ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΤΡΩΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΡΩΜΗ;

Η βρώμη είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα, διότι, όχι μόνο είναι δυναμωτική, αλλά συμβάλει και στην απώλεια ή στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Αποτελεί επίσης την ιδανική επιλογή για το πρωινό αφού μας κρατάει πλήρεις για αρκετές ώρες.

Τι συμβαίνει όμως εάν τρώτε κάθε μέρα βρώμη; 

Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και να σταθεροποιήσει το σάκχαρο του αίματος 

Η βρώμη περιέχει τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες ίνες . Οι διαλυτές ίνες συμβάλουν στη μείωση της χοληστερόλης και στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Οι αδιάλυτες ίνες στη βρώμη βοηθούν στην παροχή περιορίζουν τη δυσκοιλιότητα και βελτιώνοντας την εντερική υγεία.

Θα έχετε υγιή καρδιά και θα λειτουργεί σωστά το παχύ έντερο

Μια ποικιλία αντιοξειδωτικών που βρίσκονται αποκλειστικά στη βρώμη, παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να παρέχουν επιπλέον προστασία έναντι της στεφανιαίας νόσου, του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ερεθισμού του δέρματος. Μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Θα ελέγξετε πιο εύκολα το βάρος σας

Η βρώμη μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο χορτάτοι για πολλές ώρες, βοηθώντας έτσι να ελέγξετε το βάρος σας. Δυστυχώς, οι υδατάνθρακες συχνά αποφεύγονται από εκείνους που θέλουν να χάσουν κιλά, όμως δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες το ίδιο, για αυτό και δεν πρέπει να τους αφαιρέσετε εντελώς από τη διατροφή σας.

Θα πάρετε βιταμίνες και μέταλλα

Η βρώμη είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα ενώ έχει λίγες θερμίδες. Πιο συγκεκριμένα περιέχει: μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, χαλκός, βιταμίνες B-1 και B-5.

Βεβαιωθείτε ότι κάνετε τη σωστή επιλογή όσο αφορά τη μάρκα βρώμης, ώστε να μην περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και προσθέστε τα δικά σας υλικά για γεύση.

Πηγή: jenny.gr