ΑΣΤΕΡΙΑ MICHELIN: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ

Η Michelin παρουσίασε τον Οδηγό Michelin Main Cities of Europe 2020 που φέτος καλύπτει 39 πόλεις -ανάμεσά τους και η Αθήνα- σε 23 χώρες και προτείνει περισσότερα από 1850 εστιατόρια.

Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, τα δύο αστέρια Michelin διατήρησε η Σπονδή, ενώ το ένα αστέρι τους διατήρησαν για μια ακόμα χρονιά η Hytra, το Botrini’s και το Βαρούλκο Seaside. Τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν το Αθήρι – που δυστυχώς έκλεισε- το Nolan, το Οικείο και το 7 Food Sins. Το Bib Gourmand είναι η διάκριση της Michelin για την καλή σχέση ποιότητας και τιμής που μάλιστα έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των αναγνωστών του Οδηγού.

Η εντυπωσιακή σάλα του GB Roof Garden

Με Michelin Plate προτείνονται και φέτος τα εστιατόρια GB Roof Garden, Electra Roof Garden, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene, Άνετον και Sense, ενώ για πρώτη φορά προτείνονται με Michelin Plate το Alficon, το Birdman και το Ergon House. Με Michelin Plate παρουσιάζονται όλα τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται στον Οδηγό Michelin, στα οποία δεν έχουν απονεμηθεί Αστέρια ή Bib Gourmand.

Το Birdman (πάνω) και το The Ergon House (κάτω) προτάθηκαν στον έγκριτο διεθνή γαστρονομικό οδηγό στην κατηγορία The Plate

Ο Γκεντάλ Πουλενέκ, Διευθυντής των διεθνών γαστρονομικών εκδόσεων των Οδηγών Michelin, δήλωσε: «Μετά τις προκλήσεις των τελευταίων τριών μηνών, χαίρομαι που η παρουσίαση του οδηγού MICHELIN Main Cities of Europe 2020,έστω και καθυστερημένα, συμπίπτει με το σταδιακό άνοιγμα των εστιατορίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά και τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι νέες διακρίσεις αναδεικνύουν την γκάμα και την ποιότητα των εστιατορίων που είναι διαθέσιμα στις χώρες της Ευρώπης. Γνωρίζουμε ότι οι επισκέπτες επιθυμούν να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά του φαγητού. Γνωρίζω, επίσης, ότι οι επιθεωρητές μας μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό κι ανυπομονούν να επιστρέψουν στο φαγητό και να αναδείξουν το πάθος και τη δημιουργικότητα των σεφ στους αναγνώστες μας».

Botrini’ s, Varoulko και Hytra (από πάνω προς τα κάτω) διατήρησαν για μία ακόμα χρονιά τα αστέρια τους

Τα φετινά highlights

Η Κρακοβία πήρε το πρώτο της Αστέρι MICHELIN. Αυτό απονέμεται στην Bottiglieria 1881, όπου ο ταλαντούχος σεφ Przemysław Klima, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του μετά από σχεδόν μια δεκαετία, χρησιμοποιεί στα δημιουργικά και μοντέρνα πιάτα του, το καλύτερο πολωνικό λαρδί. Τα πολλών αιώνων κελάρια του στην καρδιά του Kazimierz, προσφέρουν ένα κατάλληλο σκηνικό.

Η Λουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, εμφανίζεται στον Οδηγό για πρώτη φορά. Εδώ το εστιατόριο Atelje, υπό τον σεφ Jorg Zupan, λαμβάνει ένα αστέρι MICHELIN. Ο σεφ χρησιμοποιεί την πολυετή εμπειρία του, από την εργασία σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο, για να δημιουργήσει πιάτα που είναι απλά αλλά εκλεπτυσμένα και σε ένα περιβάλλον που είναι μοντέρνο και χαλαρό.

Για την ψηφιακή παρουσία του Οδηγού, ο Gwendal Poullennec πρόσθεσε: «Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης, συμβάλαμε στη στήριξη της βιομηχανίας μέσω των ιστότοπων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες που υιοθέτησαν τα εστιατόρια, για να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν την κρίση. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις προσπάθειες των σεφ και να ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να ξαναζήσουν την υπέροχη εμπειρία του φαγητού.

Ο Οδηγός MICHELIN απευθύνεται, τόσο σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, όσο και σε απλούς επισκέπτες, περιλαμβάνει πληροφορίες για κάθε εστιατόριο και ξενοδοχείο και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τιμών και ανέσεων. Ο Οδηγός απαριθμεί πρώτα τα εστιατόρια με Αστέρι, ακολουθούν τα εστιατόρια με διάκριση Bib Gourmand και, τέλος, τα εστιατόρια με το σύμβολο Plate, το οποίο σημαίνει ποιοτικό φαγητό.

Ο Οδηγός MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2020 με μία ματιά:

24 εστιατόρια με Τρία Αστέρια, με 4 νέες προσθήκες
95 εστιατόρια με Δύο Αστέρια, με 13 νέες προσθήκες
380 εστιατόρια με Ένα Αστέρι, με 52 νέες προσθήκες
253 εστιατόρια με Bib Gourmand, με 41 νέες προσθήκες

Πηγή: olivemagazine.gr

10
10