ΟΤΑΝ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΛΤΑΝΗΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Ανατολική Μακεδονία ο Executive Chef του Regency Casino Thessaloniki και του Hyatt Regency Απόστολος Αλτάνης επιμελήθηκε τρια από τα γεύματα που παρατέθηκαν προς τιμήν της. Όλα αποτελούνταν από πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και με προϊόντα της κάθε περιοχής αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις τοπικές γεύσεις!!

Το πρώτο δείπνο έγινε μετά από το κάλεσμα της Δημαρχίας Σερρών και του εστιατορίου Cityzen, που βρίσκεται, στην ακρόπολη της πόλης. Το menu αποτελούνταν από πέντε διαφορετικά πιάτα, τα οποία παρασκευάστηκαν, με τις πιο χαρακτηριστικές και γνωστές πρώτες ύλες, όλου του νομού.

Η δεύτερη στάση ήταν σε ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά κτήματα – οινοποιεία το Τέχνη Οίνου το οποίο προσκάλεσε τον κ. Αλτάνη. Εκεί ο chef, δημιούργησε ένα ξεχωριστό menu με υλικά χαρακτηριστικά της περιοχής σε ένα wine & food pairing με τα κρασιά του κτήματος τα οποία συνόδευσαν υπέροχα τις γευστικές δημιουργίες του!

Τρίτο και τελευταίο ήταν ένα μεσημεριανό γεύμα στην υπέροχη πόλη της Καβάλας όπου η Περιφέρεια και το εστιατόριο Ψαράκι κάλεσαν τον σεφ να αναλάβει το γευστικό κομμάτι. Το κύριο χαρακτηριστικό στο μενού ήταν φυσικά τα ψάρια και τα θαλασσινά για τα οποία φημίζεται η πόλη!

Ο chef αποδέχτηκε με χαρά και τις τρεις προσκλήσεις και φρόντισε ιδιαίτερα τα μενού ώστε να είναι αντάξια της υψηλής καλεσμένης. Το ενδιαφέρον είναι πως κανείς από τους κυρίους που τον κάλεσαν δεν γνώριζαν για τις προσκλήσεις των άλλων πριν. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που σε περιοδεία ΠτΔ επιλέγεται ο ίδιος σεφ από διαφορετικούς φορείς να εκπροσωπήσει την παραδοσιακή κουζίνα της κάθε περιοχής με τα αντίστοιχα υλικά της.

Περιττό να αναφέρουμε ότι όλοι συνδαιτημόνες συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος παρευρέθηκε σε ένα από τα γεύματα, έμειναν ενθουσιασμένοι ενώ δεν ήταν καθόλου φειδωλοί στα σχόλια τους. Τα γεύματα έγιναν μέσα σε ένα υπέροχο περιβάλλον ενώ δεν έλειψαν τα πειράγματα και τα αστεία.

Η αλήθεια είναι πως δεν μας προξένησε καμία απορία η επιλογή του chef για το συγκεκριμένο γευστικό οδοιπορικό μιας και ο κ. Αλτάνης είναι σαφώς ο καταλληλότερος για την περίσταση. Εξάλλου καθόλου τυχαίο δεν είναι πώς τον συναντάμε πάντα στις λίστες με τους κορυφαίους Έλληνες chef, με τελευταία αυτή που τον κατατάσσει στους 100 πιο επιδραστικούς της δεκαετίας.

Με βάση πάντα την Θεσσαλονίκη, εκπροσωπεί επάξια την γενιά των μαγείρων που με σεβασμό στην παράδοση και απόλυτη γνώση του αντικειμένου του αξιοποιεί και αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την δική του ματιά. Χαρακτηριστικό είναι πως η ΠτΔ σχολίασε πως πια θα είναι σε θέση να ξεχωρίζει τα πιάτα του μιας και διαθέτει μοναδικό ύφος.