ΜΕΓΑΛΟ GALA ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (29/6)

Δύο περίπου μήνες μετά τη στέψη του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας Καρόλου, διοργανώνεται στην Αθήνα ένα φιλανθρωπικό gala προς τιμήν του.

Πρόκειται για μια δεξίωση και ένα dinner στο οποίο θα τηρηθεί το Βρετανικό πρωτόκολλο με καλεσμένους επιχειρηματίες, ανθρώπους του shipping και κοσμικές περσόνες.

Οι προσκλήσεις για το βράδυ της 29 ης Ioυνίου έχουν αρχίσει να γίνονται ανάρπαστες καθώς ακούγεται ότι οι άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν δεν είναι οι συνήθης ύποπτοι του κοσμικού γίγνεσθαι. Πιθανολογείται μάλιστα ότι το παλάτι θα εκπροσωπηθεί από μέλη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και ότι στο event θα παραστούν μέλη της πρώην Ελληνικής Βασιλικής οικογένειας.

Η βραδιά περιλαμβάνει cocktail αλλά και dinner στο πολυτελές ξενοδοχείο St. George Lycabettus το οποίο διοργανώνει η Χρυσάνθη Λαιμού, προσωπική φίλη του Καρόλου εδώ και χρόνια.

Η κυρία Λαιμού -από τις λίγες Ελληνίδες που διατηρούν στενή σχέση με τον μέχρι πρότινος διάδοχο και σημερινό βασιλιά- είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο τόσο στην γηραιά Αλβιώνα όσο και στην Ελλάδα. Γι΄αυτό και η συγκεκριμένη βραδιά είναι αφιερωμένη στο «Μαζί για το Παιδί» – Iδρυμα στο οποίο θα δοθούν μέρος των εσόδων του συγκεκριμένου event.

Η βασίλισσα πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς

Η γνωριμία του Καρόλου με την γνώριμη στα κοσμικά σαλόνια Χρυσάνθη Λαιμού ξεκινά εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι από την εποχή της Νταϊάνας ο Κάρολος ανταποκρινόταν πάντα στις προσκλήσεις της. Ακόμη και όταν πριν από μερικά χρόνια διοργανώθηκαν στο Μπάκιγχαμ Palace τα 70στά γενέθλιά του η κυρία Λαιμού ήταν μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων που δέχτηκαν την τιμητική πρόσκληση. Το event γενεθλίων αφορούσε ένα κονσέρτο το οποίο θα δινόταν εντός της κεντρικής αίθουσας του βασιλικού παλατιού και είχε τον τίτλο 70 th Royal Gala Concert. Η κυρία Λαιμού, εξάλλου, αποτελεί ένα από τα προεξάρχοντα μέλη της ορχήστρας του Καρόλου.

«Ο βασιλιάς Κάρολος με τιμά πολλά χρόνια με την φιλία του. Ηταν δίπλα μας στις φιλανθρωπικές μας δράσεις. Τα φιλανθρωπικά μας event έχουν φιλοξενηθεί πολλές φορές σε κάποιο Βρετανικό παλάτι» αναφέρει στο Lemon Social Eye η Xρυσάνθη Λαιμού.

Στο τιμητικό για τον Κάρολο φιλανθρωπικό gala dinner της Αθήνας πάντως, θα πουληθούν 17 έργα ζωγραφικής του Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας τα οποία ανήκουν στην συλλογή υπό τον τίτλο «ΗRE THE PRINCE OF WALES SIGNED LITHOGRAPHS». Κάποια από αυτά είναι εμπνευσμένα από την Ελληνική φύση και δημιουργήθηκαν τότε που ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου απολάμβανε τη φιλοξενία και γαλήνη του Αγίου Ορους. Τα υπόλοιπα απεικονίζουν την Βρετανική εξοχή αλλά και τις μυθικές Βρετανικές κατοικίες.

«Είμαι ευτυχής που ο βασιλιάς Κάρολος -στου οποίου το κοινωφελές έργο είμαι αρωγός- μου εμπιστεύτηκε μέρος της καλλιτεχνικής του δημιουργίας» αναφέρει η κυρία Λαιμού. Τα έργα του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας θα εκτεθούν στο St. George Lycabettus για τρεις ημέρες.

Αξίζει να πούμε ότι συλλέκτες από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τα έργα του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας καθώς τα νέα του καθήκοντα θα τον κρατήσουν πια μακριά από την εικαστική του δραστηριότητα. Εξάλλου, το γεγονός ότι «μαζί με το παιδί» επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο αποδεικνύει τη σημαντικότητα της βραδιάς.

Πηγή: newmoney.gr