ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2023 ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ: ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΝΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;

Πολυτελή ξενοδοχεία και bar restaurants, φιλικά, cozy εστιατόρια και αστέρια της εγχώριας γαστρονομίας βάζουν τα καλά τους και ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δείτε αναλυτικά τα προσεγμένα μενού στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε, προετοιμάστε τις κρατήσεις σας και μείνετε συντονισμένοι, αφού προστίθενται συνεχώς νέες προτάσεις για κάθε budget.

Αμπιμπάγιο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Air Baguette κοπανιστή Μυκόνου, μαρμελάδα ελαιόλαδο
  • Ταρτάκι από λαλάγγι Μάνης, μαγιονέζα σύγκλινο, μοσχαρίσιο ταρτάρ,φασκόμηλο
  • Σαγανάκι από καπνιστό τυρί, μαρμελάδα ντομάτας και αφρός μαστίχας Χίου
  • Βελουτέ από κάστανα Τριπόλεως, τραγανό καπνιστό μάγουλο και κρέμα σφέλας
  • Πράσινη Σαλάτα με πλιγούρι Πίνδου, ψητό μανούρι, ρόδι, ξηρούς καρπούς, dressing σμέουρο και πέρλες μανταρίνι
  • Κροκέτα αγριογούρουνο, σάλτσα στιφάδο και κρέμα χειμωνιάτικης τρούφας
  • Μοσχαρίσιο φιλέτο, προσούτο Ευρυτανίας, custard αρσενικό Νάξου, σαλάτα άγριων μανιταριών και pave από πατάτα Νάξου.
  • *Vegetarian κυρίως πιάτο: Ριζότο άγριων μανιταριών με εικονική τρούφα.
  • Χριστουγεννιάτικη μπάλα σοκολάτας γεμισμένη με Βασιλόπιτα, παγωτό μελομακάρονο και χιόνι καραμέλας

 Τιμή : 38€ / άτομο

Για τους μικρούς φίλους 16€ 

  • Μοσχαρίσια μπιφτέκια με τραγανές πατάτες και dip χειροποίητη bbq sauce και σαλάτα.
  • Παγωτό μελομακάρονο με crumble Bασιλόπιτας και καραμελωμένο καρύδι

Ark

Φρεσκοψημένο ψωμί από τον ξυλόφουρνο με χαρούπι κρίθινο & χωριάτικο, ελιά και πίτες από το σάσι

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Πρασόπιτα με φύλλο από κολοκύθα με μους κατσικίσιου τυριού
  • Γαλοπούλα με Metaxa, γέμιση με συκωτάκια και ρόδι, κάστανα, κρεμμύδια και φρέσκα δαμάσκηνα
  • Σαλάτα με αχλάδια, σπανάκι, ρόδια, λωτό, ροκφόρ και καρύδια
  • Καρέ Μαύρου χοίρου, τραγανό καραμελωμένο κουνουπίδι και ψιλοκομμένα άγρια μανιτάρια
  • Κορμός σοκολάτας με δενδρολίβανο, σαμπαγιόν με Baileys

 Τιμή : 95.00€ / άτομο

 Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  •  Σούπα κάστανο, άγρια μανιτάρια και κυπριακή κούπα με γαρίδες 
  • Μίνι σαλάτα με φρέσκο αστακό, νεράντζι, ιβίσκο και φασόλια χάντρες σχάρας
  • Κρεμμύδι γεμιστό με ζουμερό χοιρινό, πουρές πράσινο και άσπρο κρεμμύδι
  • Μοσχαράκι Black Angus short ribs μαγειρεμένο με σάλτσα μυρτιές, μολόχες και πουρές κυδώνι
  • Κολοκύθα γλυκό κονφί, κρέμα κολοκύθα, παγωτό κολοκύθα και ταχίνι αράπικου φιστικιού

 

Τιμή : 125.00€ / άτομο

Βασίλαινας

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Ταραμοσαλάτα “Βασίλαινας” | Χαβιάρι
  • Καπνιστό χέλι | Πατάτα | Τρούφα
  • Βελουτέ μανιταριών
  • Χτένι
  • Χριστόψαρο
  • Χριστόψαρο
  • Σοκολάτα

 Τιμή : 100€ / άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Ταραμοσαλάτα “Βασίλαινας” | Χαβιάρι
  • Σολομός | Κινόα | Φύκι
  • Σούπα κολοκύθας
  • Καραβίδα tartar
  • Σφυρίδα
  • Χοιρινό Ibérico
  • Mont Blanc
  • Βασιλόπιτα

