ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΡΑΔΟΥ

Η ηθοποιός Μαριλένα Ράδου, συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά του Open Tv, «Ελεύθερη Σχέση», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου αλλά και στην θεατρική παράσταση «Διπλή Ταρίφα», στο θέατρο Αθηνά, σε διασκευή του Δημήτρη Αποστόλου και σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου. Θεωρείται ταλαντούχα στον χώρο της και δικαιολογημένα, έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το θέατρο και συγκεκριμένα με την υποκριτική, τα πρώτα συναισθήματα που βίωσες και οι πρώτες εμπειρίες που είχες;

Τελείωσα την δραματική σχολή του Ιάκωβου Καμπανέλη, στον Δήμο Αγ.Βαρβάρας, το 2009, αμέσως έκανα την πρώτη μου δουλειά με μία φίλη και συνάδελφο, που ήταν ένα Bar Theatre, γραμμένο και σκηνοθετημένο από εμάς. Γενικότερα, όλο το κομμάτι της παραγωγής ήταν δικό μας. Αυτό κράτησε τρία χρόνια και παίχτηκε σε δεκαπέντε διαφορετικά μαγαζιά σε Αθήνα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, πήγε πάρα πολύ καλά. Η αμέσως επόμενη δουλειά, ήταν το «Shopping and fucking» στο θέατρο Βαφείο, με αντίστοιχη ομάδα από την σχολή. Παράλληλα ήμουν στον ΑΝΤ1 web, σε ένα σήριαλ που λεγόταν «Stick around».

Μίλησε μου για την παράσταση που παίρνεις μέρος.

Η παράσταση που παίρνω μέρος λέγεται «Διπλή Ταρίφα» και παίζεται στο Θέατρο Αθηνά. Είναι μία τραγική κωμωδία, όπως λέει και ο σκηνοθέτης μας, είχα την τιμή και την χαρά να είμαι και βοηθός του- Βασίλης Θωμόπουλος. Είναι και ένα κομμάτι της σκηνοθεσίας που με ενδιαφέρει πάρα πολύ.

Οι ηθοποιοί που παίζουν είναι ο Μάριος Αθανασίου, ο Σπύρος Πούλης, Τζόυς Ευείδη, Χαρης Ασημακόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Βίκυ Κάβουρα και Γιάννης Μάνιος. Είναι μία φάρσα καθαρή, που αυτό σημαίνει αυτόματα πάρα πολύ γέλιο. Παίζουμε Τετάρτη με Κυριακή.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Θα ήθελα τη θέση σου.

Είναι πάρα πολλά αυτά τα τελευταία χρόνια! Τουλάχιστον εγώ από οικογενειακή κατάσταση και προσωπική εμπειρία ταυτόχρονα, το έζησα πάρα πολύ έντονα, γιατί οι γονείς μου ήταν επιχειρηματίες και αναγκάστηκαν να κλείσουν κάποιες επιχειρήσεις. Και αυτό το έκαναν εγκαίρως, πριν μπουν μέσα οικονομικά. Φυσικά ο τομέας της τέχνης, πάντα υποφέρει οικονομικά και με τις παρούσες συνθήκες, ένας λόγος παραπάνω! Δεν το βάζουμε κάτω όμως. Πάντα έχουμε θετική σκέψη, και αναζητούμε λύσεις. Με υπομονή και επιμονή, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Φυσικά, μετράει πολύ και η εμπειρία που έχεις!

Σε μία πολύ καλή επαγγελματική πρόταση από το εξωτερικό τι θα απαντούσες;

Με χίλια!!! Απλά θα ήθελα μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, εκτός από το αναμενόμενο ρίσκο, να υπάρχει και μία σανίδα σωτηρίας, για παράδειγμα, ένα σπίτι, κάποιος που να εγγυάται, ότι για τον πρώτο χρόνο,
θα είσαι εξασφαλισμένη οικονομικά.

Αν δεν είχες ασχοληθεί με την υποκριτική, τι θα ήθελες να κάνεις;

Μέχρι σήμερα έχω κάνει πάρα πολλά επαγγέλματα. Έχω τελειώσει και ένα ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής. Μου άρεσε πάρα πολύ το κομμάτι της διακόσμησης και του σχεδιασμού, κυρίως εσωτερικών χώρων, πιστεύω ότι θα μου άρεσε πάρα πολύ να κάνω αυτό. Θα ήταν ιδανικό για μένα. Γενικότερα είναι στον χαρακτήρα μου, με οτιδήποτε και να καταπιαστώ το κάνω με πολύ όρεξη.

Στον ελεύθερο χρόνο σου τι κάνεις;

Προτιμώ να παρακολουθώ θεατρικές παραστάσεις, βλέπω λιγότερο κινηματογραφικές ταινίες και σπανίως διαβάζω βιβλία. Για την ακρίβεια τώρα έχω ξεκινήσει να διαβάζω. Στα ενδιαφέροντα μου είναι και η μουσική. Προσπαθώ να γυμνάζομαι, δεν είμαι πολύ των ταξιδιών, λόγω χρόνου.