ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ

Το μυκονιάτικο κτίσμα στον Ορνό ανήκε για πολλά χρόνια στην ίδια οικογένεια, η οποία αποφάσισε να το ανακαινίσει για να το αξιοποιήσει το καλοκαίρι, νοικιάζοντας το σε ξένους επισκέπτες του νησιού. Η interior designer Μαριλένα Ρίζου διαμόρφωσε λοιπόν ένα “απλό, καλοκαιρινό, φρέσκο, επίκαιρο” σπίτι, όπως το χαρακτηρίζει η ίδια.

Χτισμένο σε επικλινές οικόπεδο, το σπίτι αποτελείται από λευκούς κυβιστικούς όγκους με λειτουργική διαρρύθμιση, που υπογράφει ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Ρίζος. Το ισόγειο περιλαμβάνει την είσοδο και τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ στον όροφο στεγάζονται τα τέσσερα υπνοδωμάτια με τα μπάνια τους. Ο ανεξάρτητος ξενώνας βρίσκεται στον κήπο. Όλοι οι χώροι είναι φωτεινοί, γεμάτοι με παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα στοιχεία σε ένα συνδυασμό που δημιουργεί οικεία ατμόσφαιρα.

«Οι λευκές επιφάνειες και τα φυσικά υλικά ταιριάζουν στο νησί, ξεκουράζουν το μάτι και προκαλούν ευφορία και αίσθηση γαλήνης στις διακοπές»», επισημαίνει η interior designer, η οποία δεν κρύβει την προτίμησή της στα ανοιχτά χρώματα, το ξύλο και τα αντικείμενα λαϊκής τέχνης. Εκτός από τα παλιά έπιπλα, έχει διαλέξει κομμάτια από ξένους οίκους που εκπροσωπεί το Interni. Ένα από τα πλεονεκτήματα της κατοικίας είναι η πανοραμική θέα στην παραλία και αφού η ζωή το καλοκαίρι μοιράζεται ανάμεσα στο μέσα και το έξω, δόθηκε έμφαση στους εξωτερικούς χώρους. Μια παραδοσιακή ξύλινη πέργκολα σκιάζει το χτιστό καθιστικό, που έχει τη δική του εξωτερική χτιστή κουζίνα και τραπεζαρία. Δίπλα στην πισίνα υπερχείλισης, ο επισκέπτης μπορεί να καθίσει και να χαλαρώσει στις εσοχές που έχουν δημιουργηθεί στην προέκταση του προστατευτικού τοίχου. Φτιαγμένος από πέτρα περικλείει το οικόπεδο και εγγυάται ησυχία και απομόνωση.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Πηγή: harpersbazaar.gr