 Τιμή : 115€ / άτομο

Beefbar Athens

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Chestnut Soup
  • Winter Kale Salad
  • Surf & turf tartare
  • Lobster shiso
  • Truffle wagyu flap roll
  • Salmon wellington
  • Le nuage

 Τιμή : 200 € / άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Pumkin soup
  • King crab salad
  • Beef rossini
  • Langoustine tartare
  • Signature beef wellington
  • Mushroom ravioli
  • Xmas choco ornament

 Τιμή : 250 € / άτομο

Colonial

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Σούπα βελουτέ κολοκύθας με πούδρα παντζαριού, γιαούρτι με ξύσμα lime, αρωματισμένο κρουτόν και λάδι βασιλικού
  • Σαλάτα με φύλα εποχής, αχλάδι ποσέ με αρώματα ιβίσκου, ρόδι, καβουρδισμένο κουκουνάρι, flakes μετσοβόνε και dressing ξινόμηλο με φραμπουάζ
  • Παραδοσιακή γαλοπούλα με Χριστουγεννιάτικη γέμιση, σάλτσα κρασιού με σταφύλια, και αφρό από τυριά με μαύρο σκόρδο
  • Μελομακάρονο με κρέμα λευκής σοκολάτας, φρούτα του δάσους και crumble αλατισμένου καρυδιού
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Τραγανό φύλλο γκιόζα με κολοκύθα, ανθότυρο και δυόσμο
  • Σούπα βελουτέ πατάτας, καβουρδισμένο φουντούκι, πούδρα από prosciutto και αρωματισμένο λάδι με φασκόμηλο
  • Ποικιλία από πολύχρωμα παντζάρια, σάλτσα ταχίνι με soy sauce, ανθότυρο, φιλέτο πορτοκαλιού, ρόδι, crumble καρυδιού και παλαιωμένο βαλσάμικο
  • Φιλέτο μόσχου με rosti, πουρέ πατάτας Περού, μαγιονέζα με τρούφα, πίκλα shimeji και σάλτσα demi αρωματισμένη με βανίλια
  • Mont blanc – Τάρτα κάστανο με κουλί από κόκκινα φρούτα, σάλτσα σοκολάτα με κάρδαμο, crumble κακάο και παγωτό ρόδι

Da Bruno

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Σούπα βελουτέ με πράσο και λευκή τρούφα από την ALBA
  • Mπέιμπι φύλλα, βαλεριάνα, φιλέτο ψητής πάπιας, μύρτιλα, κάστανα, ρόδι, σάλτσα από εσπεριδοειδή
  • Σπιτικά λαζάνια με μοτσαρέλα, prosciutto cotto, κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο
  • Φιλέτο γαλοπούλας συγομαγειρεμένη στην γάστρα με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες ή Οσομπούκο από μοσχαράκι γάλακτος με πουρέ από πατάτα και κάστανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού.
  • Panettone

 Τιμή : 45€ / άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Σούπα βελουτέ γλυκοκολοκύθας με πούδρα προσούτο
  • Μπέιμπι φύλλα, σπανάκι, τραγανό προσούτο, γκοργκονζόλα, ρόδι, cranberries, σάλτσα από φρούτα του δάσους
  • Ριζότο με γλυκοκολοκύθα και μαλακό λουκάνικο salsiccia
  • Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με λιαστή τομάτα, πεκορινο και σάλτσα κρασιού ή Μοσχαρίσιο μάγουλο στο φούρνο με σάλτσα κόκκινου κρασιού Barolo
  • Panettone

Τιμή : 45€ / άτομο

The Dolli

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Christmas canapés
  • Ταρτάρ
  • Μπισκ αστακού
  • Saint Jacques
  • Μοσχάρι – foie gras
  • Χριστουγεννιάτικο στεφάνι
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Dom Pérignon – Canapés Petit
  • Καραβίδα ταρτάρ
  • Ζεστή σούπα σέλινο
  • Αστακός
  • Φιλέτο Wellington
  • Chocolate Gateau 2024
  • Βασιλόπιτα με φλουρί

