ΠΑΤΤΥ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι νέα, όμορφη, ταλαντούχα και με εξαιρετικές σπουδές, οι οποίες κάνουν τη διαφορά!

Ο λόγος για την Πάττυ (Παναγιώτα) Σπηλιωτοπούλου, τη Φυσικό – Μετεωρολόγο, η οποία μόλις ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, στο χώρο των ΜΜΕ.

Από μικρή ήταν ένα ανήσυχο «πνεύμα» με παρά πολλά ενδιαφέροντα, από τα οποία, μεγάλη της αγάπη ήταν η μουσική. Παίζει πιάνο και κιθάρα, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και έχει πάρει μέρος σε χορωδίες και μουσικές παραστάσεις. Της αρέσει επίσης ο χορός και η γυμναστική, με τα οποία έχει ασχοληθεί στο παρελθόν. Λατρεύει τη φύση και τα ζώα. Την ίδια αδυναμία έχει και στην ιππασία ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και μαθήματα σκοποβολής.

Παράλληλα, ήταν άριστη μαθήτρια, με έμφυτη κλίση στις ξένες γλώσσες και στους υπολογιστές. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γερμανικά, ενώ έχει και πιστοποίηση γνώσης υπολογιστών. Η μεγάλη της αδυναμία όμως ήταν πάντα οι θετικές επιστήμες και ιδιαίτερα η φυσική και τα μαθηματικά και για το λόγο αυτό, πέρασε κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων, στο Τμήμα Φυσικής, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το οποίο αποφοίτησε επιτυχώς.

Από τα προπτυχιακά ήδη χρόνια, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον σε ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Θέλοντας λοιπόν, να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτόν τον τομέα, στη συνέχεια, έγινε δεκτή στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε πρόσφατα τις μεταπτυχιακές της σπουδές, στη Φυσική Περιβάλλοντος, με κατεύθυνση τη Μετεωρολογία.

Η ίδια μας εξομολογείται:

«Ένας πολύ σημαντικός τομέας, ο οποίος μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο, λόγω των έντονων μεταβολών που παρουσιάζει και επομένως χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, είναι αυτός της επιστήμης του περιβάλλοντος. Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής οι οποίες πληθαίνουν συνεχώς και επηρεάζουν όλο και πιο έντονα την καθημερινότητα των ανθρώπων, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και κατά συνέπεια, την επέκταση του κύκλου εργασιών και της οικονομίας, που σχετίζονται με το περιβάλλον. Τον κλάδο αυτό καλείται να υπηρετήσει ο επιστήμονας περιβάλλοντος, ο οποίος διαθέτει την κατάλληλη εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο και είναι σε θέση να μοιραστεί τις γνώσεις του με τον υπόλοιπο κόσμο.»

Δραστηριότητες: 

Είναι επιστημονική συνεργάτης του μετεωρολογικού site SiMeteo.gr, όπου κάνει προγνώσεις καιρού, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τη συνεργασία της με το protothema.gr, όπου θα βρείτε καθημερινά, την αναλυτική της πρόγνωση καιρού στη στήλη «Ελλάδα». Παράλληλα, συνεργάζεται με την τοπική ανεξάρτητη εφημερίδα Νοτίων Προαστίων «Ο Παλμός της Γλυφάδας», όπου κάθε Σάββατο πρωί θα βρείτε τη στήλη της με την εβδομαδιαία πρόγνωση. Συνεργάζεται επίσης, με το ραδιοφωνικές εκπομπές, όπως «Το Καταφύγιο των Κυνηγών», στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 96.3 Αλεξανδρούπολης, όπου μπορείτε να ακούτε την εβδομαδιαία πρόβλεψη καιρού, κάθε Δευτέρα βράδυ.

Και η έκπληξη δε σταματά εδώ! Η ίδια λέει, «Μου αρέσει πολύ να διαβάζω και να ενημερώνομαι για διάφορα θέματα. Νιώθω μια αστείρευτη ανάγκη να μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα. Πιστεύω ότι, ο άνθρωπος, σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ασταμάτητα, με ταχείς ρυθμούς, δεν πρέπει ποτέ να επαναπαύεται και πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται. Πραγματικά, νιώθω αμέριστο θαυμασμό για τους ανθρώπους που σκέφτονται και λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο.»

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αποφάσισε να εμπλουτίσει περαιτέρω τις γνώσεις και το βιογραφικό της κι έτσι λοιπόν, ξεκίνησε φέτος το δεύτερο μεταπτυχιακό της στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα, στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ίδια μας εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση:

«Καθώς διανύουμε την εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της ζωής μας (επιστημονική, τεχνολογική, οικονομική, πολιτισμική ανάπτυξη), απαραίτητο εφόδιο, είναι η δυνατότητα της αδιάλειπτης και έγκυρης πληροφόρησης. Το λειτούργημα του δημοσιογράφου είναι εξαιρετικής σημασίας, διότι είναι ο φορέας διάδοσης της πληροφορίας και η συμβολή του στην κοινωνία επηρεάζει άμεσα την εξέλιξή της.

Facebook: www.facebook.com/meteo.patty

Instagram: www.instagram.com/patty_spiliotopoulou

*Φωτογραφική κάλυψη Στέφανος Λεφτάκης

 

7
7