4Η ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30

Με τα κρούσματα να καλπάζουν αλλά με την πίεση στο ΕΣΥ να μην είναι μεγάλη αποφασίστηκε να γίνει άλλη μια κίνηση ανάσχεσης του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού με την 4η δόση του εμβολίου να είναι πλέον ανοικτή για όλους τους πολίτες άνω των 30 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Η πλατφόρμα άνοιξεγια ραντεβού από σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Η δεύτερη αναμνηστική δόση, όπως ονομάζεται θα γίνεται από άτομα 30 έως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Να σημειωθεί εδώ ότι ο εμβολιασμός με τέταρτη δόση δεν είναι υποχρεωτικός. Όμως, παραμένει η ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με τέταρτη δόση όσων είναι πάνω από 60 ετών.

Η πρόεδρος Επιτροπής Εμβολιασμών και Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι η 4η δόση έχει όφελος για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν υποκείμενο νόσημα.

Εξηγώντας γιατί αποφασίστηκε να ανοίξει η πλατφόρμα για την 4η δόση και για άλλες ηλικιακές ομάδες τόνισε ότι είχαν υποβληθεί πολλά αιτήματα προς την επιτροπή από πολίτες που το επάγγελμά τους, τους εκθέτει σε μεγάλο βαθμό στον ιό ή ακόμα για κοινωνικά θέματα, για ανθρώπους που έχουν ρυθμίσει ταξίδια και δεν θέλουν να τα χάσουν γιατί είναι σημαντικά για την ζωή τους ή για θέματα οικογενειακά. Επίσης, από άτομα που συμβιώνουν με ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν θέλουν να τους θέσουν σε κίνδυνο.

Έτσι, αιτιολόγησε και τη διευκρίνιση που υπήρχε στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών που ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμα τα επιστημονικά δεδομένα για να γνωρίζουμε το πρόσθετο όφελος.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

Πηγή: newsbeast.gr