ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Είναι μοναδικές, με εξαιρετικές δυνατότητες. Είναι γυναίκες που βάζουν τα δυνατά τους για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Είναι δραστήριές, δοτικές με καθημερινούς στόχους, που συνήθως τους ξεπερνάνε. Είναι προσωπικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσπαθούν να φανούν αντάξιες της εμπιστοσύνης τους. Αυτή τη στιγμή κατέχουν θέσεις «κλειδιά» και προσπαθούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σ΄ ένα καλύτερο δρόμο ξεπερνώντας καθημερινά τον εαυτό τους. Γνωρίστε καλύτερα τις ισχυρές γυναικείες προσωπικότητες της Νέας Δημοκρατίας!!

 

Η κινητήριος δύναμη Μαρία Συρεγγέλα είναι η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Ο σωστός άνθρωπός στη σωστή θέση. Η Μαρία Συρεγγέλα είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης.

Έχει μεγάλη εμπειρία σε νευραλγικές θέσεις με ειδίκευση, κυρίως, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Η ενασχόληση της στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα της έχει προσφέρει μεγάλη ευχέρεια στην διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εκπρόσωπος του YEPP στο Western Balkan Democracy Initiative και στο Southeastern European Forum, την ίδια περίοδο

 

Η ανατρεπτική Κύρα Κάπη είναι η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού.

Η Κύρα Κάπη είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ. Σπούδασε επικοινωνία και Mέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε την ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, στο τμήμα της δημοσιογραφίας. Μετά τη συνεργασία της με την εφημερίδα New York Times, επέστρεψε στην Ελλάδα, δουλεύοντας σχεδόν στα περισσότερα Μέσα, στην ΕΡΤ, στον Αθήνα 9.84, στο STAR, στο ΣΚΑΪ και στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Την ίδια περίοδο αναζήτα ένα πραγματικό challenge. H συνεργασία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί για εκείνη την ιδανική πρόκληση. Οι αντισυμβατικές ιδέες της δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά. Η Κύρα Κάπη έβλεπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πέρα απ΄την «αποστειρωμένη» εικόνα ενός πολιτικού: «Αρκεί να είσαι πάντα αληθινός» του έλεγε! Τελικά, η αλήθεια είναι η καλύτερη στρατηγική.

 

Η αποφασιστική Δόμνα Μιχαηλίδου είναι η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι δυναμική και με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γιορκ. Συνέχισε τις σπουδές της κάνοντας   μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και αργότερα προχώρησε με  διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Έχει βρεθεί σε σημαντικές θέσεις όπως: γραμματέας, πρόεδρος του Graduate Union του Κέιμπριτζ. Επισκέπτρια – λέκτορας στο Κέντρο Αναπτυξιακών Σπουδών του Κέιμπριτζ. Επίσης,  εχει εργαστεί στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ (OECD) στο Παρίσι ως οικονομολόγος και κατόπιν στην Αθήνα για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ ως οικονομολόγος ειδικός στον ανταγωνισμό

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της είναι  το απαιτητικό χαρτοφυλάκιο της Πρόνοιας:  στο οποίο υλοποιεί τον στόχο «μια οικογένεια για κάθε παιδί» με την αναμόρφωση του πλαισίου για τις υιοθεσίες / αναδοχές.

 

Η δυναμική Σοφία Ζαχαράκη είναι η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων 

Η Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στο πλευρό της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με ευθύνη την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Υπήρξε εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. και μετά από σκληρή δουλειά στο επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε να ενταχθεί σ΄έναν τομέα που έχει άμεση σχέση με τις σπουδές της. Η Σοφία Ζαχαράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών.

Ως ανήσυχο πνεύμα εξειδικεύθηκε στη διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Γνωρίζει τα θέματα της εκπαίδευσης πολύ καλά καθώς, έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι από τις δυναμικές γυναίκες της ΝΔ που έχει να προσφέρει πολλά.

Η επίμονη Πίστη Κρυσταλλίδου είναι η Γραμματέας ποιότητας ζωής και εθελοντισμού

Η Πίστη Κρυσταλλίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Η σχέση της με την πόλη της είναι ουσιαστική. Υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος Εορδαίας για τρεις θητείες και ήταν πρόεδρος στο ΝΠΔΔ του Δήμου Εορδαίας, με  αντικείμενο ενασχόλησης την κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό. Είναι απόφοιτη του AΤΕΙ Αθήνας του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στα Οικονομικά της Υγείας. Παράλληλα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας παρακολουθεί το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος σε μονάδες Υγείας.

