76 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Στις 28 Αυγούστου έκανε πρεμιέρα το 76ο Venice Film Festival, με την ταινία «The Truth», του Hirokazu Koreeda, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Catherine Deneuve και Juliette Binoche.

Είναι η πρώτη ταινία του Ιάπωνα σκηνοθέτη, που γυρίζεται σε άλλη γλώσσα από τη μητρική του και αφηγείται την ιστορία της Γαλλίδας σταρ Φαμπιέν και της προβληματικής σχέσης της με την κόρη της Λουμίρ. Οι πρώτες κριτικές είναι αρκετά καλές.

Το Φεστιβάλ Βενετίας (ιταλ. Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica di Venezia) είναι το αρχαιότερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον κόσμο. Ξεκίνησε το 1932 ως “Esposizione Internazionale d’Arte Cinematografica” (Διεθνής Έκθεση της Τέχνης του Κινηματογράφου) και από τότε διεξάγεται ετησίως, στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, στο νησί Λίντο στη Βενετία. Οι προβολές των ταινιών γίνονται στο ιστορικό Palazzo del Cinema. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένου κύρους κινηματογραφικά φεστιβάλ και αποτελεί μέρος της φημισμένης Μπιενάλε της Βενετίας, μιας μεγάλης έκθεσης μοντέρνας τέχνης που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια.

Τα βασικά βραβεία του φεστιβάλ είναι ο Χρυσός Λέοντας (Leone d’Oro), που απονέμεται στην καλύτερη ταινία του φεστιβάλ, και το Κύπελλο Βόλπι (Coppa Volpi), που απονέμεται στους καλύτερους ηθοποιούς (για ανδρικό και γυναικείο ρόλο). 

Φυσικά τα βλέμματα στράφηκαν και στις λαμπερές παρουσίες των επωνύμων που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί!

Σκάρλετ Γιόχανσον
Σκάρλετ Γιόχανσον  ARTHUR MOLA/INVISION/AP
Μανταλίνα Ντιάνα Γκενέα
Μανταλίνα Ντιάνα Γκενέα  ARTHUR MOLA/INVISION/AP
Ελσα Χοσκ
Ελσα Χοσκ  JOEL C RYAN/INVISION/AP
Μπαρ Ραφαέλι
Μπαρ Ραφαέλι  ARTHUR MOLA/INVISION/AP
Anais Gallagher
Anais Gallagher  ARTHUR MOLA/INVISION/AP
Κάντις Σουάνπολ
Κάντις Σουάνπολ  ARTHUR MOLA/INVISION/AP
Μάρθα Χαν
Μάρθα Χαν  JOEL C RYAN/INVISION/AP
Ιμάν
Ιμάν  ARTHUR MOLA/INVISION/AP

Πηγή: neolaia.gr , el.wikipedia.org

10
10