Ελαίας Γη

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Ορεκτικά (Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας με φλέικς προσούτο και λάδι μυρωδικών / Χειροποίητες πιτούλες με ελαιόλαδο και ρίγανη / Σαλάτα με πράσινα βιολογικά αρωματικά, σύκα, ρόδια και φουντούκια / Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα / Τουρτάκι τυριών ΠΟΠ σε μπισκότο χαρουπίου με μαρμελάδα ντομάτας)
  • Zεστά Ορεκτικά (Λουκουμάδες με κατσικίσιο τυρί, σουσάμι και σορμπέ φρούτα του πάθους / Μανιτάρι γεμιστό με τυρί γκερεμέζι, φυστίκι Αιγίνης και απάκι / Πάπια μπρεζε με πουρέ κάστανο και σάλτσα μαυροδάφνη)
  • Κυρίως γεύμα (Μοσχαρίσια ταλιάτα Black Angus / Σιγομαγειρεμένο αρνί στο ξύλοφούρνο με αγγινάρες και μανιτάρια / Αγριογούρουνο στο ξύλοφούρνο με μανιτάρια και πουρέ καρότου / Μπριζολάκια μαύρου χοίρου / Κεμπάπ από νεροβούβαλο Κερκίνης)
  • Γλυκά (Παγωτό λουκούμι με γεύση τριαντάφυλλο / Χριστουγεννιάτικο γλυκό με μους τυριών και φρούτα του δάσους / Τριλογία μους σοκολάτας / Μπουκίτσες μπακλαβά)

Grande Bretagne

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Σούπα τοπιναμπούρ με πράσο, καπνιστά κάστανα και τρούφα
  • Ψητά χτένια, πουρές σελινόριζας και σάλτσα σαμπάνιας με σχοινόπρασο
  • Λαβράκι γεμιστό με αστακό και μους από καφίρ μοσχολέμονο, σάλτσα μπουγιαμέσα με οστρακοειδή και βασιλικό
  • Σορμπέ αχλάδι με γλυκάνισο
  • Επιλογή από Παραδοσιακή γαλοπούλα, γεμιστή με ξερά φρούτα, κάστανα, κολοκύθα και σάλτσα ‘gravy’ ή Φιλέτο από μοσχάρι γάλακτος, ψητό φουά γκρα, τσάτνεϋ κρεμμυδιού με μπαχαρικά και σάλτσα Μαδέρα
  • Τάρτα σοκολάτας με γκανάς μπίτερ σοκολάτας και τζίντζερ, μαρμελάδα μήλο με κανέλα και παγωτό βανίλια

 Τιμή : 335€/άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Βασιλικό καβούρι με το κονσομέ του, μαγιονέζα φουντούκι, πράσινο μήλο και λάδι μαϊντανού
  • Λιγκουίνι από κάστανο με σάλτσα παλαιωμένης παρμεζάνας και λευκή τρούφα
  • Γεμιστό λάχανο με κραβίδα και χτένια, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, σχοινόπρασο και χαβιάρι Oscietra
  • Σορμπέ λεμόνι με πούδρα πορτοκάλι
  • Φιλέτο μόσχου με μανιτάρια σέπες, αγιολί, τερίνα πατάτας και σάλτσα ‘perigueux’
  • Σφαίρα με μους αμυγδάλου, μαρμελάδα μανταρίνι με μαστίχα Χίου, κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης, τραγανά δημητριακά και σορμπέ γιαούρτι

 Τιμή : 580€/άτομο

King George

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Καρπάτσιο λαβράκι, αβοκάντο, χαβιάρι Oscietra και ντρέσινγκ από ρόδι
  • Σούπα ‘Parmentier’ με τσορίθο και τουίλ χειμωνιάτικης τρούφας
  • Χειροποίητο ραβιόλι με θαλασσινά, σάλτσα αρωματισμένη με σαφράν και λεμονόχορτο
  • Σορμπέ αχλάδι με γλυκάνισο
  • Επιλογή από Παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα με ξερά φρούτα, κάστανα, κουκουνάρι και σάλτσα κράνμπερι ή Φιλέτο μόσχου, λάπαθο, λαρδί, πουρές σελινόριζας με φουντούκι και σάλτσα από παλαιωμένο κόκκινο κρασί
  • Τάρτα Σοκολάτας με γκανάς μπίτερ σοκολάτας και τζίντζερ, μαρμελάδα μήλο με κανέλα και παγωτό βανίλια
  • Καφές ή Τσάι Χριστουγεννιάτικες γλυκές λιχουδιές

 Τιμή : 320€/άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Τερίνα φουά γκρα με μπίτερ σοκολάτα, κυδώνι, βανίλια και φρεσκοψημένο μπριος
  • Σούπα σελινόριζας με μπαβαρουάζ από κατσικίσιο τυρί
  • Καραβίδα ψητή με γλάσο από κόκκινα μύρτιλα, εμουλσιόν άνηθου, γλυκόξινο τζελ και σάλτσα σαμπάνιας αρωματισμένη με ‘kombu’
  • Σορμπέ λεμόνι με πούδρα πορτοκάλι
  • Μοσχάρι Wagyu Ιαπωνίας με πουρέ από ψητά καρότα και ‘five spice’, κροκέτα μοσχαριού με τζλιντζερ και σάλτσα μπορντελέζ
  • Σφαίρα με μους αμυγδάλου, μαρμελάδα μανταρίνι με μαστίχα Χίου, κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης, τραγνα δημητριακά και σορμπέ γιαούρτι
  • Καφές ή Τσάι Πρωτοχρονιάτικες γλυκές λιχουδιές

