ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΗΣ ZAHA HADID

Οι αρχιτέκτονες του γραφείου της Ζάχα Χαντίντ, που πέθανε το 2016, σε ηλικία 65 ετών, ακολουθούν το όραμά της με τις περίφημες φόρμες της γεμάτες καμπύλες να πρωταγωνιστούν στα έργα τους. Ένα τέτοιο, πολύ εντυπωσιακό, το διεθνές κέντρο Changsha Meixihu στην Κίνα ολοκληρώθηκε μόλις και περιλαμβάνει ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης, ένα θέατρο 1.800 θέσεων και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Το νέο αυτό εντυπωσιακό έργο βρίσκεται κοντά στη λίμνη Meixi εκεί, όπου γίνεται το περίφημο Φεστιβάλ της λίμνης της περιοχής, και συνδέεται με το μουσείο με ένα δίκτυο εξωτερικών διαδρομών που μπορούν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις εξωτερικού χώρου ή εκθέσεις γλυπτικής. Το σύμπλεγμα οδών και κτιρίων αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο ευπροσάρμοστο πολιτιστικό κέντρο στην επαρχία Χουνάν της Κίνας.

Το μουσείο σύγχρονης τέχνης, γνωστό και ως MICA, περιλαμβάνει οκτώ γκαλερί εκθέσεων που είναι αρθρωμένες γύρω από ένα αίθριο προορισμένο για εγκαταστάσεις και εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας. Στον ίδιο χώρο του μουσείου υπάρχουν χώροι για κοινοτικά εργαστήρια, θέατρο, καφετέρια και κατάστημα του μουσείου. Το μεγάλο θέατρο είναι 1.800 θέσεων, το μικρό είναι ευέλικτο και πολλαπλών χρήσεων με χωρητικότητα 500 θέσεων, ενώ θα παρουσιάζει και εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις μόδας, μουσικές παραστάσεις και εμπορικές εκδηλώσεις.

Photographs: Virgile Simon Bertrand, Seven 7 Panda

Πηγή: elculture.gr