και το καλοκαίρι αλλά και ένα ζεστό χώρο, στο εσωτερικό της πρώην κατοικίας, για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ένας άνετος χώρος που λειτουργεί ως το ιδανικό φόντο για μια casual fine dining εμπειρία.

Για την ιστορία, η λέξη «Monzù», προκύπτει από το γαλλικό «Monsieur» και αναφέρεται σε όλους τους Ιταλούς επαγγελματίες chef, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην Γαλλία κατά τη διάρκεια του 18ου & 19ου αιώνα. Οι οποίοι εργάστηκαν, για την αριστοκρατία της Νότιας Ιταλίας και καθόρισαν, την ιταλική παραδοσιακή γεύση.

Ο executive chef, Γιάννης Λιόκας, δηλώνει εδώ και χρόνια οπαδός της βιωματικής κουζίνας. Υλικά, αναμνήσεις και τεχνικές μπερδεύονται και δημιουργούν τις δικές του ξεχωριστές εκδοχές των γεύσεων του κόσμου (του). Ο ίδιος, με καταβολές από την Ήπειρο και σημαντική πορεία χρόνων στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, μαθήτευσε πλάι σε διακεκριμένους chef στο Μιλάνο και στο Παρίσι. Πιθανότατα να έχετε πάρει μια γεύση από τις επιδόσεις του, τόσο στο Stories Urban Bistronomy στην καρδιά της Αθήνας, όσο και στο Hide & Seek στο Χαλάνδρι.

Το menu απαριθμεί συνολικά είκοσι πιάτα χωρισμένα σε starters, pasta – risotto και mains καθώς και πέντε πίτσες αποτελώντας μια νεωτεριστική προσέγγιση των κλασσικών, ιταλικών γεύσεων, πάντα δοσμένες αλλιώς. Αγνές και διαλεχτές πρώτες ύλες, χειροποίητη ζύμη για pizza με προζύμι biga, χειροποίητα ζυμαρικά, κρέας και ψάρι σε τέλεια ισορροπία και τεχνικές που δανείζονται στοιχεία από την Mama Italia, χωρίς να εγκλωβίζονται λεπτό σε γεωγραφικά, γαστρονομικά στερεότυπα. Οι σωστές εκτελέσεις και το δέσιμο των υλικών, «δηλώνουν» την ταυτότητα του chef.

Ξεκινήσαμε την ρεστοκριτική μας, με τον τόνο ”Bresaola”, που μιμείται τα αλλαντικά, μαρινάρεται σε μπαχαρικά και συνδυάζεται με τυρί stracciatella, σύκο, πέστο μαϊντανού και παλαιωμένο βαλσάμικο. Το ”Vitello Tonnato”, τη σιγομαγειρεμένη γλώσσα από μοσχαράκι γάλακτος, καπνιστή μαγιονέζα τόνου, αγριοράπανο και πούδρα κάπαρης. Την ψητή σελινόριζα με ραγού από μοσχάρι γάλακτος και σάλτσα παλαιωμένης παρμεζάνας. Το κλασικό – πειραγμένο spaghetti ‘’cacio e pepe’’, με πιπέρι szechuan, guanciale και αρτεμισία.

Την Agnolotti del plin carbonara με κρέμα από κρόκους αυγών, pecorino sardo και καπνιστή πανσέτα. Τα linguine gamberi με ζωμό γαρίδας, σαφράν και tartare γαρίδας. Το εντυπωσιακό ροζ risotto carnaroli με κρέμα από κόκκινα παντζάρια, gorgonzola dolce και παλαιωμένο βαλσάμικο από τη Modena, καθώς επίσης και η κοτολέτα Milanese με μοσχάρι γάλακτος πανέ, γλυκιά κάπαρη, ντοματίνια confit και παλαιωμένη παρμεζάνα, ήταν τα πιάτα που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Η wine list, είναι από τα δυνατά χαρτιά του εστιατορίου, αφού περιέχει πολλές ελληνικές και ξένες ετικέτες.

Για τον επίλογο της βραδιάς, υπάρχουν τρεις προτάσεις. Ξεχωρίσαμε το tiramisu από φυστίκι, κρέμα mascarpone και παγωτό espresso να πρωτοστατεί και να σου χαρίζει ένα συναρπαστικό φινάλε από το γευστικό ταξίδι που προηγήθηκε.

Φυσικά από τον χώρο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα cocktails. Τον κατάλογο έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κερκύρας και η ομάδα του, Λυκούργος Χριστοθανόπουλος και Γιάννης Καραπάς.

H λίστα με τα ποτά χωρίζεται σε πέντε βασικές κατηγορίες. Spritz, Negronis, Americanos & Highball, Espresso Martinis και Cocktails. Στον κήπο λειτουργεί μπαρ, ενώ το χειμώνα η εμπειρία θα μεταφέρεται από τραπέζι σε τραπέζι με τρόλεϊ και τον bartender να φτιάχνει το cocktail σου μπροστά σου, προτείνοντας μίξεις, που ταιριάζουν με τα πιάτα που επέλεξες.

Είναι σημαντικό ένα εστιατόριο, να δείχνει δυναμισμό, τόλμη και εμπειρία. Πρωτοστατεί η γνώση της αφαίρεσης, καλύπτοντας τις ανάγκες των θαμώνων. Το εγχείρημα της εξέλιξης, έχει πετύχει στον μέγιστο βαθμό.

INFO:

Διεύθυνση

Λεωφ. Κηφισίας 317B, Κηφισιά 145 61

Τηλ. επικ: 210 6200495

Ώρες Λειτουργίας

Τρίτη – Σάββατο: 18.00 – 00.00

Κυριακή: 12.00 – 18.00

Social Media

instagram.com/monzu_kifisia

facebook.com/MonzuKifisia

monzu.gr