 Τιμή : 480€/άτομο

Makedonia Palace

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Βελουτέ κόκκινης κολοκύθας με μανιτάρια, κάστανα και stilton
  • Κρύες παρουσιάσεις (Καρπάτσιο τόνου με λάιμ και σόγια / Λαυράκι ταρτάρ με τζίντζερ, λάιμ, κόλιανδρο και φύλλα shiso / Display με καπνιστό σολομό Σκωτίας, πέστροφα και σκουμπρί, με horseradish, μέλι και μουστάρδα / Beef καρπάτσιο με ρόκα, παρμεζάνα και ντρέσινγκ τρούφας / Φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με σάλτσα τόνου “Vitello tonnato” / Ελληνικά και Γαλλικά τυριά, συνοδεύονται με μέλι, σπιτικές μαρμελάδες, σταφύλια και ρόδια)
  • Σαλάτα
  • Carving Stations (Ψητή χοιρινή μπριζόλα με σάλτσα μήλου / Σατομπριάν από βοδινό φιλέτο με σάλτσες pepper και bearnaise, συνοδεύεται με γκρατιναρισμένες πατάτες, μπρόκολο, σπαράγγια / Ψητό αρνάκι γάλακτος με σάλτσα αρωματικών και μέλι, πατάτες μπουλανζέρ, ντομάτες προβενσάλ / Γεμιστή γαλοπούλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με κάστανα, γλυκοπατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον / Ριζότο παρμεζάνας με κατσικίσιο τυρί και μανιτάρια / Πέννες αραμπιάτα με θαλασσινά)
  • Μπουφές επιδορπίων

 Τιμή : 130€/άτομο

 Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Σούπα
  • Κρύες παρουσιάσεις (Ταρτάρ τόνου με σόγια, τζίντζερ και φύκια wakame / Καρπάτσιο από λαυράκι λάιμ και κόλιανδρο / Καπνιστός σολομός με την παραδοσιακή γαρνιτούρα & ψωμάκια pumpernickel / Γαρίδες με γαλλικό ντρέσινγκ και αβοκάντο / Μοσχαρίσιο καρπάτσιο με ρόκα, παρμεζάνα και ντρέσινγκ τρούφας / Ιταλικά αλλαντικά, ζαμπόν Πάρμας, culatello , cotto, σαλάμι αέρος, μορταδέλα με φυστίκια συνοδεύονται με πίκλες λαχανικών, γλυκιές και καυτερές μουστάρδες / Ελληνικά και Γαλλικά τυριά {παρμεζάνα, ροκφόρ, brie, chevre, brebis κλπ.} συνοδεύονται με σπιτικές μαρμελάδες, σταφύλια, μέλι, κρακερς και κριτσίνια)
  • Σαλάτα
  • Στρείδια “Fin de claire” και “Gillardeau” με λεμόνι καισπέσιαλ σάλτσες του Σεφ
  • Carving Stations (Φρέσκος σολομός Σκωτίας ψημένος στο αλάτι με σάλτσα σαμπάνιας και άγριο ρύζι ατμού Fresh / Φιλέτο από μοσχάρι σατομπριάν φλαμπαρισμένο με κονιάκ, πατάτες ντοφινουάζ και σάλτσα σορόν / Ψητό μπούτι από γουρουνάκι με αυθεντικό γκρέιβι μανιταριών και λάχανο sauerkraut / Ψητό αρνάκι γάλακτος με σάλτσα αρωματικών και μέλι, πατάτες μπουλανζέρ, ντομάτες προβενσάλ / Γεμιστή γαλοπούλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με κάστανα, γλυκοπατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον / Ριζότο θαλασσινών με σαφράν / Ριγκατόνι με γκοργκοντζόλα)
  • Μπουφές επιδορπίων

