ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

Our Rating

10

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, με έμφαση στη δημιουργία και τον σεβασμό. Η Στέλλα Μπίζιου, με κατάθεση ψυχής, θέλει να προσφέρει και να βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο. Αυτό κάνει άλλωστε πράξη από την πρώτη μέρα της εκλογής της. Γοητευτική, προσγειωμένη, φιλόδοξη και ενημερωμένη για τις πολιτικές εξελίξεις, δεν διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες, σε σημαντικά θέματα.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Δεν ήταν απόφαση της στιγμής. Το σκέφτηκα αρκετά γνωρίζοντας ότι αυτή η ενασχόληση θα άλλαζε μια για πάντα τα μέχρι τότε δεδομένα της ζωής μου. Παρά τους ενδοιασμούς που είχα κυριάρχησε μέσα μου η ανάγκη να προσφέρω στη χώρα μου, στον συνάνθρωπο.

Μέσα από τη δουλειά μου, είμαι δικηγόρος, ερχόμουν σε καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μου στη Λάρισα, με τα άγχη και τα προβλήματά τους. Τα χρόνια των μνημονίων, άλλαξαν καταλυτικά τη ζωή των περισσοτέρων. Έχοντας βιώσει και εγώ τα χρόνια της κρίσης, ήθελα να βοηθήσω στην επίλυση των προβλημάτων, που απασχολούν όλους μας, να εργαστώ για την δημιουργία ενός καλύτερου αύριο.

Ποια ήταν τα συναισθήματα της πρώτης εισόδου στο κοινοβούλιο;

Αν και έχει περάσει ήδη αρκετός καιρός, από την ημέρα της ορκωμοσίας μας και έχουν μεσολαβήσει πρωτοφανή γεγονότα, όπως η παγκόσμια πανδημία, δε ξεχνώ αυτές τις στιγμές και φυσικά τα συναισθήματα που ένιωσα, το δέος καθώς εισερχόμουν στην επιβλητική αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου, που με επέλεξαν να τους εκπροσωπώ και ένα δημιουργικό άγχος .

Η κυβέρνηση της ΝΔ στον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης της χώρας έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα. Μεταναστευτικό, εξωτερική πολιτική, πανδημία. Θα ήθελα την τοποθέτηση σας

Από την 7η Ιουλίου 2019 μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με δύο πρωτοφανείς εθνικές, έκτακτες κρίσεις: την κρίση του Έβρου και την ασύμμετρη απειλή, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και φυσικά την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Στο πεδίο της κρίσης του Έβρου και του μεταναστευτικού, γενικότερα, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και με αποφασιστικότητα, κάτι που αναγνωρίστηκε από την ελληνική κοινή γνώμη. Στο πεδίο των τουρκικών προκλήσεων, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Οι συμμαχίες είναι υπέρ της Ελλάδος ενώ η Τουρκία, βρίσκεται πλέον απομονωμένη και αντιμέτωπη με τις επιλογές της.

Στο πεδίο της αντιμετώπισης της πανδημίας, η διεθνής αναγνώριση μιλά από μόνη της. Επίσης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες, πιστώνουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι κινήθηκε έγκαιρα και έλαβε άμεσα τα αναγκαία μέτρα, σημειώνοντας επιτυχία εκεί που άλλες χώρες απέτυχαν. Οι πολίτες, αναγνωρίζουν ότι ενισχύσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν εξελίξει μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης. Προσελήφθησαν γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας και είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και συνθήκες

Αυτό όμως που περισσότερο αναγνωρίζουν οι πολίτες, είναι ότι παρά τις πραγματικά πρωτοφανείς συνθήκες, δεν έχουμε παραμελήσει την προγραμματική δέσμευση μας, που είναι η ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας. Και αυτό αποτυπώνεται και στην στη συμπεριφορά των διεθνών αγορών. Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, κινούνται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ο Οίκος Αξιολόγησης Moody’s, αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα και απέχουμε πια ελάχιστα, από την επενδυτική βαθμίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στα fake news στον τομέα της υγείας με κριτική και στις ακραίες θέσεις που έχουν κάποια στελέχη του. Μήπως τελικά αυτή είναι και η επίσημη γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Όση καλή διάθεση και αν έχει κανείς απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι όντως, προτιμά το ψέμα από την αλήθεια. Όπως και στην περίοδο των μνημονίων, έτσι και τώρα φαίνεται να εργαλειοποιεί τα  fake news, προκειμένου να δημιουργήσει και πάλι ένα κίνημα αγανάκτησης, με προφανή στόχο να διασωθεί πολιτικά. Οι πολίτες όμως, τώρα ξέρουν τι τέλος έχει αυτό το έργο και δεν ανταποκρίνονται. Εμείς έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο, για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάκαμψη και αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει και μας το πιστώνει.

Θα ήθελα να μου αναφέρετε κάποιες δράσεις δικές σας στο χρόνο διακυβέρνησης και τι σχεδιάζετε από την θέση σας

Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου, επιλέγω να ασχοληθώ με ότι είναι κρίσιμο και χρήσιμο, για τους συμπολίτες μου. Tα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η ασφάλεια, η οικονομία, η ανάπτυξη, με απασχολούν καθημερινά. Κρατώ ανοιχτούς τους ορίζοντές μου και δεν θέλω να εγκλωβιστώ, σε μια μονοθεματική ατζέντα διότι στην πολιτική δεν είμαι για να ικανοποιήσω τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα. Δίνω έμφαση, εξίσου σε ζητήματα κοινωνικά όπως παραδείγματος χάριν η ενδοοικογενειακή βία αλλά και σε ζητήματα της οικονομίας, όπως ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς έχουν αντίκτυπο σε όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως.

Τι θα λέγατε σε μία νέα γυναίκα που σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική;

Ότι θα έλεγα σε κάθε γυναίκα, που θέλει να ασχοληθεί με ότι την εμπνέει και αγαπά. Να ακολουθήσει το όνειρό της. Να το προσπαθήσει, με πίστη, δύναμη και αξιοπρέπεια. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, το ταξίδι είναι αυτό που μετράει. Και όσο για την πολιτική, η Ελλάδα μπορεί και θέλει να αξιοποιήσει γυναίκες ικανές, εργατικές, με μεράκι για τον τόπο τους.

Ευχές για τα Χριστούγεννα

Αφήνουμε πίσω μας, μια χρονιά πρωτοφανών δυσκολιών. Το πρώτο που θέλω να ευχηθώ είναι υγεία. Υγεία σε όλες και σε όλους. Στην Ελλάδα μας και παντού στον κόσμο. Θέλω όμως να απευθύνω και μια έκκληση. Ας μην αφήσουμε το εορταστικό κλίμα να μας παρασύρει, σε συμπεριφορές που θα πλήξουν αύριο αυτούς που αγαπάμε. Ας γιορτάσουμε φέτος, λίγο διαφορετικά για να γιορτάσουμε του χρόνου όλοι. Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλους!