Η LANCIA PU+RA HPE ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ STRATOS

Η Lancia έκανε το επόμενο βήμα στη νέα της εποχή που θα είναι ηλεκτρική και θα προσδιορίζεται από τη σχεδιαστική φιλοσοφία Emozione Pu+Ra.

Και αυτό γιατί παρουσίασε το concept Pu+Ra HPE, που μοιάζει με μια Stratos EV και μας δίνει μια αρχική γεύση από τα μοντέλα παραγωγής της μάρκας που θα ακολουθήσουν. Επίσης με το συγκεκριμένο πρωτότυπο η ιταλική εταιρεία επαναφέρει στην επικαιρότητα τα αρχικά HPE. Που στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένη στην Beta σήμαιναν High Performance Estate, ενώ τώρα High Performance Electric.

Οι σχεδιαστές της νέας Lancia πέρα από τη θρυλική Stratos -προσέξτε τα πίσω φώτα που παραπέμπουν άμεσα σε αυτήν- είχαν ως αισθητικά πρότυπα και τις Aurelia και Flaminia με τις χυτές γραμμές τους.

Από εκεί και πέρα η μάσκα είναι μια μοντέρνα, επιθετική παραλλαγή της κλασικής της Lancia, ενώ σύμφωνα με τους Ιταλούς το πίσω παράθυρο παραπέμπει στην Beta HPE. Ακόμα πιο χαρακτηριστικό στοιχείο η στρογγυλή ηλιοροφή που έχει πολλές πιθανότητες να μην περάσει στην κανονική παραγωγή.

Για το εσωτερικό των 2+2 θέσεων η Lancia συνεργάστηκε με την εταιρεία Cassina ακολουθώντας τη λογική του κλάδου των επίπλων. Το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον και πολυτελές, ενώ και εδώ κάνουν την εμφάνισή τους τα κυκλικά μοτίβα.

Όσο για την αναμενόμενη high tech πλευρά χρησιμοποιείται το interface S.A.L.A. και οι τεχνολογίες Chameleon και TAPE που για τη δημιουργία ενός όσο το δυνατόν πιο ευχάριστου περιβάλλοντος συνδυάζουν με το πάτημα ενός κουμπιού ή με μια φωνητική εντολή τον ήχο, τον κλιματισμό και το φωτισμό.

Για το σύστημα πρόωσης οι μηχανικοί της Lancia έχουν απλά ανακοινώσει πως θα είναι ηλεκτρικό και η αυτονομία θα είναι της τάξης των 700 χιλιομέτρων.

Η πρώτη νέα Lancia παραγωγής που θα έχει σχεδιαστεί με βάση τη φιλοσοφία Emozione Pu+Ra θα είναι το καινούργιο Ypsilon που θα παρουσιαστεί επίσημα το 2024. Το Ypsilon θα έχει και υβριδικές εκδόσεις, ενώ από τo 2026 και μετά όλες οι νέες Lancia που θα παρουσιαστούν θα είναι ηλεκτρικές.

Πηγή: cnn.gr