ΑΓΓΛΙΑ: ΣΠΑΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΡΙΔΥΜΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟ

Η Jenni και ο James Casper, ένα νεαρό ζευγάρι από το Selby του Yorkshire, απέκτησε τρίδυμα κοριτσάκια, που γεννήθηκαν στο νοσοκομείο του York στα τέλη Μαρτίου και είναι ολόιδια μεταξύ τους. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση τρίδυμης κύησης με έμβρυα που τρέφονται από τον ίδιο πλακούντα, και οι πιθανότητες για μια τέτοια εγκυμοσύνη ανέρχονται σε μια στα διακόσια εκατομμύρια.

Η 27χρονη μητέρα και ο 26χρονος πατέρας έμαθαν για τα τρίδυμα λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της κύησης. Ο James, στον οποίο τηλεφώνησε άμεσα η Jenni μετά τον γυναικολογικό της έλεγχο, στην αρχή δε μπορούσε να πιστέψει τα νέα, αφού κάποια στιγμή είχαν αστειευτεί μεταξύ τους ως προς μια τέτοια πιθανότητα. Ο χαρούμενος πατέρας, με δάκρυα στα μάτια, αναρωτήθηκε πώς θα τα καταφέρουν και βίωσε μια σειρά από διαφορετικά μεταξύ τους συναισθήματα, μέχρι τη στιγμή που τα τρία κορίτσια ήρθαν στη ζωή εννέα εβομάδες πρόωρα, στις 31 Μαρτίου. Μετά την παραμονή τους στη θερμοκοιτίδα για έξι εβδομάδες, τα μωρά πήγαν για πρώτη φορά σπίτι με τους γονείς τους. Εκεί τους υποδέχτηκαν και οι δυο μεγαλύτερες αδελφές τους, Danica, δέκα ετών και Gabriella, τεσσάρων ετών.

Το ζευγάρι ονόμασε τα παιδιά Harper-Gwen, Marvella και Evalynn, ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεχωρίζουν ποιο είναι ποιο, αφού εξωτερικά είναι ίδια, κι έτσι φροντίζουν πάντα να τα τοποθετούν σε διαφορετικά λίκνα και κρεβάτια, ενώ τις πρώτες ημέρες που είχαν επιστρέψει από την κλινική, είχαν αφήσει πάνω τους τα ειδικά χάρτινα βραχιολάκια, ώστε να είναι απολύτως σίγουροι για το who is who. Σύμφωνα με τον James, η κατάσταση στο σπίτι είναι λίγο «σουρεάλ», ωστόσο είναι πολύ ευτυχισμένοι που βρίσκονται όλοι μαζί με τα μωρά. Αξίζει να σημειωθεί πως η σύλληψη έγινε με φυσικό τρόπο και ότι δεν υπάρχει στις οικογένειες των γονιών ιστορικό πολύδυμων κυήσεων.

Φωτογραφία UNSPLASH

Πηγή: marieclaire.gr