ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Η εμβληματική φυσιογνωμία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η αγάπη του για την πατρίδα αλλά και το σχέδιο που έχει, τον έκαναν να προχωρήσει στις παρακάτω επιλογές προσώπων, με σκοπό την ανασύνταξη της πατρίδας μετά απο την καταστροφική τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους για τη χώρα μας όπως και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, λόγω της πανδημίας, οι εθνικές αποφάσεις καθορίζουν τις εξελίξεις. Η Ελλάδα ανταπεξήλθε στον παγκόσμιο εχθρό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτοί είναι οι υπουργοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Τόσο για την στρατηγική, την ωριμότητά τους, όσο για το σχέδιο και την εμπειρία που είχαν. Οι αποφάσεις τους, δικαίωσαν τον πρωθυπουργό, σε καιρούς συνεχών αμφισβητήσεων και αλλαγών.

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε ο Βασίλης Κικίλιας καθώς, κλίθηκε να πάρει πολύ σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις απ΄ την πρώτη στιγμή που ο κορωναιός έκανε την εμφάνιση του στην Ελλάδα. Ο υπουργός υγείας διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση με σύνεση και σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού των νοσοκομείων. Αν και αμφισβητήθηκε αρκετές φορές, εκ’ του αποτελέσματος, εξέπληξε ακόμη και τους πιο δύσπιστους. Συνεχίζει να δίνει μια μεγάλη μάχη για τη στήριξη των νοσοκομείων αναφοράς και κατάφερε να προχωρήσει το σχέδιο υποδοχής του πολυπόθητου εμβολίου κατά του covid -19. Πάντα με εγκυρότητα, με επιστημονικά στοιχεία, με διαφάνεια, με λογοδοσία και συνεχή ενημέρωση της κοινωνίας. Ο κύριος Κικίλιας αυτή τη στιγμή βρίσκεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις αποδεικνύοντας ό,τι τελικά έπραξε το καλύτερο δυνατό.

Ένα ακόμη στέλεχος της κυβέρνησης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, καθημερινά μεταφέρει με ακρίβεια τα κυβερνητικά σχέδια. Πάντα τεκμηριωμένα και με πλήρη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που «κουβαλάει» καταφέρνει να εξηγεί στους πολίτες την πολιτική αντιμετώπιση των προβλημάτων, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο παρερμήνευσης. Ήδη, ο Στέλιος Πέτσας έχει αρχίσει την ενημέρωση σχετικά με το εμβόλιο για τον covid-19 παρουσιάζοντας το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε ένα από τα δυσκολότερα υπουργεία, στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Νίκη Κεραμέως, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων καταφέρνοντας το ακατόρθωτο. Σε μικρό χρονικό διάστημα, μαζί με την υφυπουργό της Σοφία Ζαχαράκη και την ομάδα της, έστησε από την αρχή την τηλεκπαίδευση. Παρά τις αρνητικές κριτικές και τα κακώς κείμενα που προέκυψαν μέσα στην πανδημία απέδειξε, μέσα σε λίγους μήνες, ό,τι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η εκπαίδευση όλων των μαθητών συνεχίζεται με ασφάλεια. Η Νίκη Κεραμέως κατάφερε να μεταμορφώσει την «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Παιδείας, που ακόμη και υπό κανονικές συνθήκες δέχεται τα πυρά των αντιπολιτευτικών κομμάτων σε μια καρέκλα που πια εμπνέει στους πολίτες εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, έγινε ένας από τους ήρωες της καθημερινότητας μας, καθώς με την αυστηρότητα και τη σταθερότητα του, κατάφερε να πείσει το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, να εμπιστευθεί της αποφάσεις της κυβέρνησης. Στην αρχή αμφισβητήθηκε όμως, πολύ γρήγορα οι πολίτες, συνειδητοποίησαν ο,τι οι ενέργειες που ακολούθησε ήταν άκρως απαραίτητες και καθοριστικές, για την εξέλιξή της Πανδημίας.

Τάκης Θεοδωρικάκος

Κυριάκος Πιερρακάκης

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπέγραψαν οι υπουργοί, Τάκης Θεοδωρικάκος και Κυριάκος Πιερρακάκης, με σκοπό την οργάνωση των υπαλλήλων των ΚΕΠ, τον εμπλουτισμό των ψηφιακών γνώσεων και τη βελτίωση της απόδοσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου. Η Ελλάδα έγινε «ψηφιακό κράτος» μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο με το (mykeplive + gov.gr)» Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τους μήνες της καραντίνας επιταχύνθηκε η ψηφιακή μεταρρύθμιση του ελληνικού Δημοσίου, ενισχύθηκε η κοινωνική πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η συνεργασία της με το κράτος και έγιναν πράξη καινοτόμες μορφές διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα.

Μια φρέσκια και εντυπωσιακή παρουσία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου, η 32χρονη οικονομολόγος, η υφυπουργός, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης κατάφερε να κάνει βασικές μεταρρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας. Ακολουθώντας κυρίως ευρωπαϊκά μοντέλα αποφεύχθηκαν ακραίες καταστάσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Η άδεια ειδικού σκοπού, οι αναστολές με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και η τηλεργασία είναι κάποια από τα μοντέλα που καθιερώθηκαν και αποδείχθηκαν αποδοτικά δεδομένου της παγκόσμιας κρίσης που αντιμετωπίζει και η χώρα μας λόγω της Πανδημίας.