Κάποιες από τις κοινωνικές της δράσεις είναι η ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Πτολεμαΐδας και η διαχείριση του WinCancer, ιδρυτής του οποίου ήταν ο Δημήτρης Σιάχος. Είναι επίμονη και με σωστή στρατηγική καταφέρνει να επιτυγχάνει τους στόχους της.

Η αποφασιστική Σοφία Νικολάου είναι η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τη θέση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής ανέλαβε η δικηγόρος Σοφία Νικολάου : «Αποτελεί μεγάλη πρόκληση η τοποθέτησή μου στη νευραλγική θέση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του. Περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν. Τώρα είναι η ώρα για δουλειά» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο tweeter αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα της.

Η Σοφία Νικολάου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αργότερα, σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, στη Γαλλία. Λίγα χρόνια αργότερα, ίδρυσε τη Δικηγορική Εταιρεία Σοφία Νικολάου ενώ, από το 2013 είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Η δυναμική Μαρία Νάτσιου είναι η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Μαρία Νάτσιου είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών και κάτοχος ΜΒΑ. Εργάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και είναι υπεύθυνη του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους. Στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Εξωτερικών «HELLENICAID» προσέφερε εθελοντικές υπηρεσίες υποστήριξης στο Ευρωπαϊκό ινστιτούτο Σχέσεων και Συνεργασίας. Είναι μητέρα δυο αγοριών με πολλές υποχρεώσεις όμως η ανάγκη της για προσφορά δεν σταματάει. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Άργους Ορεστικού και Υπεύθυνη νομού Καστοριάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών. Οι αγάπη της για τα κοινά μοιάζει ανεξάντλητη. Ο χρόνος και η κούραση δεν παίζουν κανένα ρόλο για εκείνη. Σημασία έχει το αποτέλεσμα!

Η μαχήτρια Βίκυ Λοϊζου είναι η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

Η Βίκυ Λοΐζου έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες – διεθνολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή πολιτική και διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι μια πανέξυπνη γυναίκα που ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και ειδικότερα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στον χώρο της οικονομίας και της αγοράς. Λόγω της μεγάλης της εμπειρίας στη δημόσια διοίκηση είχε θέσεις ευθύνης, στο υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Ανάπτυξης.Διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο 2016. Μια προσωπική περιπέτεια με την υγεία της την οδήγησε να εστιάσει σε θέματα πολιτικής υγείας και μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας, ως σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Η αποτελεσματική Ελένη Σουρανή είναι η Διευθύντρια στο διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού

Το βιογραφικό της Ελένης Σουρανή είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Κάποιες από τις θέσεις που υπηρέτησε είναι : Στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στη Διεύθυνση Μέσης Ανατολής και στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα, στη Διεύθυνση Ασφαλείας-ΝΑΤΟ , στη Διεύθυνση Ρωσίας και Χωρών ΚΑΚ και στο Γραφείο ΥΦΥΠΕΞ, στη Διεύθυνση Μέσης Ανατολής. Επίσης υπηρέτησε σε Πρεσβείες της Ελλάδας σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Της έχουν απονεμηθεί: ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος των Κέδρων του Λιβάνου, ο Μεγαλόσταυρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Ντάνεμπορε της Δανίας.

H επικοινωνιακή Αριστοτελία Πελώνη είναι η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος

H Αριστοτελία Πελώνη μετά τις σπουδές της στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και τη διδακτορική διατριβή της με θέμα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις τη δεκαετία του ’60, εργάστηκε στον χώρο της δημοσιογραφίας. Έχει κάνει συνεντεύξεις με μεγάλες προσωπικότητες όπως Philip Roth, Norman Mailer, Amartya Sen και πολλούς άλλους. Μια πολύ δυναμική προσωπικότητα και καθημερινά δίνει τη δικιά της μάχη στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη ανέλαβε τα καθήκοντα αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου μεγαλώνοντας έτσι το κυβερνητικό σχήμα.

10
10