 Τιμή : 170€/άτομο

Mappemonde Restaurant Bar & Lounge

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Τόνος καρπάτσιο & ταρτάρ, emulsion στρειδιών, ζελέ yuzu-dashi και κράκερ φυκιών
  • Οργανικό αυγό ποσέ, αφρός πατάτας, χαβιάρι και λευκή τρούφα από την Alba
  • Γλώσσα Dover, γλυκά κάστανα, τρούφα, σελινόριζα, μήλο και αγκινάρα
  • Λεμόνι-τζίντζερ σορμπέ
  • Γαλοπούλα, γέμιση με πεκάν και βερίκοκο, τυλιγμένη με μπέικον, γλυκοπατάτα, παστινάκι και σάλτσα cranberry
  • Mοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus, τάρτα με μανιτάρια morel, κάστανα, ρίζες λαχανικών, τρούφα και σάλτσα Bordelaise
  • Mont blanc με μαρμελάδα φραγκοστάφυλο, κρέμα κάστανο και σορμπέ αχλάδι

Τιμή : 190€/άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  •  Χτένια καρπάτσιο, finger lime, βασιλομανίταρα, φουντούκι και καφέ βούτυρο αρωματισμένο με τρούφα
  • Ραβιόλι πάπιας με πάπια κονφί, foie gras, τρούφα και consommé πάπια με κρασί sherry
  • Καλκάνι γεμιστό με καβούρι, kohlrabi και πράσα ψημένα σε αλάτι, σαλτσα beurre blanc με σαμπάνια και χαβιάρι
  • Σορμπέ ρόδι με πέρλες χαβιάρι γκρέιπφρουτ
  • Μοσχαρίσιο strip loin wagyu Kagoshima A5, αφρός πατάτας με χρένο, καπνιστά παντζάρια, ρόδι και μαρμελάδα πιπεριού tellicherry
  • Καραμελωμένη κρέμα λευκής σοκολάτας με σαντιγί baileys, τραγανή βάση φουντουκιού και νότες εσπεριδοειδών

 Τιμή : 320€/άτομο

Matsuhisa Athens

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Christmas scallop caviar
  • Shrimp Koilados New Style Truffle
  • Matsuhisa Sushi Selection
  • Beetroot Salad Dry Miso
  • Tuna Toban Yaki
  • Slow cooked Short Rib
  • Hazelnut Chocolate Caramel

 Τιμή : 220 € / άτομο

 Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  •  Shrimp Koilados Dumpling Caviar
  • Toro Yuzu Miso Truffle
  • Matsuhisa Sushi Selection
  • Salmon Skin Salad Tosazu
  • Unagi Sansho Pepper Salsa
  • Wagyu Steak Wasabi Gremolata
  • Vanilla Raspberry Yogurt

Τιμή : 260 € / άτομο

MFlavours

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Τόνος καρπάτσιο & ταρτάρ, emulsion στρειδιών, ζελέ yuzu-dashi και κράκερ φυκιών
  • Οργανικό αυγό ποσέ, αφρός πατάτας, χαβιάρι και λευκή τρούφα από την Alba
  • Γλώσσα Dover, γλυκά κάστανα, τρούφα, σελινόριζα, μήλο και αγκινάρα
  • Λεμόνι-τζίντζερ σορμπέ
  • Γαλοπούλα, γέμιση με πεκάν και βερίκοκο, τυλιγμένη με μπέικον, γλυκοπατάτα, παστινάκι και σάλτσα cranberry
  • Mοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus, τάρτα με μανιτάρια morel, κάστανα, ρίζες λαχανικών, τρούφα και σάλτσα Bordelaise
  • Mont blanc με μαρμελάδα φραγκοστάφυλο, κρέμα κάστανο και σορμπέ αχλάδι

 Τιμή : 160€/άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Χτένια καρπάτσιο, finger lime, βασιλομανίταρα, φουντούκι και καφέ βούτυρο αρωματισμένο με τρούφα
  • Ραβιόλι πάπιας με πάπια κονφί, foie gras, τρούφα και consommé πάπια με κρασί sherry
  • Καλκάνι γεμιστό με καβούρι, kohlrabi και πράσα ψημένα σε αλάτι, σαλτσα beurre blanc με σαμπάνια και χαβιάρι
  • Σορμπέ ρόδι με πέρλες χαβιάρι γκρέιπφρουτ
  • Μοσχαρίσιο strip loin wagyu Kagoshima A5, αφρός πατάτας με χρένο, καπνιστά παντζάρια, ρόδι και μαρμελάδα πιπεριού tellicherry
  • Καραμελωμένη κρέμα λευκής σοκολάτας με σαντιγί baileys, τραγανή βάση φουντουκιού και νότες εσπεριδοειδών

