ΑΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΣΑΓΙΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΙΛΑ

Τα οφέλη για την υγεία του τσαγιού είναι τεράστια: μειώνει τα επίπεδα του στρες, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βοηθάει στην πρόληψη του διαβήτη, δυναμώνει την καρδιά και άλλα πολλά ακόμα. Και ενώ γνωρίζουμε ότι το Matcha ή το πράσινο τσάι βοηθάνε στην απώλεια βάρους, υπάρχει και ένα ακόμα είδος τσαγιού που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και που αν το πίνουμε χάνουμε πιο εύκολα τα περιττά κιλά. Ο λόγος γίνεται για το λευκό τσάι.

Τα οφέλη του λευκού τσαγιού έχουν μελετηθεί πολλές φορές και πρόσφατα μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition & Metabolism επισήμανε ότι όσοι έπιναν δυο με τρία φλιτζάνια την ημέρα έχασαν πιο γρήγορα και εύκολα τα περιττά κιλά. Το λευκό τσάι έχει παρόμοια οφέλη για την υγεία όπως το μαύρο και πράσινο τσάι, αλλά έχει υποστεί ελάχιστο ποσοστό επεξεργασίας, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο ευεργετικό. Το συγκεκριμένο τσάι προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis και φαίνεται χλωμό κίτρινο όταν παρασκευάζεται.

Εκτός όμως από το ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους και στη γενική υγεία, το λευκό τσάι ενισχύει επίσης τη διάσπαση του λίπους. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι δεν κάνει θαύματα, με απλά λόγια δεν γίνεται να πίνετε λευκό τσάι και να χάσετε βάρος ως δια μαγείας. Αλλά αν ακολουθείτε μια σωστή διατροφή και πίνετε μερικά φλιτζάνια καθημερινά, θα μπορέσετε να φτάσετε πιο εύκολα στο στόχο σας.

Πηγή: jenny.gr

10
10