ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΟ FORBES ΕΝΑΝΤΙ 800 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

Πλειοψηφικό ποσοστό 82% έναντι 800 εκατ. δολαρίων στην Forbes Global Media, απέκτησε ο CEO της Luminar Technologies, Όστιν Ράσελ, έπειτα από συμφωνία με την Integrated Whale Media Investments.

Η εξαγορά αυτή θα επαναφέρει το Forbes ξανά σε αμερικανικά χέρια, καθώς η IWM έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες θα διατηρήσουν ένα μικρό ποσοστό.

Να σημειωθεί πως το περιοδικό Forbes τον είχε ανακηρύξει τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο του κόσμου το 2020, ενώ είχε συμπεριληφθεί και στο Hall of Fame των 30 Under 30.

«Για πάνω από 100 χρόνια, το Forbes αποτελεί ένας από τους ηγέτες που εκπροσωπούν την επιτυχία και τις επιχειρηματικές ειδήσεις σε παγκόσμια κλίμακα και είναι τιμή μου που επιλέχθηκα από τους ιδιοκτήτες ως ο νέος διαχειριστής αυτού του brand», δήλωσε ο Ράσελ.

«Σήμερα, η επιτυχία δεν θα πρέπει πλέον να αντιπροσωπεύει τη συσσώρευση πλούτου με οποιοδήποτε κόστος, αλλά αντίθετα να ορίζεται από τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται αξία και τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει. Η ελπίδα μου είναι ότι το Forbes θα συνεχίσει να εξυπηρετεί ακόμη καλύτερα το αναγνωστικό του κοινό, βοηθώντας τους επιχειρηματικούς ηγέτες με το να ενημερώνει αντικειμενικά, να αναγνωρίζει και να τους προκαλεί ώστε να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κοινωνίας στο πλαίσιο αυτής της αποστολής με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, καθώς και με πλατφόρμες για την κοινότητά του».

Να σημειωθεί πως ο νέος ιδιοκτήτης του Forbes θα ενεργεί ως οραματιστής του brand και δεν θα συμμετέχει στις καθημερινές λειτουργίες του. Στο νέο αυτό κεφάλαιο, το περιοδικό θα ορίσει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο που θα αποτελείται από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες των μέσων ενημέρωσης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Η IWM θα διατηρήσει επίσης μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

«Όταν η IWM εξαγόρασε το Forbes το 2014, το όραμά μας ήταν να διατηρήσουμε το θρυλικό εμπορικό σήμα ως μια ισχυρή δύναμη στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης, να επιταχύνουμε πλήρως τη μετάβαση του Forbes στην ψηφιακή τεχνολογία και να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του εμπορικού σήματος για να δημιουργήσουμε νέες ροές εσόδων. Καταφέραμε να επιτύχουμε τους στόχους μας”, δήλωσε ο Τζέφρι Γιαμ, διευθύνων σύμβουλος της Integrated Capital.

«Τώρα, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δώσουμε τη σκυτάλη σε κάποιον που πιστεύουμε ότι μπορεί να εκτοξεύσει την κληρονομιά του Forbes σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη με το αυθεντικό του όραμα για τη δημιουργία μιας νέας εποχής του καπιταλισμού, υποστηριζόμενος από ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα επιχειρηματικά εμπορικά σήματα στον κόσμο. Πιστεύουμε ότι υπάρχει σημαντική ευκαιρία για αύξηση της αξίας του με το νέο αυτό όραμα και ως εκ τούτου θα διατηρήσουμε μειοψηφικό μερίδιο. Ανυπομονούμε για το επόμενο κεφάλαιο της αναπτυξιακής ιστορίας της Forbes».

Με τη σειρά του, ο Στιβ Φορμπς, πρόεδρος και αρχισυντάκτης της Forbes Media, δήλωσε πως «καλωσορίζουμε τον Όστιν Ράσελ. Είναι ένας δυναμικός επιχειρηματίας και ηγέτης που έχει χτίσει μια κορυφαία επιχείρηση στον κλάδο του από το μηδέν. Η ενέργεια και το όραμά του θα επιτρέψουν στο Forbes να συνεχίσει και να ενισχύσει την εξαιρετική δουλειά για την οποία είμαστε γνωστοί».

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, το υπόλοιπο μερίδιο το οποίο ανήκει στην οικογένεια Forbes θα αποκτηθεί από τον νέο ιδιοκτήτη. Ωστόσο, ο Στιβ Φορμπς θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στην εταιρεία.

Πηγή: cnn.gr