«CALL MY AGENT»: Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ -ΜΕ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ- ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

H εξαιρετική σειρά -γνωστή και με τον πρωτότυπο της τίτλο «Dix Pour Cent»- που προβάλλεται από το Netflix, είναι μια ματιά στα άδυτα της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Σε ρόλο γκεστ σταρ, μια σειρά ηθοποιών πρώτης γραμμής που παίζουν τον εαυτό τους και δεν φοβούνται να τον τσαλακώσουν στις πιο κωμικές στιγμές τους.

Πώς είναι η ζωή πίσω από τις κάμερες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πώς περνούν τη ζωή τους οι διάσημοι αστέρες του κινηματογράφου όταν δεν «κουβαλούν» έναν ρόλο και δεν φορούν τα κοστούμια τους; Η σειρά «Dix pour cent» (ή αλλιώς «Call my agent») που προβάλλεται στο Netflix θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις. Και μάλιστα θα το κάνει με τρόπο άκρως χιουμοριστικό και ρομαντικό.

Για να γίνει κατανοητός ο τίτλος της σειράς: dix pour cent δεν είναι τίποτα άλλο από το 10% που λαμβάνει στη Γαλλία ο ατζέντης κάθε ηθοποιού, σκηνοθέτη ή σεναριογράφου ως μισθό. Είναι πάντα ο αφανής της υπόθεσης. Ποτέ δεν θα τον δούμε να φιγουράρει σε περιοδικά ή να δίνει συνεντεύξεις. Κι όμως, για να υπάρξει ένας δημιουργός στο προσκήνιο οφείλει να έχει την υποστήριξη του μάνατζέρ του.

Ωστόσο, μην φανταστείτε ότι η σειρά είναι μια συρραφή από ίντριγκες των παρασκηνίων ή βιτριολικά σχόλια του ενός προς τον άλλον (παρότι δεν λείπουν κι αυτά…). Τουναντίον, υπάρχει μια διάθεση τρυφερότητας προς τους ανθρώπους που δουλεύουν στον κινηματογράφο. Κι όλο αυτό ενδύεται με σαρδόνιο Γαλλικό χιούμορ που σε σκάβει, αλλά και ρομαντισμό που σε ελκύει.

Παραγωγός της σειράς είναι ο Ντομινίκ Μπεσνεάρ. Παραγωγός, σεναριογράφος και ατζέντης ο ίδιος, δεν γίνεται να μην γνωρίζει από μέσα τον ιδιαίτερο κόσμο του θεάματος. Να σημειωθεί ακόμη πως συμπαραγωγός και σκηνοθέτης (σε κάποια επεισόδια) είναι ο «πολύς» Σεντρίκ Κλαπίς.

Αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς (aflyon.org).

H σειρά ξεδιπλώνεται σε τρεις σεζόν που κάθε μια περιλαμβάνει έξι επεισόδια, ενώ η τέταρτη και τελευταία αναμένεται την άνοιξη του 2020. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη σειρά είναι ότι τρέχουν παράλληλες ιστορίες, τις οποίες παρακολουθείς με οξυμένο ενδιαφέρον, και αλατοπιπερώνονται με γκεστ εμφανίσεις πασίγνωστων -Γάλλων κυρίως- ηθοποιών.

Οι κεντρικοί ήρωες είναι σταθεροί και αποτελούν τα βασικά στελέχη της εταιρείας ατζέντηδων ASK που εδρεύει στο Παρίσι. Ο υπέρμετρα φιλόδοξος Ματιάς, που εποφθαλμιά τη θέση του διευθυντή. Η γηραιά Αρλέτ Αζεμάρ (εκπρόσωπος της παλιάς φρουράς των ατζέντηδων και αρειμάνια καπνίστρια) με το σκυλάκι της τον Ζαν Γκαμπέν (αναφορά στον παλιό θρύλο). Η Νοεμί, βοηθός του Ματιάς και απελπιστικά ερωτευμένη μαζί του. Η σέξι λεσβία Αντρεά -ρεσιτάλ ερμηνείας από την Καμίγ Κοττέν που κλέβει την παράσταση- και ένα πλήθος άλλων χαρακτήρων, ο καθένας πραγματικά ξεχωριστός και ιδιαίτερος.

Ομως, δεν τελειώνει εδώ το cast. Σε κάθε επεισόδιο εμφανίζονται όπως είπαμε διάφοροι guests που είναι ένας κι ένας. Κορυφαίοι ηθοποιοί που υποδύονται τους πραγματικούς εαυτούς του. Κι εδώ είναι που αποκτάει ντελιριακό ενδιαφέρον η σειρά. Να βλέπεις ηθοποιούς όπως: η Σεσίλ ντε Φρανς, η Ναταλί Μπάιγ, η Λόρα Σμετ, η Ιζαμπέλ Ατζαντί, η Ζιλιέτ Μπινός, ο Ζαν Ντιζαρντέν, η Μόνικα Μπελούτσι, η Ιζαμπέλ Ιπέρ και κάμποσοι ακόμα που δεν διστάζουν να τσαλακώσουν με αυτοσαρκασμό τον εαυτό τους, μπροστά στην κάμερα. Το όλον, με έξυπνο γέλιο και μπόλικα ντεσού. Γκαραντί πρόταση -θυμηθείτε μας.

Πηγή: Andro.gr