ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

Κατά 25% αυξήθηκε συνολικά η περιουσία των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη το 2019, αλλά κάποιοι δισεκατομμυριούχοι βγήκαν πολύ πιο κερδισμένοι από τους υπόλοιπους τη χρονιά που πέρασε.
12ος Φρανσουά Πινό

Με καθαρή περιουσία γύρω στα 42 δισ. δολάρια ο Φρανσουά Πινό όπως κι άλλοι Γάλλοι δισεκατομμυριούχοι που δραστηριοποιούνται στην αγορά των ειδών πολυτελείας είδε πέρυσι την περιουσία του να αυξάνεται κατά 12,08 δισ. δολάρια καθώς ενισχύεται η όρεξη των Κινέζων για είδη πολυτελείας.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας Φρανσουά Πινό.
Ο Γάλλος επιχειρηματίας Φρανσουά Πινό / Φωτογραφία: ΑΡ

Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index η περιουσία του Πινό προέρχεται από το οικογενειακό μερίδιο μετοχών 41% στη Gucci και την Kering, την ιδιοκτήτρια του Οίκου Yves St. Laurent.

11η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μάγιερς

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μάγιερς έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο όταν κληρονόμησε το ένα τρίτο των μετοχών της L’ Oreal μετά το θάνατο της μητέρας της τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα πάντα με τον δείκτη των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερ, κόρη της χρυσής κληρονόμου της L’ Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ / Φωτογραφία: ΑΡ

Οι μετοχές της L’ Oreal αυξήθηκαν κατά 30,8% τον περασμένο χρόνο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Markets Insider, και μαζί τους και η περιουσία (59,3 δισ. δολάρια) της Μπετανκούρ Μάγιερς κατά 13,1 δισ. δολάρια.

10ος Σεργκέι Μπριν

Ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν.
Ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν / Φωτογραφία: ΑΡ

Ο Ρώσος-Αμερικανός επιχειρηματίας, μηχανικός υπολογιστών και συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google, Σεργκέι Μπριν μπορεί να παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του προέδρου της Alphabet, αλλά η περιουσία του (65,2 δισ. δολάρια) επωφελήθηκε από την άνοδο της τιμής της μετοχής της εταιρείας το 2019 κερδίζοντας άλλα 13,4 δισ. δολάρια.

9ος Λάρι Πέιτζ

Ο πρώην CEO της Alphabet, Λάρι Πέιτζ
Ο πρώην CEO της Alphabet, Λάρι Πέιτζ / Φωτογραφία: ΑΡ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alphabet και συνιδρυτής της θυγατρικής της, της Google, είναι ο δέκατος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία που το Bloomberg αποτιμά στα 65,2 δισ. δολάρια καθώς τη χρονιά που πέρασε έβγαλε άλλα 14 δισ.

8ος Μουκές Αμπάνι

Ο δισεκατομμυριούχος Μουκές Αμπάνι με την περιουσία των 59,5 δισ. δολαρίων, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία και ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας της Ασίας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία, Μουκές Αμπάνι.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία, Μουκές Αμπάνι / Φωτογραφία: ΑΡ

Το μερίδιό του στην Reliance Industries τον βοήθησε να προσθέσει άλλα 15 δισ. δολάρια στις καταθέσεις του πέρυσι, την ώρα που περισσότεροι από τους μισούς πλουσιότερους συμπατριώτες του είδαν της περιουσίες τους να συρρικνώνονται.

7ος Αμάνθιο Ορτέγκα

Ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος Αμάνθιο Ορτέγκα.
Ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος Αμάνθιο Ορτέγκα / Φωτογραφία: ΑΡ

Ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος Αμάνθιο Ορτέγκα έχτισε την περιουσία του των 76,6 δις. δολαρίων μέσω της μητρικής της Ζαρα, της πολυεθνικής εταιρείας Inditex και των αλυσίδων καταστημάτων που της ανήκουν και χάρη στην δραστική αύξηση των πωλήσεων κατά 7% πέρυσι έναντι του 2018 κέρδισε άλλα 17,9 δισ. δολάρια.