 Τιμή : 250€/άτομο

 Μικρές Κυκλάδες Κηφισιάς

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Prosecco
  • Ρολάκι από Ελληνικό μπλε καβούρι με πικάντικο ενταμάμε και αφρό από εσπεριδοειδή
  • Σούπα οστράκων με κυδώνια, μύδια και γαρίδα αρωματισμένη με λεβάντα και εστραγκόν
  • Ορεκτικά (Σεβίτσε γαρίδας με ντρέσινγκ σέλερι, τζίντζερ και μοσχολέμονο, Καραβίδα σοτέ με σάλτσα Ναντούα)
  • Σαλάτα με Ρόκα σπανάκι, μιζούνα, πίκλα αχλαδιού, berries και αρωματισμένο βαλσάμικο από berries
  • Φιλέτο ψαριού με πουρέ αγγινάρας Ιερουσαλήμ, ραγού μανιταριών και σάλτσα από νεροκάρδαμο
  • Τάρτα με κρέμα Ράζμπερι και Ιταλική μαρέγκα

 Τιμή : 90€/άτομο

 Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  •  Prosecco
  • Κροκέτα ρυζιού με μούς τόνου και γλάσο τεριάκι
  • Κονσομέ ψαριών από πετρόψαρα με φιλέτο πεσκανδρίτσας
  • Ορεκτικά (Ταρτάρ ψαριού με γλυκόξινη σάλτσα και αφρό τσίλι, Χτένια αροζέ με κουλί πράσου, σάλτσα λέμονγκρας, χώμα μανιταριών και τσίπς αγγινάρας Ιερουσαλήμ
  • Σαλάτα με Ρόκα σπανάκι, μιζούνα, πίκλες φράουλας και ξυνόμηλου, με ντρέσινγκ παλαιωμένου βαλσάμικου από σύκο
  • Χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με αστακό μούς κουνουπίδι με σάλτσα σαφράν και λεμονόχορτο
  • Ναμελάκα σοκολάτα με μούς κάστανου, μπισκότο και σάλτσα από φρούτα του δάσους

 Τιμή : 110€/άτομο

 New Hotel

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Αρτοσκεύασμα
  • Χτένια σχάρας, νιόκι, φοντύ τρούφας, τηγανητή αγκινάρα
  • Μπακαλιάρος, κολοκύθι, πράσο γλασέ, μύδια, ξινόγαλο
  • Πάπια, πουρές σπανάκι, ταρτάρ ψητού παντζαριού, βατόμουρο, σάλτσα κόκκινου κρασιού με γαρύφαλλο
  • Κουκουνάρι, λευκή σοκολάτα, πεύκο, Roku gin, ελαιόλαδο

 Τιμή : 220 € / άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Αρτοσκεύασμα
  • Surf & Turf, ραβιόλι με μοσχαρίσια ουρά, ταρτάρ γαρίδας, πουρές από κολοκάσι Ικαρίας, ζωμός από μοσχαρίσια ουρά
  • Αστακός στα κάρβουνα, σπαράγγια ογκρατέν, μπεσαμέλ, σάλτσα μπισκ, μπρικ
  • Μοσχαρίσια πλευρά, βελουτέ πατάτας, πιπερόριζα, λάπαθο, σάλτσα μπορντελέζ, δροσοσταλίδα
  • Mont Blanc, σαμπλέ, κάστανο, βανίλια
  • Παραδοσιακή Βασιλόπιτα

 Τιμή : 260 € / άτομο

Novotel

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Μίνι Choux με καπνιστό ταραμά και καβούρι
  • Σούπα κάστανο με καπνιστό ουίσκι
  • Σαλάτα φινόκιο Ρόδι, καρύδια, αχλάδι και dressing από μούρα
  • Γαλοπούλα με Προσούτο, κάστανα, μούρα, λαχανικά και σάλτσα φασκόμηλο
  • Κορμός Χριστουγέννων με κάστανα και φρούτα του δάσους
  • Χριστουγεννιάτικες μπουκίτσες

 Τιμή : 80€/άτομο

 Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  •  Μπλινίς σολομού, Σολομός, χαβιάρι, ρέγγα, σχοινόπρασο
  • Σούπα Κολοκύθας και καβούρι
  • Αθηναϊκή σαλάτα, Τομάτα, παστέλι, ρόδι, μαγιονέζα εσπεριδοειδών
  • Αρνίσιο κότσι Λαχανικά, Ξινόμαυρο κρασί, μυρωδικά
  • Υφές μανταρινιού / Κέικ, μαρέγκα, μους
  • Σφαίρα σοκολάτας / Φρούτα του δάσους, φύλλα χρυσού, ξηροί καρποί
  • Γλυκές μπουκίτσες

