ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TRIUMPH TR25 CONCEPT

Η Triumph Motor Company δεν έχει κατασκευάσει αυτοκίνητα εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, αλλά έχει έμπνευση…

Η Triumph Motor Company «γεννήθηκε» το 1885, αλλά άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα μόλις το 1923.Πριν από αυτό, παρήγαγε ποδήλατα, κάτι που μπορεί να εξηγήσει την αγάπη της για τα ελαφρά οχήματα και φυσικά για τις μοτοσυκλέτες. Η Leyland Motors την αγόρασε το 1960 και η British Leyland έβαλε (προσωρινά έστω) τίτλους τέλους το 1984.

Όταν η BMW αγόρασε το Rover Group, δέκα χρόνια αργότερα, η Triumph έγινε μια από τις μάρκες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η BMW δεν πούλησε την Triumph σε κάποια κινεζική μάρκα -όπως έκανε με την MG – και η βρετανική φίρμα, ουσιαστικά παρέμεινε στην αδράνεια. Το βρετανικό στούντιο σχεδίασης Makkina, θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στην Triumph εξ ου και το όνομα TR25. Το πρώτο TR παραγωγής, το TR2, κυκλοφόρησε το 1953, το οποίο θα επέτρεπε στον Makkina να το γιορτάσει και αυτό, αλλά το οίκος προτίμησε να επικεντρωθεί σε ένα πιο συγκεκριμένο TR…

Το TR2 MVC575, γνωστό και ως TR2 Jabbeke. Αυτό είναι το όνομα του βελγικού αυτοκινητόδρομου, με μια μεγάλη ευθεία, που επέτρεπε στα οχήματα να επιτύχουν τις μέγιστες ταχύτητες εκείνη την εποχή, οπότε η Triumph πήγε αυτό το πρωτότυπο εκεί για να σπάσει ένα ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητα με κινητήρες μικρότερους από 2 λίτρα. Το Μάιο του 1953, πέτυχε 210 χλμ/ώρα! Στη συνέχεια, το TR2 MVC575 χρησιμοποιήθηκε για άλλες εργοστασιακές ανάγκες και πουλήθηκε. Το αυτοκίνητο είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο και ανήκει στο Βρετανικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Gaydon.

Με οδηγό την ιστορία

Ακριβώς όπως o ένδοξος προκάτοχός του, το TR25 Concept είναι μονοθέσιο, με προαιρετικό αναδιπλούμενο jump κάθισμα. Σε αντίθεση με το πολύτιμο μουσειακό κομμάτι, το αυτοκίνητο που σχεδίασε η Makkina είναι ηλεκτρικό και χρησιμοποιεί το BMW i3S”Drive Module”. Η Makkina δεν αποκάλυψε πόσο γρήγορο είναι το TR25 ή πόσο γρήγορα μπορεί να φτάσει από τα 0 στα 100 km/h. Θεωρώντας ότι είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα μπορούσε επίσης να μας είχε πει πόσο μακριά μπορεί να οδηγήσει, αλλά μάλλον δεν ήθελε να δημιουργήσει, από τώρα, υψηλές προσδοκίες.

Το μόνο που μοιράστηκε το στούντιο σχεδιασμού σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές είναι ότι σχεδόν κατάφερε να πετύχει κατανομή βάρους 50-50, κάτι που μπορεί να βοηθήσει το πρωτότυπο αυτοκίνητο, να προσφέρει ωραίο χειρισμό. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Makkina προτίμησε να επικεντρωθεί στη σχεδίαση του οχήματος. Εστιάζοντας προσεκτικά στους προβολείς, θα δείτε τον δεξιό (φαίνεται από την καμπίνα) να φέρει ένα 2 και τον αριστερό ένα 5, που γράφει η φωτεινή του υπογραφή.

Νοσταλγική πρόταση έχει και το τριάκτινο τιμόνι. Ωστόσο, ο κεντρικός πίνακας ακριβώς πίσω του είναι ψηφιακός και παρουσιάζει πληροφορίες, που δεν πρέπει να σκέφτηκαν ποτέ οι σχεδιαστές του TR2 MVC575, όπως η εμβέλεια και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας . Το μόνο κοινό στοιχείο είναι το ταχύμετρο.

Θα μπορούσε η Triumph να ξαναζωντανέψει και να επαναλάβει αυτό που έκανε από το 1953 έως το 1984; Το μέλλον θα δείξει.

Πηγή : newsauto.gr

10
10