ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ RANGE ROVER SPORT

Η Range Rover συνεχίζει την ριζική ανανέωση στην κορυφή της γκάμας της παρουσιάζοντας το εντελώς νέο Range Rover Sport, το μοντέλο που αποτελεί την απόλυτη έκφραση δυναμισμού και πολυτέλειας με την γλώσσα της βρετανικής εταιρίας.

Το Νewsauto, μαζί με ελάχιστα άλλα Μέσα Ενημέρωσης, ταξίδεψε στην έδρα της Range Rover στο Gaydon της Μ. Βρετανίας για την επίσημη πρεμιέρα του νέου Range Rover Sport. Πρόκειται για το μοντέλο που αποτυπώνει στο μέγιστο βαθμό την φιλοσοφία Sporting Luxury μέσα από την οποία η βρετανική εταιρία παντρεύει την παράδοσή της στην αριστοκρατική πολυτέλεια με τον δυναμισμό του οδηγικού χαρακτήρα σε ένα SUV με κορυφαίες δυνατότητες σε κάθε τερέν.

Ακολουθώντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία της εξέλιξης μέσα από την διατήρηση της παραδοσιακής ταυτότητας – που είδαμε και στο νέο Range Rover – το Range Rover Sport δείχνει με την πρώτη ματιά τόσο οικείο μα και τόσο φρέσκο. Διατηρώντας τις κλασσικές αναλογίες με το επιβλητικό εκτόπισμα η σιλουέτα του μεγάλου βρετανικού SUV έχει αποκτήσει μια πιο εκλεπτυσμένη όψη μέσα από την απλοποίηση των γραμμών και το ραφινάρισμα κάθε λεπτομέρειας. Ακόμα και των ανοχών όλων των αρμών που έχουν μειωθεί στο μισό σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου.

Χαρακτηριστικά στοιχεία του νέου προσώπου του Range Rover Sport είναι τα πολύ λεπτά Digital LED φώτα και η εξαιρετικά διακριτική εμπρός μάσκας. Αντίστοιχα στο πίσω μέρος  η πόρτα του πορτπαγκάζ με τον προφυλακτήρα δίνουν την αίσθηση ενιαίας επιφάνειας, ενώ στο οριζόντιο φιλέτο που εκτείνεται σε όλο το πλάτος φιλοξενούνται τα φώτα LED νέας τεχνολογίας η οποία δίνει μια χαρακτηριστική οπτική υπογραφή, καθώς και η αναγραφή του ονόματος Range Rover.

Ο αέρας φρεσκάδας και ανεπιτήδευτης ποιότητας αποτυπώνεται και στο εσωτερικό. Η λογική της αφαιρετικής σχεδίασης και της λειτουργικής απλότητας έχει φέρει πιο καθαρές και απλές γραμμές που τονίζονται και από έξυπνες τεχνολογικές καινοτομίες όπως τα καλυμμένα με υφασμάτινη επένδυση ηχεία που έχει εξελίξει η Meridian ειδικά για τα Range Rover. Την ίδια στιγμή έχει ενισχυθεί η οδηγοκεντρική εργονομία με την ψηλή κεκλιμένη κεντρική κονσόλα και τις μεγάλες οθόνες υψηλής ευκρίνειας να δίδουν την αίσθηση πιλοτηρίου.

Νέος είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνωντων 13,7” με δυνατότητα παραμετροποίησης της απεικόνισης του ενώ βασικό ρόλο παίζει η μεγάλη, κυρτή οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων Pivi Pro με διαγώνιο 13,1” στην κεντρική κονσόλα. Από αυτή ελέγχονται οι περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου, καθώς και όλες οι διασυνδεδεμένες υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων το Pivi Pro υποστηρίζει το ασύρματο mirroring κινητών τηλεφώνων ενώ ενσωματωμένη είναι και η υπηρεσία φωνητικών εντολών Alexa.

Κυρίαρχο στοιχείο είναι τα υλικά υψηλής ποιότητας μεταξύ των οποίων και το καινοτόμο βιώσιμο ύφασμα Ultrafabric καθώς και το σκουρόχρωμο χρώμιο Moonlight Chrome που χρησιμοποιείται σε πολλές λεπτομέρειες του φινιρίσματος. Ως χώρος στον οποίο πρέπει να προσφέρεται κορυφαία φιλοξενία και άνεση το εσωτερικό του νέου Range Rover Sport έχει αναβαθμιστεί χωροταξικά αλλά και τεχνολογικά. Θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως τα εμπρός ηλεκτρικά καθίσματα έχουν ρύθμιση 22 παραμέτρων, είναι αεριζόμενα και θερμαινόμενα και διαθέτουν λειτουργία μασάζ και προσκέφαλα με πλευρική στήριξη. Αντίστοιχα οι πίσω επιβάτες έχουν 31 mm περισσότερο χώρο για τα πόδια τους και 20 mm περισσότερο αέρα για τα γόνατα, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 55 lt σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Επιπλέον μεταξύ των τεχνολογιών που στοχεύουν στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη άνεση και απομόνωση των επιβατών από τις εξωτερικές ενοχλήσεις είναι το ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβων, το προηγμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα που εκτός από οσμές απομακρύνει βακτήρια και ιούς, ενώ το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνεται το εντυπωσιακό ηχοσύστημα Meridian Signature Sound System ισχύος 1.430 W με 29 ηχεία.

Το νέο Range Rover Sport είναι χτισμένο στη νέα, ευέλικτη πλατφόρμα MLA-Flex χάρη στην οποία έχει καταστεί δυνατή η τεχνολογική αλλά και δυναμική αναβάθμιση εντός και εκτός δρόμου. Οι τεχνικοί της εταιρίας εστιάζουν στην αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας κατά 35 τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, κάτι που εκτός από θετικό για την ασφάλεια συμβάλει και στην βελτίωση της λειτουργίας της ανάρτησης και των οδικών χαρακτηριστικών. Όλες οι εκδόσεις είναι εφοδιασμένες με την νέα ενεργητική αερανάρτηση Dynamic Air Suspension η οποία συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης διαβάζοντας το δρόμο και προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις ανάλογα με την χάραξη της διαδρομής και φυσικά τις συνθήκες οδήγησης.

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto.gr