ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 2020: ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Our Rating

10

Παρά την πανδημία, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας έκανε την πρεμιέρα του, την Τετάρτη (2/9), απτόητο και όχι ιδιαίτερα «μουδιασμένο» αν εξαιρέσουμε τα μέτρα προστασίας που τηρήθηκαν μέχρι κεραίας για τους ευνόητους λόγους. Μόνη απώλεια ο αναγκαστικός αποκλεισμός των αμερικανικών παραγωγών για να αποφευχθούν τα υπερατλαντικά ταξίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν «πονοκέφαλο» στους διοργανωτές και κυρίως, ντόμινο εισαγόμενων-εξαγόμενων κρουσμάτων.

Ευτυχώς λοιπόν, το κόκκινο χαλί δε στερήθηκε της διαχρονικής του λάμψης και η πρώτη μέρα της 77ης διοργάνωσης μας χάρισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες που έχουμε δει – στις κοινές λήψεις βέβαια, απείχαν μεταξύ τους ένα μέτρο, όπως ορίζουν τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Η Tilda Swinton στο μεταξύ, βραβεύθηκε με τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο και στον ευχαριστήριό της λόγο, ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Chadwick Boseman που «έφυγε» από τη ζωή λίγες ημέρες πριν: «Το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνομαι ευτυχισμένη, η αληθινή πατρίδα μου. Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό μου δέντρο. Τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν τιμηθεί μ’ αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου», ολοκληρώνοντας την ομιλία της με μία αναφορά στον πρόσφατο χαμό του Chadwick Boseman: «Σινεμά, σινεμά, σινεμά. Wakanda για πάντα. Τίποτα άλλο, μόνο αγάπη.»

Από την πλευρά της, η Cate Blanchett κατάφερε να κλέψει την παράσταση διότι αποφάσισε να ξαναφορέσει το περίφημο Esteban Cortazar cape dress της, με το οποίο την είχαμε πρωτοδεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου το 2015, στην πρεμιέρα της ταινίας «Carol». Όπως έγραψε άλλωστε η στυλίστριά της, Elizabeth Stewart στα σόσιαλ μίντια «Είναι σικ να επαναλαμβάνεις. […] Όμορφα πράγματα μπορούν να βγουν μέσα από τη βιωσιμότητα». Εξάλλου, το εν λόγω φόρεμα πρόκειται να βγει σε δημοπρασία με σκοπό να συγκεντρωθούν έσοδα για τις οργανώσεις UN Women and Facing History που βοηθούν καθηγητές και μαθητές στον αγώνα τους ενάντια στο φανατισμό και το ρατσισμό.

Δείτε τις 4 εμφανίσεις που ξεχώρισαν στα δικά μας μάτια:

Τaylor Hill με Etro

Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Tilda Swinton με Chanel

Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Ester Expósito με Giorgio Armani

Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Cate Blanchett με Esteban Cortazar

Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images
Πηγή: marieclaire.gr