ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ: «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ»

Αυθόρμητη, ειλικρινής και πολύ προσγειωμένη, η Μαρία Αλμπαντάκη, απαντάει στις ερωτήσεις μας και δίνει κατευθύνσεις αλλά και συμβουλές, που όλοι χρειαζόμαστε. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, οι ανθρώπινες σχέσεις, καθώς επίσης η νομική, είναι πράγματα που η Μαρία θεωρεί τα πιο σημαντικά στη ζωή της.

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τη νομική;

Ανέκαθεν με γοήτευε και θαύμαζα το επάγγελμα του νομικού για το λόγο αυτό η Νομική ήταν η μoναδική επιλογή στο μηχανογραφικό μου. Η νομική είναι μια πολυδιάστατη και συνδυαστική επιστήμη. Ο συνδυασμός της νομικής επιστήμης και του marketing για εμένα είναι το κλειδί για την επιτυχία. Στόχος μου είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πελατών μου και η απόδοση του δικαίου και της αλήθειας. Πέρα από τον κόπο, τη μελέτη και το διάβασμα που απαιτείται θεωρώ ότι ο χαρακτήρας μου είναι αυτός που με οδήγησε στην επιλογή της νομικής επιστήμης καθώς είμαι αισιόδοξη, κοινωνική, απαιτητική, δυναμική και πεισματάρα.

 

 

Πιστεύεις ότι οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα είναι πιο δύσκολες από ποτέ; 

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα είναι επιφανειακές και χωρίς αισθήματα. Ο γρήγορος ρυθμός εξέλιξης, η έντονη επίδραση των social media στη ζωή μας και οι μεγάλες απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας έχουν αλλάξει τις αξίες και έχουν απομακρύνει τις καρδιές των ανθρώπων. Υπάρχει ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα και όλα έχουν υποταχθεί στο κέρδος.

Κάποτε τα σπίτια ήταν ανοιχτά, τα αγαθά λιγοστά αλλά ο ήχος του αυθόρμητου και αληθινού γέλιου ακουγόταν σε δρόμους, πλατείες και αυλές. Τώρα τα πρόσωπα είναι σκυθρωπά, με φίλτρα, τα βλέμματα άλλοτε φοβισμένα και άλλοτε καχύποπτα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι παρά μόνο με το ιδανικό, αυτό που εμφανίζεται στις οθόνες και έτσι καταλήγουμε μίζεροι. Το φιλότιμο και η φιλανθρωπία τείνουν να εξαφανιστούν, ειδικά από τις μεγαλουπόλεις.Οι συμβουλές που θα έδινα, είναι οι εξής: Να προσπαθούν να βρίσκουν πάντα την θετική πλευρά σε όλα όσα τους συμβαίνουν. Να χτίζουν τις άμυνες τους αλλά όχι θεόρατους τοίχους που οδηγούν στην μοναξιά. Να ονειροπολούν. Να ερωτεύονται. Η ζωή απαιτεί διαρκή προσπάθεια και ισχυρή θέληση. Πρέπει να είναι δυνατοί, να μην το βάζουν κάτω στην πρώτη δυσκολία. Να μην φοβούνται να ζήσουν. Να θυμούνται ότι η αποτυχία μας προσφέρει πολυτιμότερα μαθήματα από την επιτυχία

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια στον επαγγελματικό τομέα; 

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης μου στο δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασίου Κατσιάφα και Συνεργατών, οπού εργαζόμουν και ως φοιτήτρια, εργάζομαι πλέον σα συνεργάτιδα δικηγόρος στο γραφείο και παράλληλα ενασχολούμαι με τις προσωπικές μου υποθέσεις. Το Σεπτέμβριο σκοπεύω να ξεκινήσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στον τομέα του Δημοσίου Δικαίου. Επέλεξα τον τομέα αυτό διότι σχετίζεται άμεσα με το στόχο μου που μου είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Επιπλέον η εξειδίκευση είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας. Δεν έχω αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο, λόγω του νεαρού της ηλικίας μου να ακολουθήσω την πορεία μου στην εθνική σχολή δικαστών διοικητικής δικαιοσύνης.

Τέλος θα ήθελα να μου πεις αν έχεις πρότυπα στη ζωή σου.

Όχι δεν έχω πρότυπα. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν μπορείς να επιβάλεις πρότυπα σε κανέναν. Σίγουρα έχουν υπάρξει και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αποτελούν έμπνευση για εμένα, τους οποίους θαυμάζω και έχουν αλλάξει τον τρόπο σκέψης μου. Μου έχουν ανοίξει καινούργιους ορίζοντες σε αυτά που ήδη γνώριζα.