6ος Στιβ Μπάλμερ

Ο πρώην CEO της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ.
Ο πρώην CEO της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ / Φωτογραφία: ΑΡ

O πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft και ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ LA Clippers, Στιβ Μπάλμερ και μιας περιουσίας γύρω στα 58,5 δισ. έβγαλε πέρυσι σχεδόν άλλα 20 δισ. δολάρια πέρυσι με την ενίσχυση των μετοχών του διαδικτυακού κολοσσού και της δραστηριότητάς του στις επιχειρήσεις cloud computing.

5ος Μπιλ Γκέιτς

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.
Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς / Φωτογραφία: ΑΡ

Αλλά και ο Μπιλ Γκέιτς επωφελήθηκε από την αύξηση της τιμής των μετοχών της Microsoft, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, καταφέρνοντας προς στιγμήν με την περιουσία του των 113 δισ. δολαρίων (που αυξήθηκε πέρυσι κατά 23,1 δισ.) να εκθρονίσει από την κορυφή τον Τζεφ Μπέζος ως πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

4ος Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ .
Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ / Φωτογραφία: ΑΡ

Μπορεί το Facebook να βρέθηκε τη χρονιά που πέρασε στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής για τον κυρίαρχο ρόλο στην αγορά των social media και τις πολιτικές διαφημίσεις, αλλά η αξία των μετοχών του αυξήθηκε κατά 45% και μαζί της και η περιουσία (79,4 δισ. δολάρια) του μεγαλύτερου μετόχου της, του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά 27,4 δισ!

3η Μακένζι Μπέζος

Η Μακένζι Μπέζος έγινε από τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη μετά το διαζύγιό της από τον Τζεφ Μπέζος το περασμένο καλοκαίρι.
Η Μακένζι Μπέζος έγινε από τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη μετά το διαζύγιό της από τον Τζεφ Μπέζος το περασμένο καλοκαίρι / Φωτογραφία: ΑΡ

Μετά το διαζύγιό της από τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, η Μακένζι Μπέζος έγινε όχι μόνον δισεκατομμυριούχος με την αποζημίωση των 37,5 δις. δολαρίων, που έλαβε, αλλά και μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη.

2ος Μπερνάρ Αρνό

Τον περασμένο Μάρτιο ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος εκθρόνισε τον Γουόρεν Μπάφετ από την τρίτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Λίγους μήνες αργότερα πέρασε για ένα σύντομο διάστημα στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Οκτώβριο έβγαλε μέσα σε δύο 24ωρα 5,1 δισ. δολάρια (συνολικά 37,7) το 2019 λόγω της αύξησης της τιμής των μετοχών της LVMH.

Ο CEO της LVMH Μπερνάρ Αρνό.
Ο CEO της LVMH Μπερνάρ Αρνό / Φωτογραφία: ΑΡ

Με περιουσία που αποτιμάται σύμφωνα με το Bloomberg σήμερα στα 106 δισ. δολάρια ο Μπερνάρ Αρνό είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στη βιομηχανία της μόδας και ο τρίτος πλουσιότερος στον κόσμο.

1η Τζούλια Φλέσερ Κοχ

Μετά το θάνατο τον περασμένο Αύγουστο του συζύγου της, του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου βιομηχάνου Ντέιβιντ Κοχ, ο οποίος ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τον όμιλο Koch Industries και χρηματοδότης συντηρητικών υποθέσεων και πολιτικών υποψηφίων, η Τζούλια Φλέσερ Κοχ πήρε την ένατη θέση στον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, που του ανήκε. Με το μερίδιο μετοχών που κληρονόμησε μαζί με τα τρία παιδιά της η περιουσία της αποτιμάται στα 62,1 δισ. δολάρια.

Πηγή: iefimerida.gr