 Τιμή : 80€/άτομο

 Pallas Athena

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  •  Βελουτέ καλαμποκιού
  • Κινόα
  • Φραγκόκοτα
  • White Namelaka
  • Καφές, Τσάι
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Πρωτοχρονιάτικα canapes & σαμπάνια
  • Ζεστή σούπα μαύρη τρούφα
  • Κόκκινες γαρίδες ταρτάρ
  • Μοσχάρι brioche
  • Εορταστικό Athens brest
  • Βασιλόπιτα με φλουρί

Pelagos

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Christmas Canapes
  • Yellowtail (Ceviche)
  • Red Prawns (As it is)
  • Pumpkin (Girella Raviolo)
  • Beef Rossini (Wellington)
  • Chocolate Guanaja (Textures)

 Τιμή : 250 € / άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Protochronia Canapes
  • Espresso Martini oyster
  • Tuna (As it is)
  • Caviar (Pasta)
  • Blue lobster (Grilled)
  • Turbot (Meuniere)
  • Kagoshima Wagyu (BBQ)
  • Chocolate Opalys (Textures)

 Τιμή : 450 € / άτομο

 Premiere

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Σούπα βελουτέ από αγκινάρες Ιερουσαλήμ με αχλάδι, καρπό του κακάο και φουντούκια
  • Ριζότο κολοκύθας με πάπια confit, καραμελωμένα πεκάν και γκοργκοντζόλα
  • Ιβηρικό χοιρινό με καραμελωμένες ρίζες, τζίντζερ και κρέμα γλυκοπατάτας με miso
  • Ντακουάζ ζάχερ, κρέμα σοκολάτας γάλακτος, μαλακό μπισκουί κακάο, γλάσσο πραλίνας φουντουκιού και κομποτέ φρούτων του δάσους
  • Γλυκές λιχουδιές
 Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Σούπα κολοκύθα με γκαλανγκάλ και τζίντζερ
  • Χτένια σωτέ με guanciale, παρμεζάνα και παστό κρόκο αυγού
  • Ριζότο με μανιτάρια εποχής, φρέσκια τρούφα και κάστανο
  • Φιλέτο μόσχου με πουρέ παστινάκι – σελινόριζα, chutney εσαλότ και σάλτσα Port με αρωματικά πιπέρια
  • Εκλέρ με ελαφριά μους Gianduja, καραμελωμένα φιστίκια και τραγανά φύλλα βάφλας
  • Γλυκές λιχουδιές

St’Astra restaurant

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Ποτό καλωσορίσματος: Happy New Year Cocktail
  • Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με λέμονγκρας και τζίντζερ
  • Ταρτάρ από μοσχάρι γάλακτος, μαγιονέζα με miso, πίκλες από ρέβα και παντζάρι και αυγό ορτυκιού.
  • Σαλάτα από λεπτοκομμένο φινόκιο, με μπλε καβούρι, άρωμα Λουΐζας και κρέμα από περγαμόντο
  • Raviolo με γαρίδα, αστακός poached σε ελαφριά σάλτσα σαμπάνιας με άρωμα κουμκουάτ
  • Μοσχάρι φιλέτο dry aged, σάλτσα gravy με cranberries και γεμιστό μανιτάρι μορχέλα με τρούφα
  • Σοκολάτα σε τρείς υφές, καραμελωμένα φουντούκια και κόκκινα φρούτα
  • Μελομακάρονα / Κουραμπιέδες
  • Βασιλόπιτα

St. George Lycabettus

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Κανελόνι Καπνιστού σολομού Gravlax καί πέρλες lime
  • Τραγανό χωνάκι / κρέμα από ψητό αχλάδι και χαβιάρι
  • Βελουτέ από σιγοψημένη γλυκοπατάτα / Γαρίδα με πορτοκάλι / Ξινή κρέμα και λευκή τρούφα
  • Ψητός αστακός με μπεαρνέζ παντζάρι / Καραμελωμένα παντζάρια και λευκά σπαράγγια
  • Σορμπέ από κόκκινα φρούτα
  • Τρυφερά σαλατικά με κατσικίσιο τυρί/σπασμένο παστέλι από καβουρδισμένα φουντούκια και βινεγκρέτ ροδιού
  • Ρόλο γαλοπούλας γεμιστό με αποξηραμένα φρούτα/παραδοσιακή γέμιση / κρέμα γλυκοκολοκύθας / Γλασαρισμένα κάστανα και σάλτσα cranberry
  • Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανα και μπισκουί κόκκινα
  • Καφές – μελομακάρονα & κουραμπιέδες
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  •  Καβούρι με κουμ κουάτ
  • Τραγανό ταρτάκι με αυγοτάραχο Μεσολογγίου & πέρλες λεμόνι
  • Σούπα αστακού αρωματισμένη με brandy / Χτένι poele και μαύρο χαβιάρι
  • Σφυρίδα με σάλτσα Beurre Blanc / Εσπεριδοειδή και υφές από κίτρινο Παντζάρι
  • Σορμπέ Λεμόνι
  • Πράσινα σαλατικά με ψητό καμαμπέρ / Σάλτσα από passion fruit και πέρλες μανταρίνι
  • Βιολογικό Φιλέτο Black Angus / Πατάτα pave / King oyster / Σάλτσα marchand de vin και μαύρη τρούφα
  • Μους σοκολάτας γάλακτος με φύλλα χρυσού
  • Καφές & βασιλόπιτα με καρύδια

