25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

«Η προσωπικότητα και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούν εθνική παρακαταθήκη. Για όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία, θα λειτουργούν για πάντα ως η πυξίδα που δείχνει στην Ελλάδα, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, τον δρόμο προς την κοινή και ατομική μας πρόοδο»

Εικοσιπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Διαμόρφωσε όλες τις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις για επτά δεκαετίες», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η Νέα Δημοκρατία για τον ιδρυτή της.

Στην προσωπικότητα και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έφυγε στις 23 Απριλίου από τη ζωή, το 1998, αναφέρεται η Νέα Δημοκρατία. «Για όλους εμάς, αποτελούν εθνική παρακαταθήκη», επισημαίνει το κυβερνών κόμμα, που ίδρυσε ο κορυφαίος πολιτικός το 1974.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ

«Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πέρασε στην Ιστορία. Ο Εθνάρχης και ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας διαμόρφωσε όλες τις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις για επτά δεκαετίες. Με τις επιλογές του κατέστησε την Ελλάδα αναπόσπαστο κομμάτι και ισότιμο συνομιλητή του δυτικού κόσμου, ενώ με το ήθος του νοηματοδότησε την έννοια του ηγέτη που οδηγεί τη χώρα του στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Η προσωπικότητα και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούν εθνική παρακαταθήκη. Για όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία, θα λειτουργούν για πάντα ως η πυξίδα που δείχνει στην Ελλάδα, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, τον δρόμο προς την κοινή και ατομική μας πρόοδο».

Πηγή: parapolitika.gr

10
10