ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΚΗ-ΣΡΟΙΤΕΡ: «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»

Στυλ, ποιότητα και αισθητική, είναι μερικά από τα στοιχεία που συναντάς στο χαρακτήρα της. Είναι μια μαμά, που είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη με την πραγματικότητα, συγκροτημένη και σταθερή στις επιλογές της. Η Ιωάννα Μπούκη, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Βιώνουμε μια κρίση αξιών και θεσμών τα τελευταία χρόνια. Στην παιδεία, στα εθνικά μας θέματα, στις γυναικοκτονίες και σε πολλά άλλα μέτωπα. Θα ήθελα τη γνώμη σου.

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, με δυσάρεστες ειδήσεις, που δυστυχώς έχουν ένα βαθύτερο υπόβαθρο, που έχει να κάνει με την κρίση στο σύστημα αξιών. Η παιδεία, ξεκινάει από τον πυρήνα της οικογένειας και στην συνέχεια προχωρά και στις άλλες εκφάνσεις της ζωής, ενός ανθρώπου. Οπότε, αυτό που σκέφτομαι διαρκώς, είναι πως πρέπει να θωρακίσουμε τα παιδιά μας, τα οποία θα αποτελέσουν την γενιά που θα μπορέσει να φέρει την αλλαγή, ώστε και να διαχειρίζονται διαφορετικά όλα τα δυσάρεστα που συμβαίνουν γύρω τους αλλά και να μπορέσουν τα ίδια να μεγαλώσουν, με αξίες και αρχές, ώστε να ελαχιστοποιηθούν όλες αυτές οι αρνητικές συμπεριφορές.

Εμείς κάναμε την αρχή, με κινήματα όπως είναι το metoo. Η νέα γενιά έχεις όλες τις δυνατότητες να καλλιεργήσει ένα πιο ευοίωνο μέλλον. Κρίσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα, το ζητούμενο είναι, να προκύπτει και κάτι θετικό, μέσα από αυτές, προκειμένου να έρθει, η θετική αλλαγή.

Η πανδημία μας έχει ταλαιπωρήσει πάνω από δυο χρόνια! Πιστεύεις ότι είμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας ή κάνουμε απλως άλλο ένα διάλειμμα;

Όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας. Αλλά σαφώς δεν μπορώ να γνωρίζω, γιατί δεν είμαι ειδικός! Το μόνο σίγουρο, είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη για όλο τον πλανήτη και όλοι μας έχουμε την ανάγκη, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα!

Φέτος βλέπουμε μια μεταστροφή στο τηλεοπτικό πεδίο. Σε σειρές με επίπεδο, περιεχόμενο και φυσικά σημαντικές ερμηνείες. Πιστεύεις ότι η τηλεόραση είναι σε καλό δρόμο από άποψη επιπέδου;

Πάντα στην τηλεόραση, υπάρχουν προγράμματα με επίπεδο και άλλα, τα οποία προβάλλουν αρνητικά πρότυπα. Το ζήτημα είναι τι επιλέγει κανείς να δει και γιατί. Σίγουρα η οικονομική κρίση, επηρέασε την ποιότητα της τηλεόρασης τα προηγούμενα χρόνια. Φαίνεται ότι οι συνθήκες βελτιώνονται και έχουμε την δυνατότητα να παρακουλουθήσουμε πλέον, προϊόντα με επίπεδο τα οποία συμβάλουν ουσιαστικά στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση.

Μίλησε μου λίγο για σένα. Σπουδές παιδικά χρόνια, γάμος, μελλοντικά σχέδια και φυσικά τον ρόλο της μαμάς.

Μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης και από πολύ νωρίς, με κέρδισε ο χώρος της ομορφιάς και της μόδας, οπότε για έμενα ήταν μόνοδρομος να ασχοληθώ με αυτό. Ύστερα από μια πολύ ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση, μετακόμισα στην Αθήνα. Την ίδια εποχή συνέπεσε και η γνωριμία μου με τον Αντώνη. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά! Σαφέστατα, ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής μου υπήρξε η απόκτηση του πρώτου μας παιδιού.

Από τότε η μητρότητα αποτέλεσε την απόλυτη προτεραιότητα μου και μαζί με τον ερχομό της δεύτερης μας κόρης Παυλίνας, τα τελευταία χρόνια αφοσιώθηκα αποκλειστικά στην οικογένεια μου. Όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν και αρκετές αξιόλογες προτάσεις από το χώρο της τηλεόρασης. Τώρα έχει ωριμάσει η σκέψη μέσα μου και ειμαι πιο θετικά προσκείμενη προς αυτη την κατεύθυνση. Η τηλεόραση άλλωστε είναι εδώ και πολλά χρόνια έμμεσα στην ζωή μου και μπορώ να πω με σιγουριά ότι την έχω αγαπήσει!

10
10