Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΥΨΗΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ!

Τα τελευταία χρόνια, η υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα, έχει εξελιχτεί, σε βασικό στοιχείο του σημερινού lifestyle και ο αντίκτυπος της, είναι παγκόσμιος. Οι οπαδοί του fine dining, είναι πλέον εκατομμύρια, με περισσότερες προσδοκίες από ποτέ. Στις προηγούμενες δεκαετίες, η Γαλλία και η Ιταλία, είχαν τα πρωτεία, δημιουργώντας έτσι τάσεις, μόδα αλλά και παγκόσμια στάνταρ, με αποκορύφωμα την απονομή των βραβείων Michelin -πρόκειται για τη «Βίβλο» της γαστρονομίας. Ο οδηγός Michelin είναι μια σειρά ετήσιων οδηγών που εκδίδονται από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία, για πάνω από έναν αιώνα. Πρόκειται για τον παλαιότερο και πιο γνωστό Ευρωπαϊκό οδηγό για ξενοδοχεία και εστιατόρια, ο οποίος απονέμει τα περίφημα και διάσημα αστέρια Michelin– και φυσικά τους Χρυσούς Σκούφους.

Το επίπεδο που δημιουργείται είναι πάρα πολύ υψηλό. Οι εμβληματικές σπεσιαλιτέ, σε συνδυασμό πάντα με την εμπειρία, την διάθεση για εξέλιξη αλλά και τον δυναμισμό, των εκάστοτε chef, δημιουργούν πρότυπα. Η γνώση της αφαίρεσης, οι τεχνικές εκτελέσεις των πιάτων αλλά και η σχέση ποιότητας και τιμής, φέρνουν όλο και περισσότερο κόσμο στα εστιατόρια.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η γαστρονομία έχει εξελιχθεί, με τους chef να έχουν μονόλογο διαρκείας, με την επιτυχία και την καθιέρωση. 

Από την εμπειρία μου τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, ξεχώρισα κάποιες προσωπικότητες που έχουν βάλει την σφραγίδα τους.

Όταν το deadline γίνεται προϋπόθεση, αυτοί το αγνοούν, όταν οι προσδοκίες στο πρόσωπο τους μεγαλώνουν, αυτοί συνεχίζουν να εργάζονται ασταμάτητα και όταν οι τάσεις αλλάζουν, αυτοί δηλώνουν παρών σε κάθε κάλεσμα.

Βρίσκουν με επιτυχία την χρυσή τομή ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν καλλιεργώντας αισθητική και πολυτέλεια.

Απόστολος Αλτάνης – Νίκος Σκλήρας – Χριστόφορος Πέσκιας

Ο Απόστολος Αλτάνης (Ambrosia, Alfredos ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκη), ο Νίκος Σκλήρας (ISLAND Athens riviera και Athenee) και ο Χριστόφορος Πέσκιας (Balthazar), είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά προσδίδοντας κύρος, πολυτέλεια αλλά και status, σε μία μεταβατική εποχή.

Οι ανούσιες φιλοδοξίες, μίας ματαιόδοξης κοινωνίας, σε συνδυασμό με την συνεχή αμφισβήτηση, σε θεσμούς και ιστορία, «μπλοκάρονται» από τέτοιες τεράστιες προσωπικότητες. Είναι σημαντικό να ακούγεσαι μέσα από την δουλειά. Σημαντικότερο όμως είναι η κοινή αποδοχή από όλους!

10
10