ΡΟΖΑΛΙΝΤΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: «ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε μιλώντας μου για εσένα και πως προέκυψε η ενασχόληση με την διατροφή.

Ονομάζομαι Νικολαΐδου Ροζαλίντα εργάζομαι και ζω στην Θεσσαλονίκη. Είμαι διατροφολόγος και η ενασχόληση μου με το επάγγελμα ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή όμως προέκυψε, στην πορεία και κατάλαβα, ότι μου αρέσει πολύ ο συγκεκριμένος κλάδος.

Αρχικά τι εξετάσεις πρέπει να κάνει κάποιος για να απευθυνθεί σε διατροφολόγο;

Αρχικά όταν κάποιος θέλει να απευθυνθεί σε διατροφολόγο δεν είναι απαραίτητο να έχει περιττά κιλά ή κάποιο πρόβλημα υγείας. Μπορεί απλώς να θελει να υιοθετήσει σωστές διατροφικές συνήθειες. Οι εξετάσεις αίματος είναι απαραίτητες, στο πρώτο ραντεβού. Από εκει και πέρα με την λιπομέτρηση και την σύσταση του σώματος θα δημιουργήσουμε ένα πλάνο διατροφής, ιδανικό, για την καθημερινότητα του ατόμου.

Ποιες είναι οι ιδανικές ασκήσεις για απώλεια βάρους και ποσό συχνά πρέπει να γυμνάζεται κάποιος;

Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα της άσκησης πιστεύω πως οποιαδήποτε άσκηση και αναζήτηση, θα τον βοηθήσει να χάσει βάρος και πάνω απ’ όλα να αποκτήσει καλύτερη ψυχική υγεία. Πιστεύω ότι οι τρεις φορές την εβδομάδα, είναι αρκετές, για να αποκτήσει κάποιος, ένα ισορροπημένο και υγιές σώμα.

Τι κερδίζεις με μια ισορροπημένη διατροφή;

Δεν θα μιλήσω μόνο για την απώλεια βάρους, που μπορεί να κερδίσει κάποιος, με τη σωστή διατροφή και τις συνηθειές της. Αρχικά βελτιώνεται η ψυχολογία του ατόμου, αποκτά αυτοπεποίιηση, βλέποντας την καθημερινότητα διαφορετικά.

Αν σου έκαναν επαγγελματική πρόταση από το εξωτερικό θα εγκατέλειπες την χώρα σου;

Γενικά δεν φοβάμαι την αλλαγή. Αν κάποια επαγγελματική πρόταση ήταν δελεαστική θα εγκατέλειπα την χώρα μου για να αποκτήσω νέες επαγγελματικές εμπειρίες. Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέους πολιτισμούς και ιδέες. Γενικώς είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε επαγγελματική πρόταση.

Τέλος θα ήθελα να μου πεις αν έχεις πρότυπα στην ζωή σου.

Γενικότερα πρότυπα στη ζωή μου, δεν έχω. Υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους θαυμάζω για το έργο τους και την προσωπικότητά τους.