ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ «GLADIATOR 2» ΜΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟΝ RIDLEY SCOTT

Σχεδόν δύο δεκαετίες έχουν περάσει από το θρυλικό Gladiator (Μονομάχος ο ελληνικός τίτλος) με πρωταγωνιστή τον «πολύ» Ράσελ Κρόου και σκηνοθέτη τον Ρίντλεϊ Σκοτ, και εξαρχής ακουγόταν ότι θα υπάρξει συνέχεια της πρώτης ταινίας, παρότι ο πρωταγωνιστής που ενσάρκωνε ο Κρόου, ο Maximus Decimus Meridius, στο τέλος (spoiler alert) σκοτώνεται!

Όπως φαίνεται όμως το Gladiator 2, δε θα παραμείνει για πολύ ακόμα στα χαρτιά. Πέρυσι ανακοινώθηκε ότι ο Σκοτ θα σκηνοθετούσε και τη νέα επική ταινία, προσαρμόζοντας ένα σενάριο του Πίτερ Κρεγκ, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τη συνέχεια του επίσης θρυλικού Top Gun.

Πάντως, οι παραγωγοί του Men In Black Ουόλτερ Παρκ και Λόρι Μακντόναλντ επιβεβαίωσαν ότι συνεργάζονται με τον βρετανό σκηνοθέτη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα εμπλέκονταν στο πρότζεκτ αν το σίκουελ δεν είναι αντάξιο της επικής πρώτης ταινίας. «Η ιστορία λαμβάνει χώρα 30 χρόνια αργότερα … 25 χρόνια αργότερα» αναφέρει ο Παρκ.

Αυτή η δήλωση φαίνεται να επιβεβαιώνει προηγούμενες αναφορές η ιστορία θα επικεντρωθεί στον Lucius, γιο της Lucilla (Κόνι Νίλσεν) και ανιψιό του αυτοκράτορα Κόμοδου (Commodus – Γιόακιν Φίνιξ) τον οποίο σκοτώνει ο Maximus στο Κολοσσαίο στην πρώτη ταινία.

Ο τραγουδιστής Νικ Κέιβ έγραψε κάποτε το δικό του σενάριο για τη συνέχεια του Gladiator, σύμφωνα με την οποία οι Θεοί θα… ανάσταιναν τον χαρακτήρα του Ράσελ Κρόου, ώστε ο Maximus να υπερασπιστεί τους Χριστιανούς!

Πηγή: skai.gr