Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Ο ΕΒΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί έστειλε ο πρωθυπουργός, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο, σημειώνοντας πως «το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανείς παράνομα».

«Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», και ευχαριστώντας παράλληλα τις Ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που όπως είπε «βάζουν πάντα πλάτη».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων του Έβρου, όπου χαιρέτησε και συνεχάρη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του ποταμού, φυλάσσοντας τα σύνορα.

«Δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα», είπε, ενώ συνομιλώντας με αξιωματικούς τόνισε: «Να στείλουμε, εδώ, από τον Έβρο μήνυμα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το οποίο γίνεται, χαίρομαι που βλέπω ότι το ηθικό είναι στην κυριολεξία ακμαιότατον. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ακριβώς αυτό το οποίο πρέπει. Τίποτα λιγότερο. Αυτό μας γεμίζει όλους με πάρα πολλή σιγουριά, να μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του δουλειά. Και πάλι συγχαρητήρια».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Έχοντας από την πρώτη στιγμή διεθνοποιήσει το θέμα με το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία και τις συντεταγμένες προσπάθειες εισβολής στη χώρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης μετέβη σήμερα στον Έβρο με τους επικεφαλής της ΕΕ, σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση που φέρνει την Ευρώπη μπροστά στην κατάσταση που δημιουργεί ο εκβιασμός του Ερντογάν στα σύνορα της Ελλάδας.

Η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ήδη από προχθές πως θα προστατεύσει τα σύνορα της Ευρώπης που είναι τα ελληνικά και έχει τονίσει πως η χώρα δεν θα επιτρέψει την παράνομη είσοδο σε οποιονδήποτε. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε κινήθηκαν και οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για αύξηση των μέτρων φύλαξης στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον Σ. Μισέλ όσο και την Ούρσουλ φον Ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο των κινήσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, συζητώντας τρόπους με τους οποίους η Frontex θα συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον αμερικανό πρόεδρο να αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας να επιβάλει την νομοθεσία της στα εξωτερικά της σύνορα.

Πηγή: liberal.gr