«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΙΔΙΚΟΣ»

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ με αμηχανία, πως μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, έχουν άποψη, επί παντός επιστητού και δεν δέχονται καμία αμφισβήτηση στα λεγόμενα τους, με σκοπό να περάσουν οι απόψεις τους, στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Τα όπλα τους είναι φυσικά τα social media και αυτό που χρειάζονται σε καθημερινή βάση, είναι ένα πληκτρολόγιο.

Έρχονται σε αντιπαράθεση με επιστήμονες, πολλές φορές ξεπερνάνε τα όρια, με προσβολές και χυδαιότητες και αν και τότε δεν τα καταφέρουν, στοχοποιούν προσωπικότητες αναγνωρισμένες, με πολυετή προσφορά. Φυσικά, αυτό είναι ένα φαινόμενο, που παρατηρείται στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και σε άλλους πολιτικούς χώρους, χωρίς σημάδια βελτίωσης και ανάκαμψης.

Αφορούν τα εμβόλια, την εξωτερική πολιτική, τις πρόσφατες πυρκαγιές, το μεταναστευτικό, τις πανελλήνιες εξετάσεις, την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Να σας θυμίσω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει την χώρα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ένα απέραντο τσαντίρι- και φυσικά το υπερηφανευόταν!

Οι καιροί όμως αυτοί πέρασαν ανεπιστρεπτί, την θέση κάποιων ειδικών, πήραν καταξιωμένα στελέχη, σε πολλούς τομείς και αυτό που πρέπει να κάνουν οι περισσότεροι από εμάς, είναι να δείξουμε εμπιστοσύνη και υπομονή για τα αποτελέσματα. Το ξέρω πολύ καλά, ότι και τα δύο προαναφερθέντα στοιχεία, δεν τα έχει ο Έλληνας στο DNA του!

Μπορώ να επεκταθώ ακόμη πιο πολύ αλλά το θεωρώ άσκοπο, την στιγμή που τα περισσότερα προβλήματα, λύνονται και αντιμετωπίζονται, από ειδικούς.

Αναφέρομαι στους επιστήμονες, σε όλους τους κλάδους, που με τις μελέτες τους και τα αποτελέσματα, έδωσαν ελπίδες και δημιούργησαν προσδοκίες στον κόσμο, με κύριο σκοπό, την καλυτέρευση της καθημερινότητας και όχι μόνο. Ο εξαιρετικός μονόλογος διαρκείας, που έχουν με την επιτυχία, μας έκανε όλους εμάς, που σκεφτόμαστε σοβαρά και υπεύθυνα, να τους έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη. Ο παρεμβατικός και ο περιφερειακός λόγος, δεν έχουν καμία θέση, στις απόψεις μας και τα πιστεύω.

10
10