Ο «εκρηκτικός» Άδωνις Γεωργιάδης, σ΄ ένα από τα πιο ευαίσθητα υπουργεία, το Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στο ρόλο του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε τη στρατηγική της Κυβέρνησης με τον αποδοτικότερο τρόπο. Επένδυσε σε προγράμματα χορήγησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών καταστημάτων, e-shops, και για την υποβοήθηση της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού και την εξ αποστάσεως εργασία. Ένα ακόμη σχέδιο προς υλοποίηση του υπουργού, είναι η προσέλκυση ανθρώπων, από ολόκληρο τον κόσμο, που θα ζουν στην Ελλάδα και θα δουλεύουν εξ αποστάσεως, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μελέτη για τη σχετική νομοθεσία, είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου ανάπτυξης. Επίσης, δρομολογούνται σεμινάρια για μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες ώστε να κατανοήσουν, τη λειτουργία του ψηφιακού εμπορίου. Ευρηματικό το υπουργείο ανάπτυξης επιχειρεί τo click away προσπαθώντας να δώσει πνοή στις επιχειρήσεις.

Από τη δικιά του πλευρά. ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Προστασίας δίνει ακόμη μια σκληρή μάχη για την τήρηση των κανόνων προστασίας. Είναι γεγονός η υπεράνθρωπη συμβολή της αστυνομίας στην τήρηση των μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Δημιούργησε τη νέα ομάδα «ΔΡΑΣΗ» που ειδικεύεται στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, χρησιμοποιώντας δίκυκλα οχήματα. Επανέφερε την ομάδα ΔΙΑΣ και παράλληλα έκανε προσλήψεις συνοριοφυλακών, προστατεύοντας τις ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας. Σε συνδυασμό με τον φράχτη και τα ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης συνόρων, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας φυλάσσονται τόσο αποτελεσματικά». Εφάρμοσε τους νόμους για τις καταλήψεις στα σχολεία αλλά και σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατάφερε να ξεμπλοκάρει την οικονομική στήριξη ύψους μισού τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου του κορονοϊού. Ο υπουργός Οικονομικών εδώ και καιρό κάνει λόγο, για ένα νέο φιλόδοξο ευρωπαϊκό σχέδιο, επισημαίνοντας την ανάγκη για νέα χρηματοδοτικά όπλα, ώστε να στηριχθεί η υγειονομική περίθαλψη, η αγορά εργασία των επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας. Η έκδοση ενός κοινού ευρωπαϊκού αξιόγραφου, μοιάζει ως η απόλυτη λύση. Διεκδικώντας παράλληλα την αξιοποίηση του τρέχοντος ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, με την αναδιάταξη και την ενίσχυση του προσεχούς δημοσιονομικού πλαισίου. Τα καλά νέα που περιμένουμε το 2021, είναι οι αυξήσεις στους μισθούς έως 10,43% και 11,8% στις συντάξεις.

Εκτός από την πανδημία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει να αντιμετωπίσει και την τουρκική προκλητικότητα. Ο Νικόλαος Δένδιας αντιμετωπίζει με περισσή σοβαρότητα και γενναιότητα τις τουρκικές παραβιάσεις. Τονίζοντας τα όρια της διεθνούς νομιμότητας και επισημαίνοντας τις παραβιάσεις της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών δίνει ουσιαστική διπλωματική μάχη, απέναντι στην Τουρκία. Έχει καλέσει επανειλημμένα την Άγκυρα, να συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με όλες τις χώρες που τηρούν το νόμο και μοιράζονται τις ίδιες αξίες χωρίς αποτέλεσμα. Η στρατηγική του υπουργείου εξωτερικών, έχει στόχο να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμαχία, που θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία. Σε αυτό το σενάριο, φαίνεται να μην συμφωνούν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η γείτονας χώρα έχει συμμάχους με πρώτη τη Γερμανία.

Ο υπουργός Μεταναστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, συνεχίζει ν’ αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών. Από το 2015, το μεταναστευτικό, είναι μια μεγάλη πληγή για τη χώρα μας καθώς τα νησιά του Αιγαίου, σήκωσαν δυσανάλογο βάρος και για την χώρα και για την Ευρώπη. Με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του υπουργείου, οι ροές πλέον μειώθηκαν δραστικά. Η αποσυμφόρηση, προχώρησε και η ΒΙΑΛ πλέον έχει κάτω από τρεις χιλιάδες διαμένοντες. Ένας από τους επόμενους στόχους, είναι οι κλειστές και ελεγχόμενες δομές ώστε να υπάρξει απόλυτος έλεγχος.

Παρά τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα επέδειξε αντοχή, με εμφανή τα σημάδια δυναμικής.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες επενδύει στις νέες τεχνολογίες ενώ, ταυτόχρονα, προωθεί το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την περίοδο από το 2022. Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι η πρόσκληση για τα καινούρια σχέδια βελτίωσης, να βγει στην αρχή της περιόδου, 2022-2023. Στόχος του ΥΠΑΑΤ, πρόσθεσε, είναι η κατανομή πόρων για τις προσκλήσεις να είναι επαναλαμβανόμενες στο νέο ΠΑΑ, αλλά και να είναι ξεχωριστές αυτές για τον εξοπλισμό μηχανημάτων, από αυτές των αγροτικών υποδομών, με έμφαση στις πράσινες επενδύσεις.

10
10