ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΠΙΤΗ: «ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ»

Θεωρεί την δημοσιογραφία λειτούργημα και προσπαθεί να την ασκεί με τον καλύτερο τρόπο. Διαθέτει μια ιδιαίτερη αισθητική και μια γοητεία που σε αφοπλίζει. Της αρέσει να δημιουργεί αλλά και να αποκτά επαγγελματικές εμπειρίες. Η Χριστιάννα Πίτη, μέσα από το prettydose.gr μας συστήνεται και μιλάει, για το εγχείρημά της και τα πρότυπά, που έχει.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την δημοσιογραφία ενώ παράλληλα σπούδαζες και δασολογία στο Αριστοτέλειο;

Η δημοσιογραφία, είναι ένα άκρως ενδιαφέρον και πολύπλευρο επάγγελμα, που πάντα με ιντρίγκαρε και ιδίως η αρθρογραφία, που αποτέλεσε το λόγο που αποφάσισα να την ακολουθήσω. Θεωρώ, ότι κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, σου δίνεται η ευκαιρία, όχι μόνο να συναναστραφείς με πολλές και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες αλλά και να ανακαλύψεις πολυάριθμες πτυχές και όρια του εαυτού σου. Είναι ένα επάγγελμα λοιπόν, που δεν προλαβαίνεις να βαρεθείς και σε κρατάει πάντα σε εγρήγορση!

Μίλησε μου λίγο για το site σου.

Το “Prettydose.gr” αποτελεί ένα νέο εγχείρημά μου, είναι περιοδικό ποικίλης ύλης, με κύριο προσανατολισμό σε όλα εκείνα που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και δημιουργικά! Εξερευνώντας τις στήλες του, θα εντοπίσετε θέματα που προάγουν την μόδα και την ομορφιά, το ποιοτικό lifestyle, τον ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής, το οικοσύστημα αλλά και συνεντεύξεις ή απόψεις καταξιωμένων προσώπων!

Ποια είναι η γνώμη σου για τα reality μιας και το τελευταίο διάστημα τα βλέπουμε σε πλήρη «άνθιση» και γιατί ενώ σου έχουν γίνει διάφορες προτάσεις να συμμετέχεις σε αυτά, είσαι αρνητική;

Tα reality κατέχουν ένα σημαντικό χώρο στην TV και συχνά δίνουν τη δυνατότητα μέσω της αξιοσημείωτης απήχησης, που προσφέρουν να αναδεικνύουν και να δημιουργούν, αν θες, νέες ευκαιρίες για νέα πρόσωπα. Ταυτόχρονα αποτελούν και ένα ευχάριστο διάλειμμα, για το τηλεοπτικό κοινό, που είθισται να ταυτίζεται με ορισμένους χαρακτήρες και να γνωρίζει πολλές και διαφορετικές προσωπικότητες της καθημερινότητας. Βέβαια, η συμμετοχή σε ένα τέτοιο τηλεοπτικό προϊόν, θεωρώ ότι είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί σε πολλές περιπτώσεις, είδαμε να εκτίθεται κάποιος, αντί να ευνοηθεί, από την προβολή!

Δεν το δοκίμασα μέχρι τώρα, γιατί δεν θα ήθελα να υποβάλλω τον εαυτό μου, σε μία τέτοια διαδικασία και γιατί δε μπορώ να πω ότι υπήρξε και κάποιο reality, που κούμπωνε με τον χαρακτήρα μου ή με κάποια πτυχή μου, που θα ήθελα να εξωτερικεύσω ή και να το δοκιμάσω, έστω εμπειρικά! Παρόλα αυτά, δεν τα κατακρίνω, γιατί θεωρώ ότι πράγματι αποτελούν αρωγό και δίνουν βήμα σε ανθρώπους, που επιθυμούν να εισχωρήσουν με κάποιον τρόπο στο χώρο και αυτό δεν είναι κακό!

Είσαι αισιόδοξη ότι θα καταφέρουμε να βγούμε από την πανδημία;

Ναι, θέλω να είμαι αισιόδοξη γενικά και έτσι πρέπει να το δούμε όλοι! Σίγουρα δε ήταν μία χρονιά όπως την περιμέναμε και μπορεί να αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για πολλά σχέδιά μας, όμως ας κρατήσουμε μόνο τα θετικά: ότι μάθαμε να εκτιμάμε περισσότερο τα απλά καθημερινά πράγματα, να ξεχωρίζουμε τελικά ποιοι είναι οι άνθρωποι που αξίζουν να απαρτίζουν τον περίγυρό μας και φυσικά να κάνουμε ένα αναγκαστικό διάλειμμα και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας!

Έχεις πρότυπα στην ζωή σου;

Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πρότυπα ακριβώς! Για εμένα πρότυπο είναι οι γονείς μου και όλοι εκείνοι οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, που ξεχωρίζουν για την αξιοπρέπεια, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και τον αυθορμητισμό τους, χαρακτηριστικά που πλέον σπανίζουν! Σε τέτοιες προσωπικότητες εντοπίζω τα πρότυπά μου και εμπνέομαι!