ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΛΗ: «Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ»

Η Μαρία Μπαλή, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 2003 αποφοίτησε από την σχολή Κλινικής διαιτολογίας –Διατροφολογίας, στο ιατρικό πανεπιστήμιο FEDERICO II, στην πόλη Νάπολη της Ιταλίας, με εξειδίκευση στην Αντιγήρανση.Έχει επίσης αποκτήσει πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην «ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ» και στην «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» καθώς και στην «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» από Ιδιωτικό Κολλέγιο στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Παρακολουθεί συνεχώς συνέδρια και σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το έτος 2019 παρακολούθησε το «Barca Sports Nutrition Conference» για την διατροφή των ποδοσφαιριστών στην ομάδα Barcelon aτης Ισπανίας, μια εμπειρια αξέχαστη. Έχει επίσης αποκτήσει πτυχίο styling σε ιδιωτική σχολή μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υγιεινής διατροφής και ζαχαροπλαστικής light.

Στο παρελθόν εργάστηκε σε νοσοκομεία και κλινικές (ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ηλιούπολης),ως καθηγήτρια διαιτολογίας σε ιδιωτικές σχολές μαγειρικής, διαιτολογίας, Fitness και modeling, σε διάφορα κέντρα spa (Restia Suites, Gelina Village. ) ως spa manager και σε γυμναστήρια ως διαιτολόγος (Holmes Place-Vari Sports Club, Palestra). Υπήρξε εθελόντρια στο Μητροπολιτικό κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλογου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων.

Από το 2006 ιδιοκτήτρια του διαιτολογικού κέντρου Startdiet, αρχικά στην Γλυφάδα (Αθήνα) και μετέπειτα στην πόλη της Κέρκυρας.

H εμπειρία της και το πάθος για τη δουλειά της, έχουν συμβάλλει σημαντικά στην δημιουργία νέων καινοτόμων και φρέσκων ιδεών και μεθόδων αντιμετώπισης του κάθε πελάτη ξεχωριστά, με αυστηρά εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής.

H επαγγελματική καταξίωση της, προέρχεται κυρίως μέσα από την εκπλήρωση των στόχων των πελατών της. Είναι πολύ ενεργή στα social media, προσπαθώντας να περάσει μια γραμμή υγιεινής διατροφής. Όπως επιμένει και η ίδια, ο στόχος και η πρόληψη στη ζωή μας είναι σημαντικά.

Όπως λέει και η ίδια: «Η ποιότητα της ζωής μας είναι στο χέρι μας και με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορεί να μας την αλλάξει».

Ο Υγιεινός Τρόπος Ζωής που προωθεί, βασίζεται στο “Mediterranean Lifestyle” και την “Proud of my Age Diet”, που έχει εμπνευστεί η ίδια. Γιατί η κάθε ηλικία έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Τέλος προωθεί την ιδέα του “Style Your Diet”, με σκοπό να αποδείξει πως μια υγιεινή διατροφή δεν είναι ανάγκη να είναι βαρετή!