The Stanley Hotel Athens

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Πράσινη σαλάτα πάνω σε κρούστα με τηγανιτό καβούρι, σπόρους μουστάρδας, γιούζου, βινεγκρέτ και τηγανιτά αυγά ορτυκιού 16€
  • Φιλετάκι black Angus επάνω σε μίνι μελιτζάνα ψητή σε σως μίσο με αποφλοιωμένα τοματίνια κονφί 21€
  • Ταρτάρ από γαρίδες King Carabinero μέσα σε κανελόνι πορτοκαλιού σε σως σαμπάνιας 22€
  • Φιλέτο σχάρας μοσχαρίσιο με μίνι πατάτες βουτύρου, μικρό φινόκιο και σως αρνιού 30€
  • Μπούτι αρνιού επάνω σε κριθαράκι ολικής άλεσης, φλέικς καμένης μυτζήθρας, μίνι κρεμμυδάκια και λάδι σχοινόπρασου 34€
  • Ταρτάκι “Mont Blank” από κάστανα με κουλί μαύρων φραγκοστάφυλων 18€
  • Μπάρα μελομακάρονου με πορτοκάλι και κανέλλα 16€
 Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  •  Σούπα
  • Ποικιλία αρτοσκευασμάτων
  • Πρωτοχρονιάτικο salad bar
  • Σαλάτες
  • Carving stations
  • Κυρίως πιάτα: Ψητή γαλοπούλα με γέμιση / Αγριογούρουνο Πελοπονήσου με σως κρασιού Βινσάντο / Ρολό αρνιού τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα / Ψητά ορτύκια / Στήθος κοτόπουλο σαλτιμπόγκα / Λαζάνια σφυρίδας με μπρόκολο, λάϊμ και κρόκο Κωζάνης / Ριζότο με άγρια ​​μανιτάρια και σπαράγγια /Παραδοσιακή κρητική πίτα
  • Επιδόρπια: Κουραμπιέδες / μελομακάρονα / δίπλες γαλακτομπούρεκο / σαραγλί / κανταϊφι / εκμεκ / προφιτερόλ με κρέμα κάστανο / τιραμισού μακαρόν / μίνι ταρτάκια μήλου / πολύχρωμες μαρέγκες και καραμέλες / φρέσκα φρούτα βασιλικό κέϊκ / Buche de Noel / mignardishes
  • Αργά το βράδυ: Σούπα πατσά / χοτ ντογκ / ελληνικά παραδοσιακά γλυκά

Τιμή : 149 € / άτομο

 The Zillers

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • The Olive Oil Bar
  • Chef’s Surprises for Tonight
  • Crab
  • Jerusalem Artichoke
  • Turbot
  • Pheasant
  • Mont Blanc
  • Chocolate
  • Melomakarona / Almond Butter Cookies / Coffee

Τιμή : 200 € / άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • The Olive Oil Bar
  • Chef’s Surprises for Tonight
  • Scallops
  • Pumpkin
  • Monkfish
  • Roe Deer
  • Baked Alaska
  • Chocolate
  • Saint Basil’s Bread / Coffee

Τιμή : 280 € / άτομο

Titania Hotel

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων
  • Καλωσόρισμα με Αφρώδη Οίνο
  • Καρπάτσιο από Νεαρό Βουβάλι
  • Pot Au Feu Άγριων Μανιταριών
  • Γαρίδες Λαζάνια
  • Χήνα Ψητή
  • Χριστουγεννιάτικος Κορμός

 Τιμή : 130 € / άτομο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
  • Κοκτέιλ Καλωσορίσματος
  • Γαρίδες Αμβρακικού και Σολομός Μαρινέ
  • Καπνιστή Σελινόριζα Βελουτέ
  • Φαγκρί
  • Σορμπέ Φραγκοστάφυλου
  • Φιλέτο Wellington
  • Μους Bitter Σοκολάτας

 Τιμή : 220 € / άτομο

Πηγή : athinorama.gr