Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ RIBCO ΣΤΟ MONACO YACHT SHOW

Our Rating

10

Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να πας στο Monaco, δεν τη χάνεις. Όταν μάλιστα η διαμονή φτάνει τις 7 μέρες, τότε τα δεδομένα είναι προκλητικά. Αν μέσα σε αυτό προσθέσεις και το μεγαλύτερο γεγονός που αφορά Yacht της χρονιάς, τότε νιώθεις ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη. Τι είναι όμως το Monaco Yacht Show και τι σχέση έχει με εμάς;

Για 27η συνεχόμενη χρονιά, τα πιο πολυτελή και ξεχωριστά Yachts του πλανήτη, έδωσαν ραντεβού στο λιμάνι Hercules του Μονακό, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Μεγάλα Yachts καινούργια ή μεταχειρισμένα προσπαθούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον του κοινού με τα χαρίσματά τους. Μαζί τους αξιόλογες εταιρίες που κατασκευάζουν tender αλλά και αρκετά supercar, συμπληρώνουν ένα από τα πιο μαγικά σενάρια.

Μέσα σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, φέτος είχαμε και την πρώτη ελληνική συμμετοχή με σκάφος. Πρόκειται για την εταιρία Ribco, η οποία στο περίπτερό της είχε το Venom 44, ένα σκάφος που όταν είχαμε την τύχη να πάμε βόλτα, μείναμε τόσο εντυπωσιασμένοι που σας το παρουσιάσαμε.Αισθάνεσαι μια υπερηφάνεια, όταν ήδη από τις συμμετοχές βλέπεις το όνομα μιας ελληνικής εταιρίας, η οποία παρουσιάζει ένα προϊόν που κατασκευάζεται εξολοκλήρου στη χώρα μας. Επιπρόσθετη υπερηφάνεια, το γεγονός πως πλέον η RIBCO θα αντιπροσωπεύεται σε Γαλλία, Μονακό και Ιταλία από την εταιρία Monaco RIBS, με την αρωγή της οποίας πραγματοποιήθηκε και η συμμετοχή στο Show.

Εκτός όμως από τα φώτα και τη γυαλάδα της έκθεσης, είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε τα παρασκήνια και τη διαδικασία στησίματος του ελληνικού περιπτέρου από μέσα! Το σκάφος με μήκος 13,15 μέτρα ήρθε οδικώς από την Ελλάδα με ειδική μεταφορά. Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν ήταν η προσπέλαση μέσα από τα στενά του πριγκιπάτου του Μονακό. Το εγχείρημα θα γινόταν βράδυ, ώστε να μην υπάρχει κίνηση, ενώ η συνοδεία αστυνομίας ήταν υποχρεωτική. Μόλις το αντικρίζεις πάνω στον τράκτορα σε πιάνει δέος. Είναι τεράστιο! Όταν όμως το δεις στα στενά του Μονακό ανατριχιάζεις. Από εδώ που περνούν κάθε χρόνο τα μονοθέσια της F1, τώρα περνά ένα ελληνικό σκάφος, με 1050 άλογα και όλους τους περαστικούς να το φωτογραφίζουν και να το θαυμάζουν περισσότερο και από τα γυαλιστερά supercar του πριγκιπάτου! Μια μοναδική στιγμή που θα θυμόμαστε για πάντα.

Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr