ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ: «ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ»

Την απολαμβάνουμε από το OPEN, στην εκπομπή «Έλα, χαμογέλα». Έχοντας εμπειρία στα τηλεοπτικά δρώμενα, η Ελένη Βουλγαράκη, κάνει την αυτοκριτική της και μας προτρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα τάξη πραγμάτων.

Πως προέκυψε η ενασχόληση με την δημοσιογραφία;

Ήρθα στην Αθήνα πολύ στοχευμένα για να σπουδάσω δημοσιογραφία. Δεν το σκεφτηκα πολύ! Μου άρεσε ο χώρος των media και ειπα «θα το δοκιμάσω». Πήρα το πτυχίο μου από την σχολή δημοσιογραφίας του αντ1 και αμέσως μετά ξεκίνησα να δουλεύω για τα ραδιόφωνα του ομίλου. Στην συνέχεια μου ήρθε η πρόταση για το Mad Tv όπου εργάζομαι τα τελευταία χρόνια και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Κάνω κάτι που αγαπώ πολύ και νιώθω ευγνώμων κάθε μέρα γι αυτό!

Μπορεί να συνδυαστεί η ποιότητα με την τηλεθέαση; Υπάρχει χρυσή τομή;

Σίγουρα! Έχουμε δει κατά καιρους και προγράμματα όχι τόσο «ποιοτικά» να κάνουν υψηλή τηλεθέαση
και αυτό γιατί, ίσως ο κόσμος τα παρακολουθεί σαν guilty pleasure. Θεωρώ όμως, πως στο τέλος της ημέρας οι τηλεθεατές, θα εκτιμήσει την ποιότητα, σε μια εκπομπή γιατί οι τηλεθεατές πια, μέσα από τα social media και το internet είναι πολύ ενημερωμένοι και τέτοιες εκπομπές είναι αυτές που ενδεχομένως αντέχουν και στον χρόνο.

Πως βλέπετε την επανέναρξη του MEGA;

Πολύ θετικά, πέραν του ότι είναι ένα κανάλι που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές με υπέροχες σειρές και προγράμματα, πολλοί συνάδελφοι και άτομα του χώρου, βρήκαν και πάλι δουλειά λόγω Mega και αυτό είναι ευτυχές.

Ποιο είναι για εσάς το ιδανικό δελτίο ειδήσεων;

Το ιδανικό δελτίο ειδήσεων θα πρέπει να είναι φυσικά αμερόληπτο. Να υπάρχει ένας πλουραλισμός απόψεων έτσι ώστε εγώ σαν τηλεθεατής, να μπορέσω να αποκτήσω, μια σφαιρική άποψη των θεμάτων και να σχηματίσω τα δικά μου συμπεράσματα. Θα μου άρεσε επίσης, να έχει ισόποσες δόσεις δυσάρεστων και ευχάριστων νέων. Όπως στη ζωή!

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση. Την πανδημία του κορονοϊού! Πιστεύετε ότι θα βγούμε πιο δυνατοί σαν έθνος και ποιες θα είναι οι απώλειες μας;

Μια από τις απώλειες μας, εκτός από τις ανθρώπινες ζωές φυσικά, είναι ο αυθορμητισμός μας για κάποιο διάστημα και μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε έναν νέο τρόπο ζωής, με μάσκες, αντισηπτικά και να προσαρμοστούμε σε αυτά τα νέα δεδομένα όλοι μας, για το καλό όλων μας. Είναι μια κατάσταση που δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο! Είτε μιλώντας οικονομικά είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Θέλω ωστόσο να είμαι αισιόδοξη. Θέλω να πιστεύω ότι κάπως μαγικά, τα πράγματα θα πάνε καλά! Είμαστε παγκοσμίως όλοι συντονισμένοι στην ίδια σελίδα, με τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια άγχη. Εύχομαι να το ξεπεράσουμε όλοι μαζί και να βγούμε όντως πιο δυνατοί!

Συμμετέχεις σε μια υπέροχη εκπομπή στο OPEN στο «Έλα, χαμογέλα». Μίλησε μου για το πως προέκυψε η συνεργασία, το κλίμα που επικρατεί και η σχέση σου με τους συντελεστές.

Η συνεργασία προέκυψε αναπάντεχα και μέσα από ένα κάστινγκ που με καλέσανε να κάνω πριν δυο καλοκαίρια! Αισίως, ολοκληρώνω την δεύτερη μου χρόνια στο «Έλα Χαμόγελα» στο Open Tv και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό! Είναι μια συνεργασία που μου έμαθε πολλά γιατί ήταν και η πρώτη μου δουλειά σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας! Ακόμη μαθαίνω..

Είμαι όμως πολύ τυχερή και ευγνώμων που βρέθηκα δίπλα σε αυτήν την πάρεα τηλεοπτικά και τους ευχαριστώ όλους έναν προς έναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες . Περνάμε αληθινά ωραία και απολαμβάνω την εκπομπή μας κάθε Σαββατοκύριακο! Χαίρομαι να βρίσκομαι εκεί!

9
9