ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ VOLKSWAGEN GOLF ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Οσο προχωράμε προς την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης, μένουν λίγα χρόνια ακόμα για να απολαύσουμε μερικά εξαιρετικά «κανονικά» αυτοκίνητα.
Η Volkswagen ενδέχεται να κατασκευάσει μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση του Golf R Clubsport, με περισσότερη ισχύ, λιγότερο βάρος και βελτιωμένη ανάρτηση.
Παρότι είναι νωρίς για να ξέρουμε αν θα προχωρήσει στην παραγωγή, αν εγκριθεί, θα μπορούσε να γίνει το πιο ισχυρό hot hatch της μάρκας.
Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα επιτευχθεί αυτό. Πιθανότατα, το R Clubsport θα πάρει τις τυπικές βελτιώσεις της έκδοσης Clubsport, όπως την αλλαγή της γεωμετρίας της ανάρτησης και τη μείωση του βάρους.

Το Golf R διαθέτει τον turbocharged κινητήρα 2.0 λίτρων EA888 της Volkswagen, που παράγει 320 ίππους και θα μπορούσε να αποδώσει ακόμη περισσότερη ισχύ στην έκδοση Clubsport. Διαθέτει ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο για πολύ ακόμα, και το σύστημα τετρακίνησης 4Motion της εταιρείας. Το R Clubsport θα πρέπει να ξεπεράσει τον χρόνο 0-100 χλμ/ώρα του στάνταρ R, που είναι 4.7 δευτερόλεπτα, κατά ένα δέκατο ή δύο.

Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν η Volkswagen θα αυξήσει την τελική ταχύτητα του μοντέλου, η οποία είναι περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα.
Οι πιο εμφανείς βελτιώσεις θα πρέπει να είναι αισθητές στους χρόνους που θα κάνει στις πίστες. Παρότι η ιδέα ενός R Clubsporακούγεται ελκυστική, απαιτείται ακόμα η έγκριση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας πριν προχωρήσει στην παραγωγή.

Πηγή : newsauto.gr